Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért állítják ennyire biztosa...

Miért állítják ennyire biztosan az emberek, hogy Jézus és Isten léteznek?

Figyelt kérdés
Mi van,ha csak kitaláció az egész? Nagyon sok vallás fajta van. Miért ilyen biztosak benne,hogy pont ők léteznek? Gimiben a volt hittantanáromtól is megkérdeztem: Honnan tudják,hogy létezik Isten? Nem tudott válaszolni,csak annyit mondott: Létezik és kész. Mi van ha valaki/valakik kitalálták,hogy írnak egy könyvet és elhitetik az emberekkel ami oda le van írva? Mi van ha meghalunk és kiderül,hogy nincs Isten? Honnan tudják,hogy a Biblia igaz? Ja tudom. Ez Isten szava. És ezt honnan tudják? Onnan,hogy le van írva? Lehet,hogy hazugság az egész. Ez a saját véleményem,senkit sem akarok megbántani vele.

2014. nov. 1. 12:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Istennel lehet találkozni, csak nem te döntöd el, hogy hol és hogyan, Isten ugyanis az egyházon keresztül cselekszik, azon kívül nem. Ha egész életedben elkerülöd azokat a helyeket, ahol Isten találkozni akar veled, akkor lehet, hogy úgy telik el az életed, hogy soha nem jön létre a találkozó és csak a földi életed befejezése után ismered fel, mekkora szükséged lenne Istenre. Sajnos azonban a földi élet idejére van korlátozva az Istennel való megbékülés lehetősége, azután már lehetetlen, ez szellemi törvény.

Javaslom, ha tényleg szeretnél meggyőződni arról, hogy létezik-e Isten, akkor keress fel egy olyan helyet, ahol Isten meg tud szólítani. Én rendszeresen megtapasztalom Isten létezését, noha megtérésem előtt ugyanolyan vak voltam erre és süket, mint bármely másik világi ember. Én a Hit Gyülekezetét favorizálom, és ezt tudom jó lelkiismerettel ajánlani, de ez nem azt jelenti, hogy máshol nincs jelen Isten, csak azért nem vállalok felelősséget, mert nem ismerem tapasztalatból. Sajnos azonban olyan közösségek is vannak, ahol Isten egyáltalán nincs jelen, azaz semmiféle garanciát nem jelent egy keresztény jelkép az épületen, vagy vallásos szólamok a homlokzaton.

2014. nov. 1. 21:06
 12/18 anonim ***** válasza:

[link]

Hamis istennek pedig sokan fognak hinni. Itt az ideje a bölcsességnek.

2014. nov. 3. 09:11
 13/18 anonim válasza:

Nem tudom, de ha létezne is isten, nem tudom miért kéne dicsőíteni, hiszen mi van ma?

A föld legnagyobb részén nyomorban élnek az emberek, a legtöbb gazdag, luxusban élő paraszt hazudik, csal satöbbi. (nem általánosítok azért írtam, hogy a LEGTÖBB, azaz nem mindenki.. mielőtt valaki ezen kezdene vitatkozni). Aztán: a mocsok folyik a médiában, b*zifelvonulások, r*bancok, a nép elhülyítése és még itt is lehetne sorolni megannyi undorító dolgot.. Úgyhogy ha egyesek szerint létezik isten, és mégis ez folyik a világban és ő irányítja az egészet, tehát neki köszönhetjük, akkor nem tudom hogy lehet rá felnézni, dicsőíteni..

