Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hisztek e a bibliában?

Hisztek e a bibliában?

Figyelt kérdés
Szerintem pár rész csak kitaláció.... vagy túlzások!
2014. aug. 2. 21:51
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
42%
Személy szerint nem hiszek benne. Emberek írták, nem Isten, az emberek pedig mindig is törekedtek a hatalomra. Ebből kifolyólag megkockáztatom azt is, hogy a napjaink Bibliája már egy teljesen más könyv, mint az eredetileg megírt.
2014. aug. 2. 21:54
 2/26 A kérdező kommentje:
Azok az emberek akik ilyen vallásosak nem értek el semmit nagyon az életbe
2014. aug. 2. 21:55
 3/26 anonim válasza:
54%
Sajnos nem veszem be ezt a vallási maszlagot...mindenki az életben csak vár valamit, hogy csak úgy történjen valami vele, valami csoda...de ha nem tesz érte semmit, nem segít magán, akkor ne várjon semmit az élettől. Az, hogy valami jó történik az életében, valami siker, azt saját magának köszönheti az ember, és nem valami kitalált ideálnak...
2014. aug. 2. 22:01
 4/26 anonim ***** válasza:
51%

én nem hiszek, benne de valahogy amikor ezt hangoztatom akkor folyton lepontoznak.

amúgy szerintem csak egy mesekönyv és semmi más

2014. aug. 2. 22:08
 5/26 A kérdező kommentje:
Az életben mi döntjük el,hogy hogyan élünk mi formázzuk az életünek amibe bekerülhetnek nem várt dolgok de ennek semmi köze valakihez,hogy most isten akarta igy ha jön a baj az jön és senki nem állitsa meg
2014. aug. 2. 22:16
 6/26 anonim ***** válasza:
20%
Egy alap erkölcsi vezetőnek jó. Talán egy kicsit idejétmult, de a mai világhoz is lehet benne útmutatást találni. Nem szó szerint kell értelmezni, és főleg nem kell benne mindent komolyan venni. Olyat csak a fanatikusok, és a végtelenül buta emberek csinálnak. Amúgy én sem vagok hívő, de sok okos dolog is van a bibliában. Legalább egyszer érdemes elolvasni.
2014. aug. 2. 22:17
 7/26 Pannonius ***** válasza:
9%

Harmadik:

Az egy kicsit általánosítás, hogy a vallásosak csak a csodára várnak. Nem véletlen az a mondás, hogy segíts magadon és Isten is megsegít.

2014. aug. 2. 22:21
 8/26 anonim válasza:
40%

3-as vagyok.. nos lehet általánosítás, de én így gondolom..

ezzel a mondással meg egyetérteni sem tudok.. én már sokszor segítettem magamon, és nem is kellet a Jézuska segítsége..:)) nem várok semmi csodát.. vagy ilyesmi mert ehhez csak akarat és elszántság kell..semmi isteni ige

2014. aug. 2. 22:24
 9/26 Pannonius ***** válasza:
Persze. Nem arra gondoltam, hogy csak Isteni segítséggel lehet elérni valamit, csak a legtöbb hívő sem a sült galambra vár.
2014. aug. 2. 22:28
 10/26 Pannonius ***** válasza:
23%

Azt nem szabad elfelejteni, hogy amit a Bibliában találunk és amiket hagyományosan keresztény hagyományoknak tekintünk nem feltétlenül ugyanaz. Több példát is említhetek:

-pápai fennhatóság (katolikusoknál)

-karácsony

-házasság előtti szex tiltása

-világ hat nap alatti teremtése (fordítási hiba, erről sokat lehetne beszélni)

-maszturbáció tiltása (hülyeség)

Tömören tehát ez olyan mint a farizeusok esete: a mai keresztények (tisztelet a kivételnek) többet törődnek az emberi hagyományokkal, mint az erkölcsi tanítasokkal. Persze ez az én véleményem.

2014. aug. 2. 22:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!