Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csak Hit Gyülekezetesnek szól...

Justdoit60 kérdése:

Csak Hit Gyülekezetesnek szól a kérdés! Hogyan van ez nálatok?

Figyelt kérdés

A szex csak házasságon belül, azt tudom.De akkor van valami szabályotok a mennyiségre, vagy amikor megkívánjátok egymást? Az orális szex elfogadott?

Hogyan zajlik egy esküvő,miben tér el a katolikustól? Van nagy lagzi, buli stb?Ki ad össze titeket?

Hogyan zajlik egy temetés?

Temetőbe jártok-e megemlékezni a halottaitokra pl halottak napján, vagy évközben is virágokat vinni?

2014. okt. 24. 21:43
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:

*Maga a lagzi megengedett, de az "ihaj-csuhaj"-jellegű lagzi csakis az egyházon kívül valósulhat meg (tehát valahol az éttermi vacsora keretében).

Ezt nem tudom honnan szedted..lévén, hogy az egyházban nem tartanak vacsorát. Azt egy teljesen külön étteremben tartja mindenki.

De nincs lerészegedés. Nem megengedett, és igény sincs rá, mert egyrészt alkohol szinte nincs, más részt fel van hivva a figyelme a világi az esküvön jelenlévő embereknek, hogy nincs italozás.Max. 1 üveg pezsgő, meg egy üveg bor az ami..tehát nincs sem rövid ital, sem a többi lagzis ital..

2014. okt. 25. 00:54
 12/36 anonim ***** válasza:

*ugyanúgy vannak-e evilági fontos dolgok

Mit értesz ez alatt?

2014. okt. 25. 00:55
 13/36 anonim ***** válasza:

*Hogyan emlékezel meg elhunytaidról?

A lelkük él, és a Seolban várakozik a feltámadásra.Nincs gyertyagyujtás, meg amit már említettek.

Halottak napján a szokásos esti hangulat-illatgyertyagyújtás is kerülendő..

2014. okt. 25. 00:59
 14/36 kzs ***** válasza:

@ 11-es

Azt kérded, honnan szedtem? Hát csak onnan, hogy Debrecenben pl. volt - nem olyan lagzi ugyan, mint amit manapság azon értenek, de volt kaja, alkoholmentes innivaló és természetesen beszélgetés. Relatív hogy mit nevezünk lagzinak: lehet hogy igazad van (már ami a fogalmi meghatározást illeti). Ez igazából állófogadásnak felelt meg.

Ami a zenét illeti, nem volt "ihaj-csuhaj", hanem dicséreteket hallgattunk.

--

2014. okt. 25. 01:50
 15/36 kzs ***** válasza:

@ 8-as

Ezt írod: "Nincs temetőbe járkálás az elhunyt eltemetése után.Főleg nem halottak napján.Hanem minimum 1-1 hónappal a halottak napja előtt teszi be a lábát egy keresztény a sírhoz-ha rendbe kell tenni.

A sirt rendbe teheted, de semmi több.Sem virág, sem semmi."

> Érdekes. Én látogatással kapcsolatban csak olyat hallottam - 2001 óta járok - hogy lehetőleg ne november 1-én menjünk ki, de ha viszont ha elkerülhetetlen, akkor mindenképp kérjük magunkra Jézus vérét és a Szellemi fegyvereket.

Kiváltképp nem hallottam olyat, hogy virágot ne lehetne kihelyezni. Ez még nem feltétlenül jár okkultizmussal. Az viszont nyilvánvaló, hogy gyertyát ne gyújtsunk - ilyenkor tanulmányozunk a Bibliában azokat az Igéket, ami a halottidézés ellen szól.

2014. okt. 25. 02:04
 16/36 kzs ***** válasza:

@ Kérdező kommentje

Ezt kérded: "Továbbá szem előtt tartjátok-e az embert, tehát a férjetek kívánságát, érzéseit?"

