A kereszténység és a sci-fi, megfér egymás mellett?
Már miért ne férne meg? Ez olyan kérdés, mint hogy a kereszténység meg a tökfőzelék megfér-e egymás mellett... semmi köze a kettőnek egymáshoz.
Egyébként nekem (keresztényként) a Mátrix a kedvenc filmem, és szerintem egyébként rengeteg keresztény gondolat van benne. De a Star Warst is szeretem, és sosem gondoltam, hogy ennek bármi köze lenne a vallásomhoz.
Véleményem szerint alapesetben nincs ezzel gond.
Olvastam már olyan publikációt, hogy régi sci-fi filmekből, amik akkor még fikciók voltak, -mégis a tudományt megihlette és kifejlesztettek valami hasonlót.
Valójában a biblia is ír idegen létformákról és elég konkrétan be is azonosítja őket. Robotika megint egy fejlődő tudományág és ez is közelíti a régi sci-fi írók fantáziáját. Az idő pedig egy misztikum. Biblia ír örökkévalóságról, mi pedig az időben élünk. Lehetne ezeken még sokat elmélkedni, és sok esetben a sci-fi írók ezeket a határokat feszegetik. Néha beletalálnak, néha mellé megy. Sokféle van. Nekem személyesen egyébként Asimov könyvei tetszenek legjobban, de ez egyénfüggő.
Szerintem Asimov után már minden sci-fi gyenge, úgyhogy ha valaki szereti a sci-fit, olvasson sokfélét és Asimovot inkább hagyja a végére, mert utána már egyik sem lesz olyan jó. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!