Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A halál után az igazak máris...

A halál után az igazak máris Krisztushoz kerülnek?

Figyelt kérdés
Filippi 1,23: 23. Mert szorongattatom e kettő között, kívánván elköltözni és a Krisztussal lenni; mert ez sokkal inkább jobb;
2014. aug. 16. 14:20
1 2 3
 11/23 yuda ***** válasza:
74%

10-es.

Amit te fejtegetsz az torz teológia. Más néven elő-koncepciód van. Valaki beleverte a fejedbe és nem enged szabadon gondolkodni.

Eleve az alapok hibásak, emiatt félreértelmezel mindent, vagy pedig még rosszabb: nem is fogod érteni.

Ha visszaolvastál volna, leírtam a Prédikátor könyvét.

Mi a különbség a test és szellem között?

Az embernek van ugyan teste, de voltaképpen szellem. A szellemünk a testünkben lakik. Magunkat(szellemünket) a testünk tagjainak segítségével vagyunk képesek kifejezni. A testem mindenki számára látható, én magam azonban nem, hiszen az igazi énem a testemben lakozó szellem. A testem csupán egy ház, amelyben a szellemem él. Egy napon a testem majd meghal, és visszatér a porba, én (tehát a szellemem) személyiség vagyok. A testem segítségével fejezem ki magam. Ha a testemtől megfosztanának, a szellemem (tehát az énem)nem tudná kifejezni magát.

Nagyjából remélem érthetőbb?!

Ha így, vagyis helyes alapokból indulsz ki, érteni fogod a bibliát.

Ha nem, akkor többször fogsz még találkozni a témába vágó igékkel, amiket nem fogsz tudni hova tenni. Te döntesz, és én ezzel befejeztem. Parttalan vitákba akkor se veszek részt, ha nagyon provokatívan válaszolsz.

A szőreid felállása pedig abszolút magánügy.

2014. aug. 16. 22:23
 12/23 anonim ***** válasza:
31%
Ez teológiai fejtegetésnek kiváló, de sem forrás, sem alátámasztás. Ilyen alapon a görög istenekről is tarthattál volna előadást.
2014. aug. 16. 22:30
 13/23 sandor76 ***** válasza:

A felkentek egybol szellemi eletre tamadnak fel,ha meghalnak.A testuk romlandova lessz,vagyis eltemetik oket,de nem lessz szamukra ujra fizikai feltamadas.

A foldi remenyseguek ha meghalnak,eltemetik oket,a szellemuk,az amik ok valoban voltak es mint tudatos lenyek cselekedtek,ezek a tetteik Isten emlekezeteben vannak.

A feltamadaskor ami ide a foldre lessz,ezekkel a tettekkel tamadnak fel,de mar tiszta lappal,mert a bun zsoldja a halal,es mivel ok mar meghaltak ezert lefizettek ezt a buntetest.

Ezt Jezus valtsaga tette szamukra is es a felkentek szamara is lehetove.

Tehat Jezussal csak a felkentek lesznek.A tobbiek a foldon fognak elni,persze csak ha valaki akar.

2014. aug. 16. 23:04
 14/23 anonim ***** válasza:
0%

Sándor!

"de mar tiszta lappal,mert a bun zsoldja a halal"

Ezt már annyiszor kiveséztük!

Miért nem olvasod már végre el az egész fejezetet?

Rómabeliekhez írt levél 6. rész

3. Avagy nem tudjátok-é, hogy a kik megkeresztelkedtünk Krisztus Jézusba, az ő halálába keresztelkedtünk meg?

4. Eltemettettünk azért ő vele együtt a keresztség által a halálba: hogy miképen feltámasztatott Krisztus a halálból az Atyának dicsősége által, azonképen mi is új életben járjunk.

6. Tudván azt, hogy a mi ó emberünk ő vele megfeszíttetett, hogy megerőtelenüljön a bűnnek teste, hogy ezután ne szolgáljunk a bűnnek:

7. Mert a ki meghalt, felszabadult a bűn alól.

8. Hogyha pedig meghaltunk Krisztussal, hiszszük, hogy élünk is ő vele.

stb. Légyszíves olvasd el a fejezetet, nem a fizikai halálról ír, hanem a megtérésről, újjászületésről.

