Érdekel a Szcientológia. Kik? És Hol?
hol van Budapesten ilyen templom?
Privátba is lehet! :)
Így igaz, nem ismerlek, de attól még ez a kép alakult ki bennem. Szubjektív, tehát lehet, hogy téves :P
Na, akkor: "Amit én megtapasztaltam az számomra objektív, de számodra és más számára szubjektív marad, mindaddig amíg ő meg nem tapasztalta." Nem, nem, nem. Olyan nincs, hogy számodra objektív. Ez értelmetlen kifejezés így. Az objektív az, hogy az alma piros, a szubjektív meg, hogy az almának szép színe van. Nem hiszem, hogy ezt tovább kellene ragozni, nézz utána részletesen, hogy mit jelentenek ezek a szavak.
Egy vallásról persze nehéz objektív képet adni, sőt talán nem is lehet. De a szcientológia egyszerűbb eset. Hadd idézzek a wikiről:
"Az egyház szerint ennek a történetnek az elmondása szerzői jogokat sért meg. Mivel ez a történet egy amerikai bírósági tárgyaláson tanúvallomásként elhangzott, az Egyesült Államok törvényei szerint tanúvallomásként nyilvános köztulajdonnak számít.
Xenu története fontos szerepet játszik az egyház mitológiájában, csak a szcientológia magasabb szintjét elérő, ún. OT III-as egyháztagok hallhatják. A mitológia szerint a gonosz Xenu 75 millió évvel ezelőtt az egész Galaxisból sok milliárd űrlényt fogdosott össze, lefagyasztotta őket, és leginkább a mai DC-3-as típusú repülőgépekre hasonlító űrhajókkal a Földre hozta őket, s itt egy vulkánba dobta a lefagyasztott lényeket, a vulkánt pedig felrobbantotta egy hidrogénbombával. Az űrlények kiszabaduló lelkeit egy speciálisan e célra épített „lélekszívóval” fogta fel, majd a fogoly lelkeket „agymosásnak” vetette alá, s így engedte szabadon őket. Az űrlények lelkei, a „thetánok”, később az evolúció során az emberi lényekben találtak otthonra."
erről a véleményem: :D:D:D
"Ha találsz olyan véleményt a heroinról, amikor valaki teljesen józan pillanatában azt írja le, hogy jó akkor megérteném az összehasonlítást. "
miért kellene? te most valaminek a hatása alatt vagy, a példa helytálló.
off: nem vagyok névtelen, de ez egy anonim fórum, nem egy hivatalos levelezés :) ez egy olyan közeg, ahol kb senki nem használja a nevét (de ha használja, az sem jelent semmit). ennek van jó és rossz oldala, pl facebook-on nem biztos, hogy ilyen nyíltan leírnám ezt, mert félnék, hogy rámszállna az egyházad...
Kedves még mindig névtelen!
Már megint csak a negatívumokat teszed fel idézetként és gyanítom egyetlen pozitívat sem kerestél. Te elfogult vagy ellenben én megvizsgáltam mindkét oldalt. Vannak emberek akik Szcientológusok és csinálnak néha butaságokat és megbántanak másokat. Ezen lovagolva nagyon sokan az egész egyházat azonosítják ezzel és onnantól fogva szemükben az egész rossz. Csak sajnálni tudom őket, mert ezzel a hozzáállással soha nem jutnak előrébb az életben. Én személyesen sok száz embernek segítettem akik valamilyen katasztrófa miatt bajba kerültek, csak egy példát írok le. A Szcientológia egyház által finanszírozva többed magammal utaztunk ki Japánba a földrengésnél segíteni az ottani katasztrófa elhárítóknak és mentő alakulatoknak, hogy mihamarabb helyre álljon a rend.
Ennek ellenére nekem kellene megvédenem az egyházam jó hírét olyanokkal szemben akik nem sok jót tettek embertársaikért, de az eszet azt osztják névtelenül az interneten.
Még annyit hozzáfűznék, hogy csak az burkolózik névtelenségbe aki tényleg fél és aki fél az vagy nem biztos benne, hogy jót csinál, vagy tudja jól, hogy rosszat csinál. Mindkét esetben csak sajnálni tudom, mert a saját börtönében él.
szerintem ennek a vitának nem sok értelme van, én csak annyit szerettem volna elmondani, hogy amit te objektívnek hiszel, az nagyon nem az... ennek is utánaolvashatnál :)
zárszóként erre viszont nagyon kíváncsi lennék: szerinted ez a fenti Xenus történet igaz? mármint hogy ez tényleg így történt véleményed szerint? ha igen, miből gondolod, ha nem, akkor miért követsz egy szerinted is hazug egyházat?
gyanítom, hogy kitérő választ fogok kapni, de ne legyen igazam.
Nem tudom, hogy igaz e, ahogy te sem. Egy ember mondta el a bíróságon ezt a sztorit. Lehet igaz lehet nem az. Hihetetlennek tűnik, ahogy a sötét középkorban hihetetlen volt az is, hogy a föld gömbölyű és nem lapos, mégis kiderült, hogy igaz.
Hazugságnak nevezni valamit amiről csak azt tudjuk, hogy számunkra hihetetlen elég elfogult.
Az egyházam, ami a te véleményed szerint hazug, többet tesz a drogmegelőzésben, az emberi jogokért, a bűnözők rehabilitációjáért, az oktatásért és még sorolhatnám, mint bármely más szervezet a világon. Ezeket mind megtapasztaltam, hisz sok területen én magam is segítettem már.
Azért követem a Szcientológiát, mert hatékonyan és elszántan harcol az elnyomás ellen és azért, hogy egy épelméjű világot teremtsünk.
Nevezheted hazugnak vagy annak aminek csak akarod. Ha a hozzád hasonló emberek, ugyan annyi energiát fektetnének abba, hogy jobb legyen a világ és ténylegesen olyan dolgok mellet kardoskodnának ami előrébb viszi az embert és nem csak azzal foglalkoznának, hogy egy egy jobbító szervezetben keresgélnék a hibákat és így kisebbítenék azt, akkor sokkal gyorsabban meg lehetne teremteni azt a jobb világot, amiért oly sokan küzdenek.
Jóformán semmit nem tudsz a Szcientológiáról, csak annyit a mit a negatív kritikák mondanak, és amit az interneten olvasgatsz, de azért vádló kérdéseket teszel fel. Ha elhiszed amit az interneten olvasol, vajon az én szavamban miért kételkedsz akkor?
Csak a rossz híreket veszed ténynek. Erre nincs mit mondanom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!