Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az önkielégítés olyan súlyos...

Az önkielégítés olyan súlyos bűn, amikor már nem szabad áldozni? (Csak miután meggyóntam? ) Vagy elég, ha magamban (de tényleg, teljes szívvel) bánom meg Istennek?

Figyelt kérdés
Mert én rettegek az elsőtől, irtózom, én nagyon nem szeretném elmondani senkinek, abba is hagyom, de ugye ami már megtörtént azt meg kell gyónni.

2014. okt. 12. 11:53
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
60%

Akkor most a kérdésre válaszolok a sok félrebeszélő után: Lehet áldoznod. Azok között nincs ez, amelyek feltétlen gyónást igényelnek. Az, hogy teljes szívvel megbántad és a mise elején a közös bűnbánat elég. Pont.

Előfordulhat, hogy visszaesel, mert a testi vágyakat URALNI nehéz, azt is meg kell tanulni. Akkor leszel érett férfi, ha ezt megtanultad. Ez több évig tart, mert az egyik legnehezebb az életben. Ha gyónni mész - és nem nyugodott meg a lelked - annyit mondj, testi örömöt szereztem magamnak. Ez ugyanis a lényege. Ezért van a halálos bűnök közt a torkosság is, ott is magának, önző módon, a testnek alávetve a szellemi erőket - habzsol az ember.

A lényeg az lesz: másnak szerezz örömöt. Ez adja majd neked is a boldogságot.

Ezért pl egyes indián törzseknél, halálos bűn volt, ha az, ha magának főz az ember. Más kultúra, de a lényeg a mélyén erről szól.

Van egy nagyon szép Radnóti vers, amelyben megtalálod ennek a felismerését:

"De aki egyszer egy vad hajnalon arra ébred,

hogy minden összeomlott s elindul mint kísértet,

kis holmiját elhagyja s jóformán meztelen,

annak szép, könnyüléptű szívében megterem

az érett és tűnődő kevésszavú alázat,

az másról szól, ha lázad, nem önnön érdekéről,

az már egy messzefénylő szabad jövő felé tör. "

[link]

2014. okt. 12. 13:01
 12/43 anonim ***** válasza:
18%

Parancsolj,itt a vallásod:

Kölyökkoromban minden este egy bicikliért imádkoztam. Aztán rájöttem, hogy Isten nem így működik. Loptam magamnak egy biciklit, aztán kértem Istent, hogy bocsásson meg nekem.

2014. okt. 12. 13:03
 13/43 anonim ***** válasza:
6%

"...annyit mondj, testi örömöt szereztem magamnak. Ez ugyanis a lényege. Ezért van a halálos bűnök közt a torkosság is, ott is magának, önző módon, a testnek alávetve a szellemi erőket - habzsol az ember. "

Pont egy másik kérdés kapcsán beszélgettünk itt arról, hogy de szar lehet úgy élni, hogy a kocka-egyszerűségű világmodelljét valaki nem akarja bővíteni, és jobban megérteni, hogy mi veszi körül. Kérdező: az előző válaszoló nagyon szép, kyeresztyény választ adott, csak sajnos az egy teljes baromság. Az ember nem ilyen egyszerű lény egy egyszerű világban, hogy vannak "testi vágyak", amik "rosszak", és hogy a boldogságot az adja meg, ha másoknak segítünk...

tudod, mit szoktam látni, hogy mi adja meg a katolikusoknak a boldogságot? ha másról rosszat mondhatnak, árthatnak nekik, és erkölcsi magasságból nézhetnek le rájuk, hogy ők - a katolikusok - mennyivel JOBB emberek.

2014. okt. 12. 13:06
 14/43 anonim ***** válasza:
2014. okt. 12. 13:13
 15/43 anonim ***** válasza:
56%

Sajnállak, kérdező.

Gyanús, hogy soha életedben nem lesz már egy normális szexuális élményed. HA egyáltalán odakerülsz... akkor végig attól fogsz rettegni, hogy mikor milyen bűnt követsz majd el. Élvezni nem fogod soha, az biztos.

Tényleg komolyan sajnállak.

2014. okt. 12. 13:57
 16/43 anonim ***** válasza:

"testi vágyak", amik "rosszak", és hogy a boldogságot az adja meg, ha másoknak segítünk"

Egy valószínűleg nem kockavilágképű mondta egyszer-2500 évvel ezelőtt:

A 4 nemes igazság:

1) A lét: szenvedés

2) A szenvedés oka: a VÁGYAKBAN van.

3) A szenvedés megszüntethető (a vágyak uralásával)

4) Ennek útja a nyolcrétű nemes ösvény:

helyes szemlélet,helyes elhatározás,helyes beszéd, helyes cselekvés,helyes életmód, helyes törekvés,helyes jelenlét, elmélyedés.

Gautama Sziddhártha Buddha

2014. okt. 12. 14:06
 17/43 anonim ***** válasza:

"A lét: szenvedés"

Már az első pont nem igaz. Ha a lét CSAK szenvedés lenne - akkor senki sem akarna élni egyetlen pillanatot sem.

"A szenvedés oka: a VÁGYAKBAN van."

Ez sem igaz. A NORMÁLIS, egészséges vágyak az életben segítenek neked.

Az embernél ott van a probléma, hogy az egész szervezete, a vágyaival együtt az ősemberi élethez alakult ki - ahhoz képest viszont már elég sokat változott az életünk. A testünk viszont ezt még nem követte, ezért létezik ellentmondás itt.

2014. okt. 12. 14:10
 18/43 anonim ***** válasza:

A szenvedés nem a vágyakban van, hanem a ki nem elégített vágyakban.

Nem megoldás kiírtani a vágyakat.

Magyarul nem egy érzéketlen, vágyak nélküli hullává kell lenni, hanem normális világkép és önkontroll szükséges.

2014. okt. 12. 14:11
 19/43 anonim ***** válasza:
94%

Kedves Kérdező!

Jó volna ha inkább mégis csak egy katolikus papnak mondanád el ezt gyónáskor. Nem muszáj azt a szót használnod, hogy "önkielégítés", ha nem szeretnéd, hanem elég ha körülírod, hogy "paráználkodtam, és nem tudtam uralkodni a vágyaimon" stb. ilyesmi. Biztos, hogy érteni fogja miről van szó.. nem hiszem, hogy kérné a részletezést... viszon a te lelkiismereted mégis megnyugodna... ami mindennél fontosabb. Fontosabb annál, hogy itt a sok válaszoló miket ír (beleérve azokat is, akik azt írják, hogy nem bűn- avagy bűn).

Itt nem az a kérdés, hogy bűn-e, hanem az, hogy a te lelki életed rendben legyen Isten előtt.

ÉS ne aggódj, ez sokaknak problémát okoz... ha elmondod a papnak, ő sem fog ezen meglepődni...

Bátorság!

2014. okt. 12. 14:15
 20/43 anonim ***** válasza:
27%

#18 nem :URALNI! ez lenne az emberi feladat és el s érhető, mint azt számtalan példa mutatja.

#17 egy szóval sem mondtam, hogy Buddha bölcsebb volt nálad, ne vitázz, minden bizonnyal te meg az előzőek sokkal bölcsebbek vagytok, mint BUDDHA.

2014. okt. 12. 14:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!