2014. aug. 16. 23:23
 15/23 anonim ***** válasza:
0%

Még annyit Sándor:

Mintha a halál lenne a megváltó és nem Jézus, a Krisztus. Nagyon hamis tanítás egy rosszul értelmezett és kiragadott bibliai rész által.

2014. aug. 16. 23:40
 16/23 anonim ***** válasza:

Nem is tudom ....

Miért is mondta Jézus ,Én vagyok a feltámadás ,és az Élet.

Ha valaki hisz Énbennem ,ha meghal is él.

Pontosabban:

Monda néki Jézus: Feltámad a te testvéred.

24

Monda néki Mártha: Tudom, hogy feltámad a feltámadáskor az utolsó napon.

25

Monda néki Jézus: Én vagyok a feltámadás és az élet: aki hisz én bennem, ha meghal is, él;

26

És aki csak él és hisz én bennem, soha meg nem hal. Hiszed-é ezt?

27

Monda néki: Igen Uram, én hiszem, hogy te vagy a Krisztus, az Istennek Fia, aki e világra jövendő vala.

Még itt nem tudták az emberek ,hogy nem egy feltámadás lesz hanem kettő.Először feltámadnak azok a kik Krisztusban hunytak el ,majd ezer év mulva,a halál és a pokol kiadja a halottakak megítélés céljábol.

Ez után jön majd a tüzes tó,az örökkön örökké szenvedés ,Isten nélkül.

Na de a kérdésre a válasz ,mégha olyan sok embernek nem is tetszik ,és ez teológiai vitais,de a halál után a Krisztus hívők,vagyis az igazk,egyböl Kristushoz kerülnek,és várják a testetöltést.

2014. aug. 17. 13:58
 17/23 sandor76 ***** válasza:

Szia 14-es 15-os.

Szerinted en mit irtam,le vagy ragadva annal amit olvasol.Jezusrol pedig irtam ,olvasd ujra es ertelmezd.

2014. aug. 17. 14:36
 18/23 sandor76 ***** válasza:

Meg annyit,eloszor tenyleg meg kell terni,vagyis feltamadni a halott cselekedetekbol,ami Jezus valtsaga altal lehetseges.

Csak a kerdes nem ez volt.

Itt Jezus arrol beszel amikor mar a felkentek vele lesznek,csak ok lesznek vele;a 144000.

2014. aug. 17. 14:41
 19/23 anonim ***** válasza:

Sanyikám!144000,Izrael törzseiből?

Krisztus feltámadása óta valószínű megvan már a létszám.

2014. aug. 17. 15:44
 20/23 Szeressük egymást ***** válasza:

"Ez teológiai fejtegetésnek kiváló, de sem forrás, sem

alátámasztás."

Ha neked nem alátámasztás a kérdező által kiírt ige és a szövegkörnyezete, akkor csak okoskodni akarsz:

Fil 1:22 De ha e testben való életem munkámat gyümölcsözteti...

Pál itt nem azt állítja magáról, hogy ő a teste. És a 24. versben is megkülönbözteti Pál az "én"-jét a testétől:

Fil 1:24 De e testben megmaradnom szükségesebb ti értetek.

A 23. versben pedig az "én"-jéről beszél, hogy ha elköltözik akkor Krisztussal lesz.

Nagyon nehéz ezt félremagyarázni, hacsak valakinek már beoltották a gondolkodásába a sok kisegyházi hazugságot. Pál a Filippi 1:22-24 verseiben nem a távoli jövőről beszél, hogy majd egyszer Krisztussal szeretne lenni, hanem ezt a két lehetőséget latolgatja, hogy vagy a gyüekezettel marad a gyarapodásukra, vagy elköltözik és Krisztussal lesz.

A János 17:24 szerint Krisztus akarata volt az, hogy a tanítványai ne a seolban várják a feltámadást, hanem Krisztussal legyenek a mennyben.

De ha valakinek ennyire rosszak az alapok, hogy a saját maga felépítését sem képes felismerni a bibliából, az nagyon félrevezetett ember lehet.

2014. aug. 18. 07:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!