> Igen, ez teljesen összhangban van a Bibliával. Te a házastársaddal egy test vagy, szövetségben vagy vele. A szövetségetek feje a Krisztus, és a férfi adja meg a feleségének a köteles jóakaratot, ahogy a nő is adja meg a férjének (1.Kor 7).

-------------

Ezt kérded: "vannak-e evilági fontos dolgok, vagy csak az Isten áll a középpontban és őt imádjátok, minden más utolsó helyen áll?"

> Vannak evilági fontos dolgok, és mivel Jézus azt mondja, hogy adjuk meg a császárnak ami a császáré (jelen esetben a világnak azt, ami a világé), és Istennek ami Istené.

Tehát megadjuk azt, amit a társadalom kér, de minden esetben Isten imádása, akaratának tanulmányozása áll az első helyen (ami ugyebár a legszorosabb kapcsolatban van a SzentÍrással). Minden más - beleértve a társadalmi szokásoknak, törvényeknek a tisztelete - csak ezután jöhet.

Így pl. felállunk a Himnusz elhangzásakor, mert megadjuk azt, amit a társadalom előír, és a Himnusz szövege nincs is ellentétben a SzentÍrással.

De sohasem fogunk kiállni pl. az antiszemitizmus mellett, mert ez totálisan ellentétes a keresztény értékrenddel.

2014. okt. 25. 02:26
 17/36 anonim ***** válasza:

"Az orális szex az, amikor a nemi szervek (hogy is fogalmazzak...) összekapcsolódnak. "

WAT?

"Az orális szex más lapra tartozik. Meggyőződésem, hogy a tiszta szexuális élet mellőzi azokat az elemeket, amiket első sorban azok használnak, és azoktól is ered, akiknek nincsenek kompatibilis nemi szerveik, azaz azonos neműek. Ilyenek az orális és anális szex is. "

Szóval az anális és orális szex a homoszexuálisoktól "ered"?

Az már csak slusszpoén, hogy nem csak az élőktől próbálnak titeket elszigetelni, de még a holtaktól is.

Alapvető fogalmak: egyes

Homofóbia, tudatlanság. vallásiörület: jeles

2014. okt. 25. 02:28
 18/36 kzs ***** válasza:

@ Előbbi

Ezt írtam: "Az orális szex az, amikor a nemi szervek (hogy is fogalmazzak...) összekapcsolódnak. "

> Na jó, lehet hogy kicsit furcsán fogalmaztam, de nem akartam nagyon részletezni (lévén hogy ez nem szexfórum). Lényeg, hogy a házasságon belüli orális nemi érintkezés teljesen tiszta.

----------

Az azonban világos, hogy Asperrimus a 4. válaszban amikor ezt írta:

"Az orális szex más lapra tartozik. Meggyőződésem, hogy a tiszta szexuális élet mellőzi azokat az elemeket, amiket első sorban azok használnak, és azoktól is ered, akiknek nincsenek kompatibilis nemi szerveik, azaz azonos neműek. Ilyenek az orális és anális szex is." --> nyilvánvaló tévedés. Valóban azt a magyarázatot sugallja, hogy az anális és orális szex a homoszexuálisoktól ered, ami nevetséges.

--------------

Ezt írod: "Az már csak slusszpoén, hogy nem csak az élőktől próbálnak titeket elszigetelni, de még a holtaktól is."

> ezt nem értem. Konkrétan mire gondolsz? Hol? Mikor? Milyen élőktől? Milyen holtaktól?

2014. okt. 25. 02:41
 19/36 Pietrosol ***** válasza:

Sziasztok!

# 8!

Hogyan "démonizálódik" az ember a temetőben, illetve hogyan nem, egy hónappal halottak napja előtt? Van valami "démonizálódási" időkorlát?

2014. okt. 25. 07:35
 20/36 Pietrosol ***** válasza:

kzs és Asperrimus!

Kérlek fejtsétek ki a "démonizálódás" folyamatát!

2014. okt. 25. 08:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!