Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tudnátok ajánlani nekem...

Tudnátok ajánlani nekem keresztény könyveket, amivel a hitemet erősíthetném?

Figyelt kérdés
Könnyed olvasmányokra gondoltam, vagy emberek/szentek életéről szóló történetekre, pl. Emmanuelle nővér elmélkedései (ugyan még nem olvastam, de a leírás alapján ilyesmire gondolok), II. János Pálról szóló könyv, vagy regények. Csak az a lényeg, hogy ne olyan legyen, aminél 1 oldalt elolvasok és 2 napig gondolkodok rajta, hogy akkor mit is akart ezzel. Lehet akár nem keresztény is, pl. Nélküled nem létezem. Szóval jó emberekről szóló történetek, akik önzetlenül segítettek másoknak vagy olyan történeteket, hogy miért tért meg valaki, hogyan segítette Isten. Ettől normálisabban nem tudom megfogalmazni. De remélem azért érthető. :D

2014. szept. 4. 21:28
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Szerintem előbb olvasd el a Károly féle Bibliát, és utána a King James Bibliát-vesd össze és a fordításodnál alkalmazd, ha egy Hagin könyvet fordítasz.
2014. szept. 6. 20:56
 22/24 -a- ***** válasza:

Nem találok a Károliban és a King J-ben az általad javasolt fordítást támogató verseket.

Itt Hagin magyarázata a következő versre:

2CORINTHIANS 6:15 And what concord hath Christ with Belial?

„Finally, the believer is called "Christ" and the unbeliever is called "Belial." That's who we are; we're Christ! Jesus is the Head and we are the Body of Christ. Your head doesn't go by one name and your body by another, does it? You don't call your body Henry Jones and your little finger Louise Simpson, do you? Your little finger has the same name as the rest of your body because it belongs to that body.

Paul calls the individual member of the Body of Christ, "Christ." And he calls the unbeliever "Belial."”( Kenneth E. Hagin: Zoe / The God-kind of life 4.chapter/41.(47.)

2014. szept. 6. 23:04
 23/24 anonim ***** válasza:

Benedek Elek, magyar népmesék. De úgy általánosságban bármelyik népmesénket ajánlom figyelmedben.

Persze csak, ha jobban szeretnéd érteni Jézus tanításait.

2014. szept. 8. 15:42
 24/24 anonim válasza:
A legjobb keresztény könyv a Biblia. Más könyveket nem kellene olvasni helyette, esetleg kiegészítésként.
2014. szept. 9. 00:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!