2014. nov. 4. 20:28
 14/18 anonim ***** válasza:
Ùgy,hogy elöre megjövendölte a Biblia,hogy ez köszönt a világra az utolsó idökben!(Ezek szerint nem ismered az ìrást,úgy kritizálod!)Isten megadta a szabályokat,hogyan kell élned ahhoz,hogy boldog lehess.Az ember viszont nem tartotta be!A zsidóságnál ha vaki vétkezett,és azt 3 tanú bizonyította(nagy bünröl beszélünk),ki kellett írtani.Azért,hogy ne fertözze meg a többi embert a bün.(Most ilyen nincs,nézz körül a világban!)A papoknak megvolt az engesztelö áldozatuk a nép büneiért,ami Jézus nagy és végsö áldozatát szimbolizálta,aki tökéletes bárányként adta az életét értünk-érted is!!!!Azért,hogy ne kelljen millió dolgot betartanod ahhoz,hogy örök életet nyerj,csak Istent kell imádnod,Jézust kell elfogadnod megváltódnak és a szeretet törvényét kell betartanod-amit a Bibliában megtalálsz.Isten szabad akaratot adott az embernek,tehát szíve joga rossz cselekedeteket is végrehajtani,de ennek ára van!!!Mégpedig az az ára,hogy aki sátánt követi a cselekedeteivel,annak a büneit nem mossa le Jézus vére,mert nem szolgálhatunk két úrnak.Ahhoz kerül mindenki,akit választott szabad akaratából.Jézus nagyon keményen megszenvedett azért,hogy mi meg legyünk mentve.Mert nem pénzen,hanem drága véren vétettünk meg.Ha valaki nem becsüli azt,hogy érte is meghalt,akkor mit vár még töle,vagy a Mennyei Atyától???Nyilvánvaló,hogy melyik cselekedettel melyik úrnak szolgálunk!!Olyan lesz a jutalmunk is!!!Azért meg ne Istent okold,hogy az ember nem hiszi el neki,hogy nem lehet normális,boldog életet élni ha nem tartod be az ö törvényeit.Ha meghalsz és kiderül,hogy nincs Isten,akkor nem leszel bajban,de ha fordítva van,és nem fogadtad el öt,akkor nagyon nagy bajban leszel!!!!"Mert félelmetes dolog az élö Isten kezébe esni."
2014. nov. 4. 21:04
 15/18 anonim válasza:

13-as vagyok

Utolsó, nekem most hiába prédikálsz mindenféle zagyvaságot, nem hiszek istenben, szerintem egy nagy baromság az egész, úgyhogy nem tudsz megijeszteni és más útra terelni. Én csak leírtam az én véleményem, hogy ha létezne isten, aki MINDENHATÓ, akkor biztosan tenne valamit, hogy ne ilyen világ legyen, ahol a bűnözés,csaláshazudás határozza meg jóformán az életet.

2014. nov. 7. 19:27
 16/18 anonim ***** válasza:

Szabad akarat van. Így, ha így nézed, bizony lehet ártani a másiknak. Éhezés, és egyéb dolgok, is az emberek cselekedetei ( politika).

Minden ember azt tesz amit akar.

Szabad akarat, viszont nem azt jeleni, hogy nem leszünk megítélve.

Az, hogy miért ne most avatkozik be? Mert Isten így döntött, hogy ez a bolygó legyen olyan amilyennek az emberek eltervezték, éljenek szívük vágya szerint.

Ha valaki rosszat akar tenni, akkor tegye lássuk mi van a szívében.

Ez az élet akkor is egy vizsga, megleszünk ítélve, hogy ki hogyan éli.

Ebbe lehet nem hinni. Mindent lehet, csak nem minden használ.

2014. nov. 7. 22:34
 17/18 anonim ***** válasza:
13-as,én nem prédikálok,nekem olyan mindegy,hogy miben hiszel,vagy miben nem!Ez a te döntésed,a te felelösséged.Ha nem érdekel mások véleménye,akkor mi a fenéért kérdezgetsz egy ilyen oldalon?Egyáltalán miért tesz fel valaki aki ateista és nem érdekli Isten vele kapcsolatos kérdéseket??Gondolkodjál már el egy kicsit,és próbálj meg normális hangnemben válaszolni annak,aki idöt szánt rád.
2014. nov. 8. 18:53
 18/18 anonim ***** válasza:
!i!sten létezik....csak ha meghalsz és hiszel benne felzabálja a lelked :))) egyébként nem igazi isten....isten bármelyik emberből lehet egyébként de az tuti nem keresztény :D
2014. nov. 16. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!