Jézus hol van?
Kedves kérdezö,
már az Éden kertjében közvetlen az elsö emberpár bünbeesése, és a felette kimondott itélet pillantában, a Teremtö megigérte hogy lesz megváltó az emberiség számára.
A Biblia ezt a "titkot" fokozatosan tárta fel.
Jézus Krisztus most kedves kérdezö a mennyben van, valahol, ahová mi nem látunk, nem is jutunk el sohasem.
Nem gyermekes mesék szerint, akik a felhök felett keresnek valakit :D
Az univerzum végtelenségét senki sem fogja fel, esetleg találgathat az ember.
A Biblia szerint az Atyjával, Jehova Istennel van. Ök ott nem csak ketten vannak, hanem a Biblia ír rengeteg angyalról, szellemi lényekröl, akiknek ugyanolyan szabad akaratuk van, mint a Földön az embereknek, mint neked és nekem.
Jézus a halála után feltámadt. Most az égben Királyként uralkodik. Erről ír a Dán 7:13,14 "íme egy emberfiához hasonló valaki jött az egek felhőivel.Bebocsátást nyert az Öregkoruhoz,és egészen elé vitték. Majd uralkodói hatalmat,méltóságot és királyságot kapott,hogy a népek nemzetek és nyelvi csoportok mind őt szolgályák. Uralma időtlen időkig tartó uralom,amely nem múlik el és királysága nem semmisül meg".
A jővőben pedig láthatatlanul eljön az angyalaival és megfogja itélni az embereket. Elpusztitja a gonoszokat, de örök élettel jutalmazza meg azokat, akik elfogadják őt mint Királyt.Erre rámutat a Máté 25:31-33,46.
Jézus királyi uralma alatt a föld paradicsommá válik. Jézus feltámasztja majd a halottakat,hogy ők is élvezhessék a földi paradicsomot (Luk 23:42,43)
Üdv!
Isten jobbján:
Máté 26,64 Monda néki Jézus: Te mondád. Sőt mondom néktek: Mostantól fogva meglátjátok az embernek Fiát ülni az Istennek hatalmas jobbján, és eljőni az égnek felhőiben.
Lukács 22,69 Mostantól fogva ül az embernek Fia az Isten hatalmának jobbja felől.
Márk 16,19 Az Úr azért, minekutána szólott vala nékik, felviteték a mennybe, és üle az Istennek jobbjára.
Apostolok Cselekedetei 2,32 ...Jézust feltámasztotta az Isten, minek mi mindnyájan tanúbizonyságai vagyunk. 33 Annakokáért az Istennek jobbja által felmagasztaltatván, és a megígért Szent Lelket megnyervén az Atyától, kitöltötte ezt, amit ti most láttok és hallotok. 34 Mert nem Dávid ment fel a mennyországba; hiszen ő maga mondja: Monda az Úr az én Uramnak: Ülj az én jobbkezem felől, 35 Míglen vetem a te ellenségeidet lábaid alá zsámolyul. 36 Bizonynyal tudja meg azért Izráelnek egész háza, hogy Úrrá és Krisztussá tette őt az Isten, azt a Jézust, akit ti megfeszítettetek. 37 Ezeket pedig mikor hallották, szívökben megkeseredének, és mondának Péternek és a többi apostoloknak: Mit cselekedjünk, atyámfiai, férfiak? 38 Péter pedig monda nékik: Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatjára; és veszitek a Szent Lélek ajándékát. 39 Mert néktek lett az ígéret és a ti gyermekeiteknek, és mindazoknak, kik messze vannak, valakiket csak elhív magának az Úr, a mi Istenünk.
Apostolok Cselekedetei 7,56 És (István) monda: Ímé látom az egeket megnyilni, és az embernek Fiát az Isten jobbja felől állani. 57 Felkiáltván pedig nagy fenszóval, füleiket bédugák, és egyakarattal reá rohanának; 58 És kiűzvén a városon kívül, megkövezék: a tanúbizonyságok pedig felsőruháikat egy Saulus nevezetű ifjú lábaihoz rakták le. 59 Megkövezék azért Istvánt, ki imádkozik és ezt mondja vala: Uram Jézus, vedd magadhoz az én lelkemet! 60 Térdre esvén pedig, nagy fenszóval kiálta: Uram, ne tulajdonítsd nékik e bűnt! És ezt mondván, elaluvék.
---------------------------------------------
Bennünk:
Római levél 8,9
De ti nem vagytok testben, hanem lélekben, ha ugyan az Isten Lelke lakik bennetek. Akiben pedig nincs a Krisztus Lelke, az nem az övé. 10 Hogyha pedig Krisztus ti bennetek van, jóllehet a test holt a bűn miatt, a lélek ellenben élet az igazságért. 11 De ha Annak a Lelke lakik bennetek, aki feltámasztotta Jézust a halálból, ugyanaz, aki feltámasztotta Krisztus Jézust a halálból, megeleveníti a ti halandó testeiteket is az ő ti bennetek lakozó Lelke által.
2Korintusi levél 13,5 Kísértsétek meg magatokat, ha a hitben vagytok-é? magatokat próbáljátok meg. Avagy nem ismeritek-é magatokat, hogy a Jézus Krisztus bennetek van? Kivévén, ha méltatlanok vagytok.
Galátzia levél 2,20 Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet pedig most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, aki szeretett engem és önmagát adta érettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!