Érdekel a Szcientológia. Kik? És Hol?
hol van Budapesten ilyen templom?
Privátba is lehet! :)
Nem igazán mocskolódás, mint inkább sarkalatos véleménynyilvánítás.
Arra irtad, hogy igazam van, hogy
"Ismerősöm beállt szcientológusnak, úgyhogy volt szerencsém látni, ahogy az "egyházad" kifosztotta minden pénzéből, úgyhogy köszi, nem akarom saját magam is kipróbálni. Elég az a sok "elfogult" tényfeltáró vizsgálat, meg a saját ismerősöm tapasztalata."
Na most a tapasztalatot, meg a vizsgálaton eredményé
Nos értem a véleményed. Viszont ha kicsit is ismernéd a Szcientológia alapelveit nem írnál valótlanságokat. A Szcientológiában van egy nagyon fontos alapelv: Az igaz számodra amit magad figyeltél meg és az úgy igaz ahogy te megfigyelted. A másik fontos alapelv, vagy inkább alapelvek a mindenkori Emberi jogok amit szintén megtalálsz az interneten ha már úgy is onnan veszed az adataidat. Szerinted, ha tényleg manipulálná az embereket és agymosást végezne(bár mit is érts alatta) és megmondaná, hogy mit tehetnek és mit nem, akkor tudna dinamikusan terjeszkedni és lenne egyre több követője és küldenék a különböző civil mozgalmak, emberjogi aktivisták és humanitárius szervezetek a köszönő leveleiket, okleveleiket. A WTC összeomlásakor az egyetlen nem kormányzati katasztrófa elhárító és segítő szervezet aki jelen lehetett a mentéseknél az a Szcientológia Önkéntes Lelkészek csapata volt és ahhoz, hogy bárki mást beengedjenek a romok közé el kellet végeznie a Szcientológia technológiáit oktató tanfolyamokat, beleértve az Amarikai Üdvhadsereget is és a mentések után több amerikai kormányzati és civil szervezet küldött köszönő levelet és kitüntető oklevelet a Szcientológia Önkéntes lelkészeinek a kiváló és profi segítséget megköszönve. Magyarországon szoros együttműködésben dolgozik együtt a Szcientológia egyház a Magyar Vöröskereszttel a Katasztrófa elhárítással, több egyházzal és oktatási csoportokkal. Hatékonyan dolgozik a drogmegelőzésen és az emberi jogokkal való visszaélésekkel szemben a magyar Szcientológus csapat a világon a leghatékonyabb.
Ezek után ha az a véleményed, hogy ez egy agymosoda és manipulálja az embereket, megértem a véleményed. Vagy nagyon sok a hazug adatod a Szcientológiáról, vagy utálod ha valaki segít az embereknek.
Elképzelhető, hogy az ismerősöd pénze akkor tűnt el, amikor Szcientológussá vált, viszont nem hiszem, hogy a Szcientológia miatt tűnt volna el.
Én személyesen sokat adományoztam a fent említett humanitárius akciókhoz, de amikor annyit akartam adni, hogy veszélybe került volna a saját és a családom megélhetése, akkor egy Szcientológus mondta, hogy azon az áron ne adjak és lebeszélt az erőn felüli adományozásról. Ha már te is írtál konkrét dolgot, hát úgy gondolom én is leírom a saját tapasztalatomat. Mindent megtalálsz az interneten amit leírtam, csak úgy kell keresni, hogy nem csak a mocskolódást keresed, hanem a tényeket is.
"mindenki csak úgy tud objektíven tudást szerezni a Szcientológiáról, ha önmaga tapasztalja meg"
:D:D az aztán nagyon objektív... (kis segítség: [link] )
Kedves névtelen!
Részlehajlás és személyes vélemény alapján, hogy lehet tudást szerezni valamiről? Úgy, hogy utánanézünk az interneten és elolvasunk egy két személyes véleményt, vagy úgy, hogy odamegyünk és ránézünk mi magunk, úgy ahogy van?
2. Tárgyilagos (döntés, állásfoglalás, vélemény), amit személyi szempontok, érzelmek, vélemények nem befolyásolnak; pártatlan; részrehajlás, elfogultság nélküli.
valaki már feljebb írt egy jó példát erre, de konkretizáljuk: te pl a heroinról hogy alkotnál inkább véleményt?
a) belövöd magad párszor és élvezed a lebegést, aztán lesz, ami lesz, vagy
b) inkább elolvasod, hogy mit élhetsz át ÉS mik a kockázatok/hosszú távú hatások...
de úgy is feltehetem a kérdést, hogy melyik az objektív... :)
nézd, annyira nincs kedvem vitázni, mert fanatikusokkal felesleges, csak azért írtam, hátha legalább azt belátod, hogy a "mindenki csak úgy tud objektíven tudást szerezni a Szcientológiáról, ha önmaga tapasztalja meg" mondatod teljesen értelmetlen, sőt ellentmondásos... ha a te tapasztalataid alapján alkotsz véleményt az a szubjektív, az objektív teljesen más. a szubjektív véleményedhez jogod van, de nehogy már azt gondold, hogy csak azért, mert te tapasztaltál valamit, az lesz az objektív valóság :D
Kedves Névtelen!
Azt írod, hogy az én állításom ellentmondásos, miközben azt írod, hogy ha én megtapasztalok valamit az szubjektív realitás. Előtte meg belinkeled az objektív szó jelentését, amiben benne van, hogy nem személyes vélemény alapján, hanem a valóságnak megfelelő realitás az objektív. Tehát most akkor mi van pontosan. ha megtapasztalok valamit az szerinted számomra szubjektív, ha meg más véleménye alapján hozok döntést az meg objektív? És én vagyok ellentmondásos, hm. Érdekes. Amit én megtapasztaltam az számomra objektív, de számodra és más számára szubjektív marad, mindaddig amíg ő meg nem tapasztalta. Ezért írtam azt, hogy mindenki csak úgy alkothat objektív véleményt valamiről, hogy önmaga figyeli meg a dolgokat nem azt fogadja el amit mások mondanak neki, hogy gondolnia kéne.
A heroinról nekem csak szubjektív véleményem van, viszont amíg nem jelenik meg olyan vélemény róla, hogy jó és mindenki vagy hallgat róla, vagy azt mondja, hogy rossz, addig nem akarnám objektíven megtapasztalni. Ha találsz olyan véleményt a heroinról, amikor valaki teljesen józan pillanatában azt írja le, hogy jó akkor megérteném az összehasonlítást.
A Szcientológiáról találsz pozitív véleményeket is elég elismert és sikeres emberektől. Ha nem csak a rosszakat olvasod el és szánsz annyi energiát a jó vélemények megtalálására mint a negatív vélemények keresésére akkor azt mondanám, hogy nem vagy elfogult és igyekszel objektív maradni, de ellenkező esetben csak azt mondom, hogy elfogult vagy és szűklátókörű. Én megnéztem mind a pozitív mind a negatív véleményeket a Szcientológiáról és voltam olyan józan gondolkodású, hogy azt mondtam megnézem a saját szememmel mi az igazság. Fanatikusnak nevezel, miközben nem ismersz és én ellenben veled mindkét oldalt megvizsgáltam. Akkor ki most a fanatikus?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!