Miért imádkozzunk azért, hogy jöjjön el Isten Királysága? Máté 6,10
NEM imádkozunk ezért, mert a Bibliában NINCS szó Isten Királyságáról.
A Miatyánkban imádkozzuk, hogy jöjjön el a te országod...
Isten országa, vagy Isten királysága, ugyanaz az értelme.
Valamikor réges-régen úgynevezett város királyságok voltak. Azért írja a Biblia a egyes hithüekröl, hogy várták a "várost", melynek ugyanaz az értelme.
Dániel 2:44 birodalomnak nevezi meg.
Amikor beszélgetek az emberekkel, szeretem hallani a nézetüket, hogy ök hogyan értik, hogy mit is kérnek Istentöl.
Érdekes tapasztalatom van. Sokan nem tudják megmondani, mit kérnek, sokan azt állítják, hogy az Isten országa a mennyei élet a halál után, egy apáca azt állította nekem, hogy az Isten országa az emberek szívében van.
Én elhiszem azt, amit a Biblia tanít.
Mégpedig azt, hogy ez egy valós uralom, a Dániel 2:44 szerint.
Ez a jövendölés ezt írja: "és azoknak a királyoknak az idejében támaszt az egek Istene birodalmat, mely soha örökké meg nem romol, és ez a birodalom más népre nem száll át, hanem szétzúzza el elrontja mindazokat a birodalmakat, maga pedig megáll örökké." /egyesek kedvéért a Károliból írtam ki :) /
Tehát ez a birodalom, melyet maga Isten alkot meg, hogyan azt Dániel próféta látomásban látta, mely örökké megáll, erröl beszélt Jézus Krisztus, aki ennek a királyságnak, országnak a felkent Királya, ezt várjuk.
és miért válik az emberiség javára? A Bibliai jövendölés szerint Jézus Krisztus az igazságos, együttérzö Királyunk végrehajtja Jehova az Atyja akaratát és a Föld Édenné lesz alakítva Ézsaiás 35 része szerint, a gonoszt kivágja a Zsoltárok 37:10,11 szerint, eltávolitja kapzsi gonosz kizsákmányolóit a Földnek a Jelenések 11:18 szerint, és a halottakat feltámasztja ide a Földre a János 5:28,29 szerint és a Jelenések 21:4 szerint eltávolátja a fájdalmat és a halált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!