Mit jelent, hogy "jó"? Jézus szerint egyedül Isten a "jó". De mit takar ez a szó?
Egyedül Isten jó, s természetesen az, akinek ezt Isten megadja.
Jézus nem mondta, hogy ő nem jó, vagy más ne lenne jó.
"Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó csak az Isten." Ez azt jelenti: Mit gondolsz, szerinted kije vagyok én az Istennek?
Kedves # 4/5 válaszoló! Egyet értek a válaszoddal.
Tényleg fontos az, hogy törekedjünk a jóra. És pont ezzel kapcsolatban eszembe jut egy gondolat, az 1 Péter 3:11 amelyben a következőt olvashatjuk: Keressük a békét és törekedjünk rá!". Fontos hogy békeszerzők legyünk.
Jelenleg sajnos nem tudunk úgy élni, hogy ne kövessünk el bűnt, de majd az ezer év alatt tökéletességre fogunk jutni.
Nem nagyon ment át a kérdésem, igaz?
Képlet:
Egyedül Isten a jó.
Jézus határozottan utasított, hogy legyünk tökéletesek.
Konklúzió: A jó nem egyenlő a tökéletes szóval.
Nem lehetünk jók, mert Isten egyedül jó. Tehát Jézus értelmezése szerinti jó nem ugyan az, ahogy mi használjuk. Mit jelent, hogy jó, amilyenek nem lehetünk, és senki nem is mondta (aki számít), hogy törekedjünk rá.
??? Átment?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!