Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy keresztény miért tart böjtöt?

Egy keresztény miért tart böjtöt?

Figyelt kérdés

Mt 9,15

És monda nékik Jézus: Vajon szomorkodhat-e a násznép a míg velük van a vőlegény? de eljőnek a napok, a mikor elvétetik tőlük a vőlegény, és akkor böjtölni fognak.

Mt 28,20

Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, a mit én parancsoltam néktek: és íme én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen!

Ha a vőlegény velünk van, és amíg velünk van, a násznép nem böjtölhet, akkor miért teszik?

2014. okt. 5. 13:47
1 2 3 4
 31/32 A kérdező kommentje:

Péter!

Szépen összefoglaltad, hogy hol hibáztál! :) Ugyanis már az első mozzanatnál félreértetted a kérdést!

"Rendben van, fussunk neki még egyszer utoljára. A kérdésed így hangzott: "Egy keresztény miért tart böjtöt?" "

Nem, barátom, a kérdés nem így hangzott, hanem úgy, hogy "Ha a vőlegény velünk van, és amíg velünk van, a násznép nem böjtölhet, akkor miért teszik?"

Amit bemásoltál, az a kérdésem összefoglalása, címe, nevezd, aminek akarod. Szerinted mi a megveszekedett búbánatnak írtam alá a két idézetet, és tettem fel után a kérdést?

A legkevésbé sem voltam arra kíváncsi, hogy mi szerinted a böjt, vagy hogyan kell böjtölni. Az a kérdés, hogy kell-e böjtölni abból adódott, amely idézeteket írtam alá. Azt viszont látszik, hogy még mindig nem érted, hogy mit akartam kérdezni, de szerencsére voltak a válaszolók között olyanok, akik elsőre megértették.

A három oldalas vitánk abból adódik, amit a 29-es válaszoló tett fel kérdést. Te miért böjtölsz? Egészségügyi, vagy vallási okból? Mert az 5-ös válaszod tisztán egészségügyi okot sorol fel, yuda tisztán vallási okokat, a 13-as válaszod csak egészségügyi okokat, 16-os válaszod egészségügyi, és vallási okokat sorol fel, 20-as válaszodban kikéred magadnak, hogy vallási fogalom lenne a böjt.

Ezzel foglalnám össze a hozzászólásaidat, amit írtál:

Legfőbb célja a méregtelenítés, de vallási okokon alapuló böjt is ismert."

Nesze semmi, fogd meg jól válasz.

A böjt alapvetően vallási gyakorlat volt az ókorban, mind a keleti, mind az ábrahámi kultúrákban, és ezt is olvashatjuk az írásokban. Nem tudsz olyan részt idézni a Bibliából, amikor a böjt egészségügyi okokra vezethető vissza. A mai kor összemosott maszlag filozófiája a böjtöt egészségügyi célokra felhasználni. Nem volt ilyen célja 4000 évvel ezelőtt az étel meg nem evése. Tehát erre a kijelentésedre: "Ismét egy hazugság, miszerint a böjt vallási fogalom!" azt mondom, hogy az hazugság, hogy a böjt eredetileg egészségügyi cselekedet lett volna. Nem először kérlek, de tudom, hogy büszke vagy a válaszra már, idézhetnéd a Bibliából, hogy bárki is egészségügyi megfontolás alapján böjtölt volna.

Szia!

2014. okt. 9. 14:41
 32/32 A kérdező kommentje:

30-as válaszoló!

"A két idézet közül az első testi jelenlétről szól, a második lelki jelenlétről. "

Ez jól hangzik, csak ilyen kijelentés nem hangzott ott el.

Én úgy gondolom, hogy lelki jelenlét nem létezik. Én lélekben ott vagyok a lányommal a vizsgán. Ott vagyok? Frászt! Sehogy nem vagyok akkor jelen, csak együtt izgulok vele legfeljebb, de ez nem jelenlét! Márpedig Jézus határozott jelenlétet ígért minden napra a Mt 28;20-ban.

2014. okt. 9. 14:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!