Csak Hit Gyülekezetesnek szól a kérdés! Hogyan van ez nálatok?
A szex csak házasságon belül, azt tudom.De akkor van valami szabályotok a mennyiségre, vagy amikor megkívánjátok egymást? Az orális szex elfogadott?
Hogyan zajlik egy esküvő,miben tér el a katolikustól? Van nagy lagzi, buli stb?Ki ad össze titeket?
Hogyan zajlik egy temetés?
Temetőbe jártok-e megemlékezni a halottaitokra pl halottak napján, vagy évközben is virágokat vinni?
Ez nem egy kérdés.
A házastársi szexualitás mennyiségét nem korlátozza a Biblia, sőt a mózesi törvény szerint, ha egy férfi megnősült, az nem mehetett háborúba, hanem egy évig otthon kellett vidámítani a feleségét. Én nem hiszem, hogy vicceket kellett mesélnie az asszonynak, inkább az intenzív, étvágy szerinti szexualitásra utal.
Az orális szex más lapra tartozik. Meggyőződésem, hogy a tiszta szexuális élet mellőzi azokat az elemeket, amiket első sorban azok használnak, és azoktól is ered, akiknek nincsenek kompatibilis nemi szerveik, azaz azonos neműek. Ilyenek az orális és anális szex is.
Mivel én nem a Hit Gyülekezetében házasodtam meg, nem tudok érdemben beszélni erről, temetésen sem vettem részt.
Az biztos, hogy temetőbe nem járok, mivel egy nagyon pogány okkult gyakorlatnak tartom, ami csak arra alkalmas, hogy az ember démonizálódjon.
Kedves válaszadók, hadd kérdezzem már meg, hogy ha egyszer a kérdező kizárólagosan CSAK a Hit Gyülekezetébe járók felé tette fel a kérdését, akkor mégis mi a túrónak írnak egyesek olyan sokatmondó válaszokat, hogy "engem is érdekel"?
Na mindegy.
Most akkor válaszolnék én is: én ugyanis hitgyülis vagyok.
Szóval, az 1.Kor 7. része foglalkozik a házassággal. Azon belül az 5.Igében az van, hogy (a házastársak) ne fosszák meg egymást. Vagyis egyáltalán nincs szabályozva a házastársunkkal történő szeretkezés mennyisége, és az orális szex teljesen elfogadott - nincs semmi utalás arra, hogy az ilyesfajta érintkezés bűn lenne.
Annál is inkább, mert a Biblia szeplőtelen házaságyról beszél (Zsidó 13/4) - vagyis a házastárssal (férfi és nő között) végzett orális szex teljesen tiszta.
----------------
Ami az esküvőt illeti: nincs semmiféle szertartás, vagy "védőszentek" (mint pl. Mária) segítségül hívása /már ha erre gondolsz/.
Viszont az esküvőt dicséretek (vagyis Istent dicsérő dalok) vezetik be, és az egyházi elöljáró (presbiter) prédikációt tart a bibliai házasság igei vonatkozásairól (azokat az Igéket magyarázza, ami a házassággal foglalkozik), és kézrátételes áldást ad a házasuló feleknek.
Maga a lagzi megengedett, de az "ihaj-csuhaj"-jellegű lagzi csakis az egyházon kívül valósulhat meg (tehát valahol az éttermi vacsora keretében).
-------------
Temetés: megintcsak nem lehet szó semmiféle szertartásról: nem fogják a sírt háromszor lespriccelve "megpecsételni" az Atya, Fiú és SzentLélek nevében (keresztet vetve). Kiváltképpen nincs szó Máriához történő imáról.
Ami van: az egyházi elöljáró (presbiter vagy pásztor) prédikációt tart a halottak feltámadásáról, illetve az első feltámadásról. Kiemeli továbbá a Menny Királyságáról szóló Bibliai Igéket is.
----------------
Megemlékezés:
Maga a temetőbe járás nem tilos, lehet virágot vinni.
De a Biblia világosan tiltja a halottak megszólítását, a velük való kapcsolatteremtés bármiféle kezdeményezését. Ez ugyanis okkultizmus, és mint ilyen, Isten szemében gyűlöletes cselekedet (5Mózes 18/11-12).
Lehet tehát megemlékezni a halottakról, vihetünk a sírokra virágot. A gyertya azért nem jó dolog, mert nagyon sok esetben a halottakkal való kapcsolattartás elindítója.
Egyébként sokkal fontosabb annak a tudatnak az erősítése, hogy az illető szelleme a Mennyben van és hogy teste az 1.feltámadást várja, mintsem hogy az illető elhunyt teste jelenleg a romlandóság állapotában van.
@ Asperrimus
Ezt írod: "Az orális szex más lapra tartozik. Meggyőződésem, hogy a tiszta szexuális élet mellőzi azokat az elemeket, amiket első sorban azok használnak, és azoktól is ered, akiknek nincsenek kompatibilis nemi szerveik, azaz azonos neműek. Ilyenek az orális és anális szex is."
> Mi van???
Az orális szex az, amikor a nemi szervek (hogy is fogalmazzak...) összekapcsolódnak. Ez házasságon belül szeplőtelennek minősül. NEM kimondottan egyneműek kapcsolattartásában jellemző: az ilyet a Biblia határozottan elítéli.
Az anális szex az más: az ember ekkor a testét nem rendeltetésszerűen használja. Az emberi végbélnyílás nem erre való, célja annak az elvégzése, amit mindenki elintéz időnként a WC-ben.
*Maga a temetőbe járás nem tilos, lehet virágot vinni.
De a Biblia világosan tiltja a halottak megszólítását, a velük való kapcsolatteremtés bármiféle kezdeményezését. Ez ugyanis okkultizmus, és mint ilyen, Isten szemében gyűlöletes cselekedet (5Mózes 18/11-12).
Nincs temetőbe járkálás az elhunyt eltemetése után.Főleg nem halottak napján.Hanem minimum 1-1 hónappal a halottak napja előtt teszi be a lábát egy keresztény a sírhoz-ha rendbe kell tenni.
A sirt rendbe teheted, de semmi több.Sem virág, sem semmi.
*Az biztos, hogy temetőbe nem járok, mivel egy nagyon pogány okkult gyakorlatnak tartom, ami csak arra alkalmas, hogy az ember démonizálódjon.
Ez igy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!