Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi, ti mit hisztek...

Jehova tanúi, ti mit hisztek a teremtésről?

Figyelt kérdés

Milyen idős a föld?

1. 6000 éves

2. 10 ezer éves

3. Pár 10e éves

4. Több milliárd éves

Mivel grkaty testvéretek több milliárdban gondolkozik, Kzitus, vagy egy másik Katy pedig pár 10e, esetleg pár 100e évben.

És hogyan történt a teremtés? Isten szólt és lett, vagy kifejlődött?

Hisztek az evolúcióban??

Esetleg abban az evolúcióban, hogy Isten volt a kezdete mindennek, de aztán minden kifejlődött??

Bármit írhattok ezzel kapcsolatban.

Előre is köszönöm.

2014. aug. 16. 17:03
1 2
 1/17 megfelelő ***** válasza:
36%

Valahogy próbáljuk már tisztázni végre, hogy egy hívő nem a teremtés történet miatt hisz Istenben, hanem azért, mert a saját élete alapján megtapasztalta a tettei és a következmények közötti, bibliai összafüggést és kapcsolatot.

Amikor pedig valaki hitre jut, az azért van, mert sokszor adódik egy teljesen kilátástalan helyzet, amiben, ha öszintén imádkozik és meghalgatásra talál, akkor kiderül, hogy kell lennie, egy beteljesítőnek, stb. Itt kezdődik a hit.

A teremtés egy hívő életében, huszadrangú dolog, ami nem is fontos.

2014. aug. 16. 17:48
 2/17 anonim ***** válasza:
0%

"saját élete alapján megtapasztalta a tettei és a következmények közötti, bibliai összafüggést és kapcsolatot."

Nem. Legfeljebb ő képzelte oda ezt a nemlétező kapcsolatot. Mint amikor 6-ost dobok egy dobókockával. Mondhatom, hogy véletlen, esetleg szerencse, és azt is mondhatom, hogy Isten műve.

"mert sokszor adódik egy teljesen kilátástalan helyzet, amiben, ha öszintén imádkozik és meghalgatásra talál, akkor kiderül, hogy kell lennie, egy beteljesítőnek"

Ismét nem. Az emberiség történetében még egyszer sem volt erre hitelt érdemlő példa. Abban igazad van, hogy kilátástalan helyzetben az ember szeretne hinni valamiben, de a hit semmit nem tesz valóssá.

"A teremtés egy hívő életében, huszadrangú dolog, ami nem is fontos."

Ez érdekes, mert a kreósok ennek ellenére nagy erőfeszítéseket tesznek, hogy bebizonyítsák az evolúció hamisságát. Persze ez eddig nem sikerült nekik.

Kedves kérdező!

Ez kulturális viszonyoktól függ leginkább. Amerikában pl. ez nem attól függ, hogy az ember katolikus, mormon, vagy esetleg a Jehova tanúi szektába tartozik. Ott elég egységesek a keresztények ebben a kérdésben. A amcsik 60%-a szó szerint hisz a bibliai történetekben.

2014. aug. 16. 18:04
 3/17 megfelelő ***** válasza:
12%

Látom, sok tapasztalattal rendelkezik az előttem szóló!

De mit szól olyan dolgokhoz, mint, mikor a vérmérgezést Isten gyógyította meg.

Beleszúrtam egy fertőzöt régi cipészárat a kezembe véletlenül, ami átszúrta az egyik eret a kezemben. 10 percen belül 38fokos lázam lett, bedagadt, begyulladt először az ujjam, utána az egész kézfejem.

Este már a vállamnál tartott a piros csík, de nem orvoshoz mentem, hanem inkább imádkoztam.

Alig mertem elaludni, de reggelre a piros csík visszahúzódott, a kezem úgy nézett ki, mintha valami festékesvödörbe nyúltam volna. Tiszta vörös volt a kézfejem, mozdítani nem tudtam, szinte világítotttak a hajszálerek, hogy meg lehetett volna számolni.

2 hét telt el, mire elmúlt, de elmúlt. "Természetesen" csak beképzeltem, hogy Isten volt, aki megggyógyított, ugye?

Vagy barátom, akik kidobtak a 2. emeletről, összetörtek a csontjai, csak másnbap találtak rá véletlenül, mert valami pince tetejére esett le hátra. 8 hónapig volt kómában, a koponyacsonjában lemez van, beszélni elfelejtett, műtötték sokat, mikor felébredt végre tisztára kattant lett. Gyámot neveztek ki hozzá. Megtért, teljesen normális, nincs gám, beszélni tud, egy intelligens ember lett belőle. És papírja van az egészről, nem hazudik.

Sokáig lehetne folytatni a sort, persze találd ki most azt, hogy mese az egész, de ez nem az én problémám, legyen a tied.

