Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tudnátok ajánlani nekem...

Tudnátok ajánlani nekem keresztény könyveket, amivel a hitemet erősíthetném?

Figyelt kérdés
Könnyed olvasmányokra gondoltam, vagy emberek/szentek életéről szóló történetekre, pl. Emmanuelle nővér elmélkedései (ugyan még nem olvastam, de a leírás alapján ilyesmire gondolok), II. János Pálról szóló könyv, vagy regények. Csak az a lényeg, hogy ne olyan legyen, aminél 1 oldalt elolvasok és 2 napig gondolkodok rajta, hogy akkor mit is akart ezzel. Lehet akár nem keresztény is, pl. Nélküled nem létezem. Szóval jó emberekről szóló történetek, akik önzetlenül segítettek másoknak vagy olyan történeteket, hogy miért tért meg valaki, hogyan segítette Isten. Ettől normálisabban nem tudom megfogalmazni. De remélem azért érthető. :D

2014. szept. 4. 21:28
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
C.S.Lewis - Viták és vallomások. Nekem ez a legkedvencebb könyvem.
2014. szept. 4. 23:33
 12/24 anonim ***** válasza:
49%

Keneth Hagin-t én nem ajánlanám. Szerinte a hívő embert krisztusnak hívják... inkább olvass Derek Prince-t, a tanításait youtube-n is megtalálhatod, teljesen jók:

https://www.youtube.com/results?search_query=derek+prince+ma..

2014. szept. 5. 09:39
 13/24 anonim ***** válasza:

Arany legenda Legenda Aurea - szentek életéről, nagyon szép.

[link]

[link]

2014. szept. 5. 09:54
 14/24 anonim ***** válasza:
itt is böngészhetsz, a Bibliát is olvasdhatod online és a keresöbe is beírhatod a kérdésedet [link]
2014. szept. 5. 11:28
 15/24 anonim ***** válasza:

13

*Szerinte a hívő embert krisztusnak hívják

Sok könyvét olvastam, de egyetlen egyszer nem találkoztam ezzel, mint amit irsz.

A hivő embert krisztusi-nak hívják és így használja Hagin.

2014. szept. 5. 12:18
 16/24 anonim ***** válasza:
Majd akkor olvasd el a "Hívők hatalma" -című könyvét. 20. oldal környékén majd megtalálod. A KRISZTUSI fogalom helyes, csak sajnos nem egyszer hallottam már, hogy Hagin krisztusnak nevezi a hívőket...
2014. szept. 5. 12:34
 17/24 anonim ***** válasza:

16

14 év alatt egyetlen egyszer sem olvastam.Egyik könyvébe sem.

2014. szept. 5. 12:44
 18/24 -a- ***** válasza:

Hagin mondott sok különös dolgot.

Az előbbi: „Mi egyek vagyunk Krisztussal. Mi Krisztus vagyunk. Mi a Felség jobbjára lettünk ültetve a Magasságban. Minden dolog a mi lábaink alá vettetett.”(Kenneth Hagin: A hívők hatalma 3.fejezet / Krisztussal együtt ültetve (12.)

„We are one with Christ. We are Christ. We are seated at the right hand of the Majesty on High. All things have been put under our feet.”

2014. szept. 6. 20:33
 19/24 anonim ***** válasza:
Hagin jókat mond, de a fordító ha nem megtért, megszentelt ember volt, akkor hibázott a fordítás során.
2014. szept. 6. 20:47
 20/24 anonim ***** válasza:

Mi egyek vagyunk Krisztussal.

-Egy megszentelt ember esetében igy van, és Hagin is megszentelt ember volt.

Mi Krisztus vagyunk.

-Helyes fordításban: Mi Krisztuséi vagyunk

Mi a Felség jobbjára lettünk ültetve a Magasságban. Minden dolog a mi lábaink alá vettetett.

-Igen. Igy van a megszentelt ember esetében.

2014. szept. 6. 20:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!