Az önkielégítés olyan súlyos bűn, amikor már nem szabad áldozni? (Csak miután meggyóntam? ) Vagy elég, ha magamban (de tényleg, teljes szívvel) bánom meg Istennek?
"minden bizonnyal te meg az előzőek sokkal bölcsebbek vagytok, mint BUDDHA"
Tudod, a "tekintéllyel érvelés" egy csúnya érvelési hiba.
Ha pedig Buddha butaságot mondott, vagy pedig nem így mondta, de azóta kiforgatták - a butaság akkor is butaság marad.
Butasággal pedig nem érvelünk, nem hisszük el és nem követjük.
Én bölcs vagyok. Sokáig játszottam, hogy nem, mert az emberek akkor hisznek valakit bölcsnek, ha szerénykedik. De hát minek?
Ki olyan, mint én vagyok?
Na jó ez már...
"Na jó ez már..." te is menj ebédleni (azaz ebédelni)
A bölcs nem szerénykedik. Szerény és kedves, szelíd és nemes. Vannak ilyen ismerőseim. Nincs szükségük szerénykedni, mert szerények.
'Nemes legyen az ember, segítőkész és jó.'
(ezt a másik 'butabarom' Goethe írja egy versében)
Ha tanácsot kérnek, és én képes vagyok rá, akkor adok.
Ha nem tudsz rá értelmesen reagálni, akkor a helyedben inkább nem szólnék.
Bár az igaz, hogy ez már a te választásod.
Jaj, már elszoktam az evéstől, de pont arra készültem amúgy.:)
Egyszer pedig csaphatnánk egy nagy lakomát, anélkül hogy egy embert ennénk és innánk meg.
"tudod, mit szoktam látni, hogy mi adja meg a katolikusoknak a boldogságot? ha másról rosszat mondhatnak, árthatnak nekik, és erkölcsi magasságból nézhetnek le rájuk, hogy ők - a katolikusok - mennyivel JOBB emberek."
Rátapintottál a lényegre. Erről szól a vallás, semmi egyéb-
"tegyük hozzá, hogy a biblia szerint a maszti nem bűn, de persze bele lehet magyarázni."
Ennek a magyarázatnak az ókeresztény irodalomban sincs se híre, se hamva. A Biblia még a maszturbálás bűn, ezt már nagyon sokszor kiveséztük.
Nem... inkbb erről szól a gyenge, középszerű ember.
Akkor is, ha katolikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!