2014. aug. 16. 19:27
 4/17 anonim ***** válasza:
45%

Ha már néhány dolgot komolyan vesz az ember a Bibliából, akkor a többit is úgy kellene venni, és ezek szerint a Föld 6000 éves, ami pedig ellentmond mindennel, amit eddig tudunk. Bele lehet magyarázni, hogy a teremtés 6 napja csak szimbolikus, nem ténylegesen annyi volt, de én erre azt mondanám, hogy két ezer éve és ma is ugyanazt értjük 1 nap alatt, tehát mást írtak volna, ha más az időintervallum.

Abba már nem mennék bele, hogy ha elkezdődött a világ valahol, akkor Istennek is el kellett (teremteni kellett őt is, sőt azt is aki teremtette, és így mehetnénk a végtelenségig, de sehová se jutnánk), de ha ő örökké létezett, akkor a sokkal egyszerűbb anyag is létezett, és az fejlődött, felesleges teremtők létrehozása nélkül is.

A 3as hozzászóló pedig komoly értelmi képességekkel bírhat, ha ilyen tünetekkel tétlenül imádkozik.

Az pedig, hogy segített-e bárki is, hát szerintem igazságtalanság, hogy sokaknak nem segít az a bizonyos valaki, és meghalnak.

2014. aug. 16. 19:42
 5/17 anonim ***** válasza:
78%

kedves felelök,

a Biblia igazán nem írja hogy a Föld 6000 éves.

Nem tudom hol keletkezett az a nézet, de nem Bibliai.

Nost figyeljük csak mir ír maga a Biblia. Azt hiszem minden Biblia olvasó már elokvasta az 1.Mózes 1:1 versét.

Nos e Biblia vers alapján mit érthetünk meg?

Ugye nem itt egyetlen szó sem a 6000 évröl.

Szabad logikusan gondolkodnunk, hiszen Isten minket embereket a maga képére teremtett.

Nos figyeljünk egy kicsit oda. Bizonyos galaxisok fénye évmilliárdokba kerül, mire láthatóvá válnak a Föld számára.... tehát nem lehettek teremtve semmiképpen sem 6000 évvel ezelött.

Az 1.Mózes 1:1 verse ezt írja : "KETDETBEN teremtés Isten a mennyet és a Földet....

Tehát az évmilliárdok a csillagok és a Föld teremtésénél teljesen logikusak.

2014. aug. 16. 19:55
 6/17 anonim ***** válasza:
68%
jaj de szégyenlem a sok hibát, kevés az idöm, gyorsan írtam....talán meg lehet érteni mit akartam írni
2014. aug. 16. 19:57
 7/17 anonim ***** válasza:
0%

Kedves grkaty, látom nagyon sietsz, még gondolkozni is elfelejtettél.

Mivel visszafejtették, hogy Ádám hány évvel ezelőtt "gyurmázódott össze", megtudtuk, hogy az első ember mikor teremtetett. Ehhez kell még 5 napot hozzáadni, és meg is van az univerzumunk kora.

Miért kell gondolkoznom más helyett?

2014. aug. 16. 20:45
 8/17 anonim ***** válasza:
32%

Kedves megfelelő!

Látom súlyos problémák vannak a fejedben.

Te orvos vagy? Megvizsgáltad magad? Leletet vettél az állapotodról az ima előtt, majd utána is? Összehasonlítottad ezeket? Megvizsgáltad milyen biokémiai változás ment végbe a testeden az ima hatására? Nyilván nem. Honnan tudod, hogy nem gyógyultál volna meg akkor is, ha nem imádkozol? Sehonnan. Nem tudod mi váltotta ezt ki, és mivel buta ember vagy, te ezt Istennek tulajdonítod. Nem sorolhatnád tovább, hiszen mint mondtam, egyetlen hitelt érdemlő (részletesen dokumentált) eset sem történt az emberiség történetében, ami bizonyítaná az ima hatásosságát.

A tipikus bugyuta vallásos dumát tolod te is. Nem tudom mi történt = Isten műve. Én meg azt mondom a repülő unikornis műve. Van annyira racionális neki tulajdonítani, mint a te Istenednek...

Egyébként 4-es hozzászólóval értek egyet. Nem csak amiatt vagy hülye, amit leírtam, hanem azért is mert egy ilyen eset után nem rohantál be azonnal a kórházba.

2014. aug. 16. 22:09
 9/17 anonim ***** válasza:
Azt hiszem nyugodtan kijelenthetjük, hogy az az orvos, aki bebizonyította volna az ima gyógyító hatásosságát, már rég megkapta volna az orvosi Nobel-díjat.
2014. aug. 16. 22:14
 10/17 anonim ***** válasza:

Kedves 7-es te viccelsz? :D

Ha egy házban néhány generáció lakik, tegyük fel 120 évig.....akkor a ház 120 évvel ezelött épült fel??

Kedves valaki, ha az ember komolyan akar nézetcserét folytatni, egy kicsit informáltnak is illik lenni....:)

2014. aug. 17. 07:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!