Ha már rá jöttünk, hogy a bibliából kivettek dolgokat, és bele is tettek, akkor miért hisztek még a bibliában?
Ugyebár van az a történet hogy egy kisfiú talált tekercset amin Jézus igazi tanításai voltak.Rájöttek ,hogy tényleg abból az időből származik..stb...
Abban pl:Jézus beszélt a reinkarnációról és még nagyon sok mindenről amit a bibliába tilos volt bele tenni.
De akkor most mi van?Hát ha már egyszer rájöttünk ,hogy a mostani tanítások teljesen eltérnek az igazitól ,akkor miért hiszünk még mindig a bibliában.
És egy szóval sem mondtam hogy nem hiszek istenben! csak nem értem a helyzetet!
A válaszokat köszönöm:)
"Jézus beszélt a reinkarnációról"
Idéznél?
"Hát de ennyi erővel miért kéne elhinni azokat amit a kereszténység tanít?"
- Ennyi erővel miért kellene bármit elhinnünk, ami nem éppen a szemünk előtt van? Vagy talán abban is kételkedjünk?
Azért, mert hiú ábránd, hogy az ember képes volna élni úgy, hogy nem hisz.
A Biblia meg tucatnyi esetét írja le annak, ahol emberek cselekedeteiben érvényesítette Isten az akaratát. Vagyis nem érv az, hogy emberek rakták össze a Bibliát, és nem készen kaptuk Istentől.
Kedves kérdező!
Mindenekelőtt tisztázzunk valamit:
1. A kereszténység NEM azonos a Vatikán által képviselt katolicizmussal (én nem vagyok katolikus és mégis keresztény vagyok).
A történelem során a kereszténységnek - sajnos - több válfaja alakult ki (ezeket most nem részletezném):
A protestáns nagyon sok katolikus tanítással szakított.
2. A Bibliák között is van különbség: a katolikus Biblia ún."apokrif" iratokat is használ, amiket a protestánsok által elismert Károli-fordítású Biblia nem.
Egyébként részben igazad van, hogy a mostani tanítások teljesen eltérnek az igazitól, de ez a Katolikus Egyházat érinti.
A reinkarnációt nem értem, talán ha kifejtenéd részletesebben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!