Magyar muszlim lány vagyok, nemrég tértem át. Nagyon szeretnék kendőt viselni, és úgy sokkal jobban érzem magam. Mit tegyek?
Ha valódi lenne a hited, akkor hordanád és nem foglalkoznál hitetlenek véleményével.
De ez a te döntésed volt, bár egyetértek az első hozzászólóval, én sem értem.
Keresztény nőként, feleségként, anyaként egyenrangú félként élek a férjem mellett, mivel mind a ketten emberek vagyunk, nem úgy, ahogy a muszlimoknál.
Szerintem te vagy lázadsz vagy fogalmad sincs a kereszténységről, azért tetted ezt az öngyilkos lépést.
Miért irkálja a vallás topikban mindenki a számára nem tetsző kérdésekhez hogy kamu kérdés...?
És hiába a hit azért érthető hogy kellemetlenül érzi magát a helyzetben, amikor számon van kérve, nem kell az álszenteskedés... Még fiatal.
Másrészt meg szerintem hadd tudja jobban a nők helyzetét az Iszlámban az aki már vette a fáradtságot és tanulmányozta az iszlámot mint ti, akik legfeljebb pár selejtes filmet meg cikket olvastatok a dologról. Én érdeklődőként jártam régebben mecsetbe, többek között ezekre a dolgokra is rákérdeztem. És a mecset előtt beszélgető muszlim nőket sem úgy hallottam mintha elégedetlenkednének...
Nagyon a dolgon nem tudok segíteni, de azért eléggé sajnálatos, hogy gondolom magukat kereszténynek valló emberek is csak odáig jutnak az iszlámmal kapcsolatban, hogy ott aztán verik a nőket.. Próbáljunk már meg kicsit reálisabban gondolkozni és ne a Fókuszból, meg a kereskedelmi csatornák egyéb szenny műsoraiból leszűrni mindent! Én keresztény vagyok és nem térnék át, de a muszlimok sokszor jobban becsüli a nőket, mint a magukat valló keresztények. Nyilván vannak ott is kirívó esetek, vagy egy szűkebb közösség, de ez kb. olyan, mintha az összes keresztényt mondjuk a jehovisták alapján ítélnének meg.
Amúgy ez igaz, amit mondtak, hogy ezek a bántások nem a kérdezőt érik, hanem az iszlámot támadják. Ugyanez van a keresztények esetében is, én is így próbálom felfogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!