Mire ment volna Jézus a csodák nélkül?
Jézus a csodáival győzte meg a tanítványait, enélkül mire ment volna?
Nem lett volna képes átadni a mondanivalóját a csodák nélkül?
Csak szerintem visszás ez? Beveti a természetfeletti erejét csak azért, hogy meggyőzzön másokat.
Ha tényleg az, aminek a vallás mondja: igenis képes lett volna.
Figyelembe kell venni azt is, hogy csodák csak a nemtudóknak vannak, akiknek szemmel látható bizonyíték kell, hogy higyjenek.
.
Csinálj környezetedben egy kis felmérést: hányan hiszik el, hogy üres kalapból nyulat lehet előhúzni? Közülük mégis jópáran tátott szájjal figyelik a cirkuszi bűvészt, és elég komoly pénzt adnak a lehetőségért (jegy), hogy láthassák.
"Hanem azért, hogy megmutassa: mindenható és neki semmi sem lehetetlen"
Ez azért felvet még pár kérdést:
Ha mindenható volt és nem ismert lehetetlent, és tudta, hogy fel fog támadni, azért nem olyan nagy bátorság bevállalni a keresztre feszítést, mintha csak egy normál ember lett volna...
Akkor te még nem érted Krisztus áldozatát. Nem az volt a lényeg, hogy ismét csodát tegyen, hanem az, hogy magára vegye a világ összes bűnét, azt is ami már megtörtént és azt is, amit még el sem követtél, de el fogsz és mindezekért ő maga fizette ki a bűnért járó halált.
Nem tudom, hogy szülő vagy e, én igen és tudom, hogy ha kell, akkor meghalnék a gyerekemért. Mi az ő gyerekei vagyunk és meghalt helyettünk. A bűnnek van következménye, mert Isten törvényeket teremtett a világ teremtésekor. Ha megnézed a természetet, akkor minden törvényeken alapul. A kémia, a fizikai, a matematika és minden, ami a világban van. Rend uralkodik, így a bűnnek is van folyománya, de Krisztus ezt fizette ki a halálával.
Isten emberré lett, leszületett, felnőtt, nyamvadt emberi testbe, hogy akiket ő teremtett, de nagyon elcseszték, azok megmenekülhessenek és olyan életük lehessen, amit ő megálmodott nekünk, ezért vállalt fel mindent, ami az emberélettel jár, hogy mint jó szülő mentse a gyerekeit.
De van, aki nem kér belőle. Én a gyermeke vagyok, jogot kaptam hozzá mikor befogadtam a szívembe és átadtam neki az életemet és egy percet sem bántam meg belőle.
Neked is jár a kegyelem, csak kérned kell!
"Ha megnézed a természetet, akkor minden törvényeken alapul. A kémia, a fizikai, a matematika és minden, ami a világban van."
És ezt Jézus a maga mindehatóságával felül tudta írni, ugye?
Szia!
Nos egyetlen baki van az elméletedben. Nevezetesen, hogy Jézus Krisztus itt a Földi életében nem rendelkezett semmiféle természetfeletti erővel. Sőt, a csodákat sem ő tette. Jézus nem volt mindenható amikor itt a Földön emberi testben élt.
A Szentírás éppen arról beszél, hogy Jézus "mikor Istennek formájában volt, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő, hanem önmagát megüresíttte, szolgai formát vett föl, emberekhez hasonlóvá lett; és mikor olyan állapotban találtatott mint ember, megalázta magát, és engedelmes volt haláláig, még pedig a keresztfának haláláig." (Filippibeliekhez írt levél 2:6-8)
Minden csoda, amit Jézus életében látunk az Atya tette volt. Példaképpen hozom Lázár feltámasztását, mely jól mutatja ezt: "Jézus pedig felemelte szemeit az égre, és mondta: Atyám, hálát adok neked, hogy meghallgattál engem. Tudtam is én, hogy te mindenkor meghallgatsz engem; csak a körülálló sokaságért mondtam, hogy elhigyjék, hogy te küldtél engem. És mikor ezeket mondta, fennszóval kiáltott: Lázár, jöjj ki!" (János evangéliuma 11:41-43)
Jézus Krisztus folyamatos kapcsolatban volt az Atyával, és minden csodájában az Atya természetfeletti ereje nyilvánult meg. Ezt bizonyítja, hogy a tanítványai is megtudták tenni mindezeket. Ha megfigyeled az Ószövetségi prófétákat, ők is támasztottak fel halottakat, gyógyítottak meg betegeket, hasonlóképpen ahogyan Jézus tette, az Isten természetfeletti erejével.
Amikor Jézus elhívta tanítványait csak annyit mondott: "jer és kövess engem" és semmiféle csodát nem tett előttük. Első csodatétele a kánai menyegzőn történt, amikor már a tanítványai is vele voltak (János evangéliuma 2. fejezet)
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!