Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy valaki nem követője egy vallásnak sem, hanem saját felfogása, és hite alapján szemléli a világot?

Figyelt kérdés

2014. aug. 30. 22:23
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Jah... az eddigiek alapján az a hasonlat jutott eszembe, hogy az óceán (=élet) átúszásának a legegyszerűbb és legtisztább módja, ha egyedül beleugrasz a vízbe, és átúszod. Nem kell hülye emberekkel együtt utaznod, a legrövidebb úton mehetsz, és teljesen magad osztod be az idődet. Csak éppen nem fog sikerülni.

Vagy fel lehet szállni egy hajóra, ahol sok büdös, tuskó emberrel utazol együtt, akik beleszólnak az életedbe, megmondják neked, hogy hova fekhetsz, mikor kell evezned, néha eltévednek, néha belédrúgnak... de azért mégis több esélyed van megérkezni a túlpartra.

2014. szept. 1. 17:23
 22/29 Pietrosol ***** válasza:

# 19!

Hidd el az ember képes teljes mondatot is értelmezni!

E.T.: "Törvények, parancsolatok, szabályok és előírások azoknak kellenek, aki el vannak vágva attól, akik ők: a bennük lévő igazságtól."

Te: "Milyen "igazság" munkálkodik pl. ma az ukrán-orosz mészárlás résztvevőiben és azokban, akik uszítják őket és gerjesztik a konfliktust?"

Válaszom: Nekik szükségük van/lenne külső irányításra, mert tudatlanok. Ezért is írtam, hogy nem mindenki számára járható ez az út.

2014. szept. 1. 19:39
 23/29 anonim ***** válasza:
A kérdező ateista vagy hisz Isten létezésében? Mire alapozza a világképét, saját fantáziájára?
2014. szept. 2. 08:59
 24/29 anonim ***** válasza:

"Te: "Milyen "igazság" munkálkodik pl. ma az ukrán-orosz mészárlás résztvevőiben és azokban, akik uszítják őket és gerjesztik a konfliktust?"

Válaszom: Nekik szükségük van/lenne külső irányításra, mert tudatlanok. Ezért is írtam, hogy nem mindenki számára járható ez az út."

Tehát az emberek túlnyomó többsége tudatlan. Pedig elhiheted, hogy azok az emberek is rendelkeznek is rendelkeznek már külső irányítással, sőt a múltban még erőteljesebben rendelkeztek pl. vallásos vezetéssel, mégis ugyanolyan szörnyű dolgokat műveltek egymással.

Tehát nem a "külső irányítás" hiánya az oka ezen barbár cselekedeteknek, hanem a ROSSZ, hazug eszmék!

És a maradékot hogyan lehet felismerni? Van köztük világméretű szellemi egység, mely garantálja, hogy sohasem lesznek olyan "tudatlanok", mint a többség? Mert ha nincs ilyen egyetemes igazságra alapozó szellemi egység, mely erőt ad nekik, hanem ott is megosztottság uralkodik, akkor nem nevezhető az sem igazán a "tudatlanság" ellentétének, mellyel minden körülmények között és tartósan elkerülhetnék a "tudatlanok" tetteit és sorsát. :-)

2014. szept. 2. 10:58
 25/29 I.B.T. ***** válasza:

Én is ilyen vagyok. Inkább hiszek azokban a dolgokban amiket megtapasztalok, inkább alkotok véleményt a saját kutatásaim, élményeim alapján minthogy egy könyvből kiolvassam és kész, mindentudó vagyok.

Nincs eredendő bűn, emberi magatartás, stb. Egy istenfélő hívő is ugyanúgy fog elrohadni a földben, mint egy gyilkos.

Várom a válaszokat, szívesen vitatkozom.

2014. szept. 2. 21:56
 26/29 openyoureye ***** válasza:

"Én is ilyen vagyok. Inkább hiszek azokban a dolgokban amiket megtapasztalok, inkább alkotok véleményt a saját kutatásaim, élményeim alapján minthogy egy könyvből kiolvassam és kész, mindentudó vagyok. "

- Pedig a világtörténelem során könyvekbe leírt tudás nem haszontalan, csak tudni kell kiszűrni az igazságot. Ha te mindentől és mindenkitől elhatárolódva próbálsz igazságot keresni, nem sokmindenre fogsz rájönni. A könyvből kiolvasást gondolom a bibliára értetted. Nos az is csak egy könyv a sok közül mely vallással foglalkozik. Aki vallásos életet él milyen könyveket kellene olvason? Képregényt? Mint mondottam, a biblia is jó valamire, de tudni kell kiszűrni az igazságot belőle. Nem mondhatod, hogy egy könyv elejétől a végéig hazugság, csak azért mert neked nem tetszik.

"Nincs eredendő bűn, emberi magatartás, stb. "

- Valóban nincs bűn, ezzel egyetértek, de a magatartással kapcsolatban nem értem mire gondoltál.

"Egy istenfélő hívő is ugyanúgy fog elrohadni a földben, mint egy gyilkos. "

- Ezzel szerintem nagyon kevesen szállnának vitába veled(kivéve a jehova tanuit akik szerint a feltámadás ebben a testben történik majd:), hisz minden hívő tisztában van azzal, hogy a test csak hordozója a léleknek ami a halál után elrothat. Ők nem is vitatják ezt, hisz szerintük a túlvilágon csak mint lelkekfognak létezni.

2014. szept. 3. 08:29
 27/29 A kérdező kommentje:

23. Válaszoló. Hiszek egy úgymond egyetemes „entitásban”, de nem nevezném istennek. Egyébként arra alapozom a nézetem, hogy számomra erősen sántít az egész elmélet. Az amit a vallási vezetők csinálnak, és mondják hogy csinálni kellene, nem teljesen összeegyeztethető.

Egy példa. Azt mondják, hogy a pénz az ördögtől való, mégis a világ egyik legnagyobb vagyonával rendelkeznek. Vagy itt egy másik. Azt mondják, hogy szerényen éljünk, mégis akkora a vallási központok fényűzése, hogy mások egy életen át ehetnének egy-egy szoba díszítésének árából. Csak ezért. Mert ezt undorítónak, és elveim ellen valónak tartom.

2014. szept. 3. 17:41
 28/29 A kérdező kommentje:
Még annyit tennék hozzá, hogy számomra jobb búskomoran tanulni a világról egymagamban, mint boldog tudatlanságban készpénznek venni azt, amit mondanak, írnak.
2014. szept. 3. 18:31
 29/29 anonim ***** válasza:

23as vagyok. Nem a papok alapján kell megítélni a vallásokat, hanem a tanításaik alapján. Az Újszövetség könyvei isz. 50 és 100 között íródtak, szerzőik Jézus közvetlen tanítványai, kortársai, a későbbi papi hatalomnak, pápaságnak semmi ráhatása nem volt ezen írásokra.

Az Újszövetségi kánon kialakulásáról egy jó előadás:

Hogyan lett könyvvé az Újszövetség?

Dia(pdf):

[link]

Hanganyag(mp3):

[link]

Az alapján kellene megítélni pl. egy Újszövetséget, hogy elolvasod.

Ha csak abból indulsz ki, amit látsz a világban, elég megkeseredett, cinikus ember lesz belőled. Ugyanis a világban sok igazságtalanság és szörnyűség van; a vallások épp erre próbálnak választ adni, hogy miért ilyen a világ. Isten sem látható szemmel, attól még nem kell azt gondolni, hogy nem létezik.

Mire alapozod, hogy „Hiszek egy úgymond egyetemes „entitásban”, de nem nevezném istennek.”

2014. szept. 4. 10:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!