Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Protestánsok (reformátusok és...

Protestánsok (reformátusok és evangélikusok! ), a ti egyházatok hogyan kezeli az önkielégítés kérdését? Paráznaság? Bűn?

Figyelt kérdés

Azt tudom, hogy a római katolikusoknál az önkielégítés súlyos bűn, amit meg is kell gyónni.

Tisztában vagyok azzal, hogy a reformátusok nem gyónnak.

De az említett protestáns felekezetek hogyan állnak a témához?

2014. aug. 5. 19:45
 1/6 anonim ***** válasza:
28%
E szerint akarsz egyházat választani? Szerintem inkább szerezz egy csajt.
2014. aug. 5. 20:07
 2/6 A kérdező kommentje:

Talán azért írtam a vallás témakörben, mert az említett felekezetek nézetei érdekelnek e témában.

Miért kell egyből oltani a másikat?

Oltogatás helyett inkább keress egy hölgyet, vagy ha van, akkor foglalkozz vele. :)

Egyébként is, a "csajok" nem érdekelnek...

2014. aug. 5. 21:49
 3/6 Ozmium42 ***** válasza:
39%
Napi "bűn-e a maszturbálás" kérdés.
2014. aug. 6. 00:12
 4/6 A kérdező kommentje:

Nem is értem, minek ír az, aki nem is a kérdésre válaszol.

Én olyan kérdést nem találtam, ami konkrétan a református és evangélikus nézetekre kérdezett volna e témában.

Sajnálom, hogy a szövegértésetek ennyire alacsony szinten van és tudás híján csak oltogatni tudjátok azt, aki kérdést tesz fel. Sajnállak és szánlak titeket. :(

2014. aug. 6. 07:45
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Én pl. református vagyok(vagy legalábbis annak lettem megkeresztelve), de szerintem nem ez a fontos. Hanem az Isten szava.

A Bibliában konkrétan az önkielégítés nincs benne. Egy példa van erre, Onán példája - esetleg keress rá - de ott SZERINTEM nem az önkielégítés volt a bűn, hanem hogy meghágta a nőt, de a magot nem engedte bele(bocsi a naturalizmuért) - vagyis magának kereste csak az örömöt, vagyis kihasználta a nőt.

Sokak szerint onnan tudhatjuk meg, hogy valami bűn e, hogy ha feltesszük magunknak a kérdést, hogy Isten vajon megáldaná ezt a tevékenységünket.

Jézus azt mondta, hogy ha valaki ASSZONYRA(tehát házasságban levő egyénre) tekint gonosz kívánságnak okáért, már paráználkodott vele az ő szívében.

Pál azt mondja, hogy jobb házasságban élni, mint égni(az én értelmezésem szerint a gyehennában égni, mivel nem kötöttek szövetséget a felek, mások szerint meg a vágytól égni).

Hát kedves kérdező, szerintem dönts el te magad.

2014. aug. 6. 14:44
 6/6 anonim válasza:

Nem vagyok vallásos, de biztos vagyok benne, hogy Isten szemébe nem attól leszünk rosszak, mert élvezzük a szexet, vagy mert na bumm masztizunk.

A paráznaság, régen amúgy se azt jelentette, mint amit manapság.

A ne paráználkodj, régen azt jelentette, nem dugj fuvel fával, ha kell ha nem, és nem azt jelentette, hogy masztizni bűn lenne.

Amúgyis, még ha bűn is lenne amit kizártnak tartok, ez legyen egy ember legnagyobb bűne, amit kell, hogy bocsásson.

Légy jó ember, és masztizz nyugodtan, mert Isten nem azért tette a szexet élvezetessé, hogy félreértelmezve az ő szavát szégyenkezz, vagy lelkiismeretfurdalásod legyen!

2014. szept. 21. 05:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!