Jézus hol van?

Figyelt kérdés
2014. nov. 5. 02:15
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
63%
És még kihangsúlyozza, hogy örök életed lehet ITT, A, FÖLDÖN! Szánalmas ortorony tanításnak a szánalmas ráerőszakolása más emberekre.
2014. nov. 5. 18:28
 12/35 I.B.T. ***** válasza:
35%
A HÁTADNÁL VIGYÁZZ!!
2014. nov. 5. 22:26
 13/35 anonim ***** válasza:
:O
2014. nov. 5. 22:38
 14/35 anonim ***** válasza:
Istennel van az égben.
2014. nov. 6. 10:10
 15/35 I.B.T. ***** válasza:
68%

De milyen válasz ez már? Most nem tudom, hogy röhögjek vagy komolyan reagáljak:

"Istennel van az égben."

MICSODAAA? Hol van az az ég? Lemaradtál egy néhány évtizedet? Tudod régebben mikor ezeket a szánalmas vallásokat kitalálták akkor tényleg azt hitték, hogy az "égben" vannak. De már tudjuk egy jó néhány éve, hogy az "égben" kurv*ra nincs senki....

Csak felidegesítem magam...

2014. nov. 7. 08:02
 16/35 anonimalkoholista ***** válasza:
7%
Ott ül a mindenható Atya Istennek a jobbján, s onnan lészen eljövendő ítélni eleveneket és holtakat.
2014. nov. 7. 08:26
 17/35 anonim ***** válasza:
20%

I.B.T, ne idegeskedj. Nem lehet mindenki oly rohadt okos, mint te. De képzeld, a jelenleg élő mintegy 6.9 milliárd hívő tudja, hogy mi az, hogy költői kép.

[link]

2014. nov. 7. 08:31
 18/35 anonim válasza:
Keresd és megtalálod. Sokkal közelebb van hozzád mint gondolod és. Ha ki tudsz alakítani vele egy belső kommunikációt, akkor sokat tanít neked az igazi, érezhető szeretetről. Szelleme nagyon is valóságos és létező, nem kell belebonyolódni a különböző öszövetségi stb. dolgokba, ezeket emberek írták, sokszor emberi érdekekkel, zavaros instenképpel. Az újszövetség egy jobb tanulmány a hozzá vezető úton, de ezen is kellett alakítani annak érdekében, hogy a kor embere el tudja fogadni. Pl. a Páli "áldozat" miszerint Jahve ("Isten") feláldozta saját fiát, egy ilyen dolog, annak érdekében, hogy a kor vallásos embere is befogadja, mert ugye áldozat nélkül nincs vallás. Isten nem olyan mint ahogy az ószövetség bemutatja, az Jahve a zsidók helyi istene aki alkalmanként kegyetlen és bosszuálló. Nem köt az emberekkel semmilyen új szövetséget, hanem egyszerűen Krisztus megtanítja a, hogy milyen az Isten valójában, bennünk is ott van. Sok-sok tapasztalattal a földi ember emelkedni kezd felé, egyre jobban tud szeretni, nem "bemagolja", hanem érti mi a törvény. Nem fél és nem érintik meg annyira a világban lévő diszharmóniák. Ajánlom neked az "Ambíciótól az értelemig" (maga az író játsza a főszerepet), Franco Zefirelli: Krisztus élete (alapmű, de nagyon jó), Pádovai Szent Antal (2002) c. filmeket. A kereszténységet szerintem legjobban a művészek, vagy Krisztust maguk is mélyebben megtapasztaló spirituális emberek tudják megértetni. Krisztus földi jelenléte alatt szinte eggyé vált a mindnyájunkban lakozó Istennel, ugyanezt szerette volna (és szeretné!) megtanítani nekünk is. Keresd, kutasd és szíved ráhangolódik!
2014. nov. 7. 15:37
 19/35 John_71 válasza:
49%

Jézus a zsidók Tell Vilmosa. Van erről dokumentumfilm, történelmi tények (leginkább arról, hogy nincs nyoma sehol).

A zsidó vallás (babilóniáig többistenhit volt, ott írták át a összes ma ismert írásaikat egyistenhitre, Jehova valójában egy Él nevű isten volt, akinek a felesége Ashera) is utólag alakult ki. A Jézus kultuszt pedig csak annak köszönhető, hogy tűzzel és karddal terjesztették el. Még Pál apostol is kitalált figura.

A biblia pedig tele van önellentmondással, történelmi és tudományos tévedésekkel, ami nem csoda, mivel önkényesen válogatták össze és írkálták át, illetve írták maguk a Mithrász kultusz papjai - mivel ebből a pogány misztériumvallásból lett a kereszténység.

Ma már egyértelmű, hogy csak a lelkileg instabil, kóros elmeállapotú, látens skizofréniára, kényszerképzetekre és téveszmékre hajlamos emberek hisznek benne. Ami nem csoda, mivel a mai tudományos eredmények teljességgel feleslegessé teszik bármiylen isten létét, pláne egy olyanét, aki a saját elb4szott teremtését az emberen bünteti meg, majd megöli a saját fiát, hogy valahogy helyrehozza.

A jézus mítosznak addig lehet igazságtartalma, ameddig mártírhalált nem halt egy hasonló figura. De a bibliát olvasva egyértelmű, hogy az állítólagos feltámadás után azok sem ismerték fel, akik előtte naponta vele voltak - vagyis egy csaló adta ki magát jézusnak. Az eredeti, ha létezett, ma csontváz formátumban pihen a föld elpusztulásáig, amikor pár millió év múlva a Nap felfúvódva magába nem olvasztja az egészet.

2014. nov. 7. 18:38
 20/35 I.B.T. ***** válasza:
49%

Jah bocs én vagyok a hülye, hogy nem ismertem fel a költői képet... CSAK A NAIV VÁLASZOKAT. Jézus ott van az Isten jobbján meg balján meg hátánál meg össze-vissza--> a hülye úgy is elhiszi mert félti a lelkét. Bocs ha megsértettem valaki de röhejesek vagytok. Ezt nem gonoszságból vagy intoleranciából mondom. Úgy vélem rossz századba születtem. Kb olyan 2-300 évvel később nem vitáznék a vallásokról MERT ELTŰNIK MINT AZ ÖSSZES TÖBBI AZ EDDIGI ÉVEZREDEK ALATT. A keresztyénség is csak azért maradt meg mert azt ígéri az embernek amire vágyik-->egy szerető mindenható lényt/öröklétet/békességet/stb-t.

Olyan rohadt okos mint én? Pont azért vagyok ideges mert olyan k**úrva okos vagyok. Mert tudom azt amit ti nem, hogy nincs ISTEN. Mert tudom, hogy mik azok a biomolekulák, mert nem hiszek el mindent elsőre, mert tudom, hogy a C atom 4 kötést tud létre hozni + jó néhány év biológia/biológiával kapcsolatos tanulmányok.

ÉS EZ NEM KIVÁLTSÁG, EZ AKARAT ÉS KITARTÁS AZ ÉSSZERŰSÉG MELLETT.

(pssszt: hinnék én Istenben csak az a probléma, hogy nem hiszek benne mert a hitet alapozni kellene. Ezt csak úgy megsúgom nektek, hogy legközelebb mikor beszéltek vele adjátok át neki)

2014. nov. 8. 12:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!