Jézus hol van?
De milyen válasz ez már? Most nem tudom, hogy röhögjek vagy komolyan reagáljak:
"Istennel van az égben."
MICSODAAA? Hol van az az ég? Lemaradtál egy néhány évtizedet? Tudod régebben mikor ezeket a szánalmas vallásokat kitalálták akkor tényleg azt hitték, hogy az "égben" vannak. De már tudjuk egy jó néhány éve, hogy az "égben" kurv*ra nincs senki....
Csak felidegesítem magam...
I.B.T, ne idegeskedj. Nem lehet mindenki oly rohadt okos, mint te. De képzeld, a jelenleg élő mintegy 6.9 milliárd hívő tudja, hogy mi az, hogy költői kép.
Jézus a zsidók Tell Vilmosa. Van erről dokumentumfilm, történelmi tények (leginkább arról, hogy nincs nyoma sehol).
A zsidó vallás (babilóniáig többistenhit volt, ott írták át a összes ma ismert írásaikat egyistenhitre, Jehova valójában egy Él nevű isten volt, akinek a felesége Ashera) is utólag alakult ki. A Jézus kultuszt pedig csak annak köszönhető, hogy tűzzel és karddal terjesztették el. Még Pál apostol is kitalált figura.
A biblia pedig tele van önellentmondással, történelmi és tudományos tévedésekkel, ami nem csoda, mivel önkényesen válogatták össze és írkálták át, illetve írták maguk a Mithrász kultusz papjai - mivel ebből a pogány misztériumvallásból lett a kereszténység.
Ma már egyértelmű, hogy csak a lelkileg instabil, kóros elmeállapotú, látens skizofréniára, kényszerképzetekre és téveszmékre hajlamos emberek hisznek benne. Ami nem csoda, mivel a mai tudományos eredmények teljességgel feleslegessé teszik bármiylen isten létét, pláne egy olyanét, aki a saját elb4szott teremtését az emberen bünteti meg, majd megöli a saját fiát, hogy valahogy helyrehozza.
A jézus mítosznak addig lehet igazságtartalma, ameddig mártírhalált nem halt egy hasonló figura. De a bibliát olvasva egyértelmű, hogy az állítólagos feltámadás után azok sem ismerték fel, akik előtte naponta vele voltak - vagyis egy csaló adta ki magát jézusnak. Az eredeti, ha létezett, ma csontváz formátumban pihen a föld elpusztulásáig, amikor pár millió év múlva a Nap felfúvódva magába nem olvasztja az egészet.
Jah bocs én vagyok a hülye, hogy nem ismertem fel a költői képet... CSAK A NAIV VÁLASZOKAT. Jézus ott van az Isten jobbján meg balján meg hátánál meg össze-vissza--> a hülye úgy is elhiszi mert félti a lelkét. Bocs ha megsértettem valaki de röhejesek vagytok. Ezt nem gonoszságból vagy intoleranciából mondom. Úgy vélem rossz századba születtem. Kb olyan 2-300 évvel később nem vitáznék a vallásokról MERT ELTŰNIK MINT AZ ÖSSZES TÖBBI AZ EDDIGI ÉVEZREDEK ALATT. A keresztyénség is csak azért maradt meg mert azt ígéri az embernek amire vágyik-->egy szerető mindenható lényt/öröklétet/békességet/stb-t.
Olyan rohadt okos mint én? Pont azért vagyok ideges mert olyan k**úrva okos vagyok. Mert tudom azt amit ti nem, hogy nincs ISTEN. Mert tudom, hogy mik azok a biomolekulák, mert nem hiszek el mindent elsőre, mert tudom, hogy a C atom 4 kötést tud létre hozni + jó néhány év biológia/biológiával kapcsolatos tanulmányok.
ÉS EZ NEM KIVÁLTSÁG, EZ AKARAT ÉS KITARTÁS AZ ÉSSZERŰSÉG MELLETT.
(pssszt: hinnék én Istenben csak az a probléma, hogy nem hiszek benne mert a hitet alapozni kellene. Ezt csak úgy megsúgom nektek, hogy legközelebb mikor beszéltek vele adjátok át neki)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!