Ha egy muszlim lány nem hord fejkendőt az nagy baj?
Ezen kívül minden szabályt betartok ,csak nem akarom hogy a kendő miatt megbámuljanak vagy kiközösítsenek.Anyum keresztény apukám iszlám vallású de ő nem szól amiért nem hordom.Köszönöm előre is válaszaitokat!:-)
15/L
nem, meg elég sok mindentől függ. múltkor néztem egy műsort, egy amerikai iszlám családról szól, tartják a vallást, de pl a ruházat önkéntes. nem erőszakolják rá senkire, viszont aki felveszi a fejkendőt annak nagyon örülnek és volt is benne valami. bátorságot is jelent szerintem. magad miatt hordjad ne mások miatt. az hogy megbámulnak az őket minősíti, kiközösítés meg hol lenne? max iskolában, az igaz...
a zsidók sem hordanak mind kipát, mégha gyakorolják is a vallást.
Szeeintem igen.Én is 15 vagyok,de szeptembertol kezdem hordani,mert ugy érzem most jott el az ideje.A koránban benne van hogy kotelezo.Én is félek hogy mi lesz,de sztem aki normális,az elfogad ugy ahogy vagy.:)
Sok sikert.
Ha nem mész el bulizni, kimaradsz a paráznaságból, az alkoholizálásból meg a drogozásból. Amúgy a fejkendő viselését a keresztény asszonyoknak is előírja a Biblia az ima alatt, csak a többségük nem tartja meg.
Pál apostol mondja:
„Minden asszony pedig, a ki befedetlen fővel imádkozik avagy prófétál, megcsúfolja az ő fejét...”
„Magatokban ítéljétek meg: illendő dolog-é asszonynak fedetlen fővel imádni az Istent?”
Szerintem illendő dolog a kendő viselés az asszonyoknak mind keresztényeknek, mind a muszlimoknak és jól is áll nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!