Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent, hogy "jó"? Jézus...

Mit jelent, hogy "jó"? Jézus szerint egyedül Isten a "jó". De mit takar ez a szó?

Figyelt kérdés
Egyfajta tökéletességet nem takarhat, mert Jézus azt mondta, hogy legyünk tökéletesek. Jézus nem kérne olyat, ami elérhetetlen lenne. Ráadásul meg is magyarázta, hogy mi számára a tökéletesség. Egyformán adjunk barátnak és ellenségnek egyaránt, ahogy az Isten is esőt és napfényt ad mindenkinek. De mit jelent a "jó" kifejezés, ami egyedül Isten?
2014. okt. 20. 21:57
 1/7 szp72 ***** válasza:

Egyedül Isten jó, s természetesen az, akinek ezt Isten megadja.

Jézus nem mondta, hogy ő nem jó, vagy más ne lenne jó.

"Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó csak az Isten." Ez azt jelenti: Mit gondolsz, szerinted kije vagyok én az Istennek?

2014. okt. 20. 23:23
 2/7 anonim ***** válasza:
üdv, 1jános 4:8 "az Isten szeretet" valójában Isten szerettett elősször, Ő A SZERETET FORRÁSA. minket a saját képmására formált, azért tudunk szeretni, mert Ő tudja, hogy a szeretet jó, és úgy alkotott meg minket, hogy tudjon szeretni. Jézust is ő teremtette, Jézus is azért tudott jó lenni, mert volt benne szeretet, és ő ezt el is ismerte. nem tudott volna ilyen jó lenni, ha az atyja nem ilyen jó hozzá. itt a "jóság", a szeretet forrására hívta fel a figyelmet, miként Lázárfeltámasztásakkor is felhívta a figyelmet arra, hogy amit most fog tenni, azt nem a saját erejéböl, hanem a Teremtő erejéből és akaratából teszi.
2014. okt. 21. 14:47
 3/7 szabolcs1988 ***** válasza:
Mi emberek sohasem leszünk olyan értelemben tökéletesek mint Isten, de ezt nem is várja tőlünk. Viszont ezt nem is várja el tőlünk. De mindannyian törekedhetünk rá.
2014. okt. 24. 10:13
 4/7 anonim ***** válasza:
üdv, természetesen, de az túl távoli cél, ha erre törekszel, folyton csalódni fogsz, és depis leszel. törekedj kissebb célokra, például kibékülni egy haragosoddal, elhagyni egy rossz szokásod, kevesebbet ítélkezni stb, ilyet mindíg lehet találni, és hónapok alatt lehet, sikerül is. ezek elérhetőek, főleg Isten erejével. természetesen értem, és engem is az vígasztal, hogy egyszer talán majd lehetek olyan ember, aki nem vétkezik készakarva, vagy akaratlanul Isten ellen. viszont ez csakis Isten által lehetséges, nagyon messzi végső cél, legalább 1001 év, emiatt kissebb, könnyebben elérhető célokat ajánlok. testvéri jó tanácsként írtam csak. béke!
2014. okt. 25. 12:30
 5/7 A kérdező kommentje:
Azt már látom, hogy nem érthető a kérdésem. :(
2014. okt. 26. 12:11
 6/7 szabolcs1988 ***** válasza:

Kedves # 4/5 válaszoló! Egyet értek a válaszoddal.

Tényleg fontos az, hogy törekedjünk a jóra. És pont ezzel kapcsolatban eszembe jut egy gondolat, az 1 Péter 3:11 amelyben a következőt olvashatjuk: Keressük a békét és törekedjünk rá!". Fontos hogy békeszerzők legyünk.

Jelenleg sajnos nem tudunk úgy élni, hogy ne kövessünk el bűnt, de majd az ezer év alatt tökéletességre fogunk jutni.

2014. okt. 27. 19:21
 7/7 A kérdező kommentje:

Nem nagyon ment át a kérdésem, igaz?

Képlet:

Egyedül Isten a jó.

Jézus határozottan utasított, hogy legyünk tökéletesek.

Konklúzió: A jó nem egyenlő a tökéletes szóval.

Nem lehetünk jók, mert Isten egyedül jó. Tehát Jézus értelmezése szerinti jó nem ugyan az, ahogy mi használjuk. Mit jelent, hogy jó, amilyenek nem lehetünk, és senki nem is mondta (aki számít), hogy törekedjünk rá.

??? Átment?

2014. okt. 28. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!