A halál után az igazak máris Krisztushoz kerülnek?
10-es.
Amit te fejtegetsz az torz teológia. Más néven elő-koncepciód van. Valaki beleverte a fejedbe és nem enged szabadon gondolkodni.
Eleve az alapok hibásak, emiatt félreértelmezel mindent, vagy pedig még rosszabb: nem is fogod érteni.
Ha visszaolvastál volna, leírtam a Prédikátor könyvét.
Mi a különbség a test és szellem között?
Az embernek van ugyan teste, de voltaképpen szellem. A szellemünk a testünkben lakik. Magunkat(szellemünket) a testünk tagjainak segítségével vagyunk képesek kifejezni. A testem mindenki számára látható, én magam azonban nem, hiszen az igazi énem a testemben lakozó szellem. A testem csupán egy ház, amelyben a szellemem él. Egy napon a testem majd meghal, és visszatér a porba, én (tehát a szellemem) személyiség vagyok. A testem segítségével fejezem ki magam. Ha a testemtől megfosztanának, a szellemem (tehát az énem)nem tudná kifejezni magát.
Nagyjából remélem érthetőbb?!
Ha így, vagyis helyes alapokból indulsz ki, érteni fogod a bibliát.
Ha nem, akkor többször fogsz még találkozni a témába vágó igékkel, amiket nem fogsz tudni hova tenni. Te döntesz, és én ezzel befejeztem. Parttalan vitákba akkor se veszek részt, ha nagyon provokatívan válaszolsz.
A szőreid felállása pedig abszolút magánügy.
A felkentek egybol szellemi eletre tamadnak fel,ha meghalnak.A testuk romlandova lessz,vagyis eltemetik oket,de nem lessz szamukra ujra fizikai feltamadas.
A foldi remenyseguek ha meghalnak,eltemetik oket,a szellemuk,az amik ok valoban voltak es mint tudatos lenyek cselekedtek,ezek a tetteik Isten emlekezeteben vannak.
A feltamadaskor ami ide a foldre lessz,ezekkel a tettekkel tamadnak fel,de mar tiszta lappal,mert a bun zsoldja a halal,es mivel ok mar meghaltak ezert lefizettek ezt a buntetest.
Ezt Jezus valtsaga tette szamukra is es a felkentek szamara is lehetove.
Tehat Jezussal csak a felkentek lesznek.A tobbiek a foldon fognak elni,persze csak ha valaki akar.
Sándor!
"de mar tiszta lappal,mert a bun zsoldja a halal"
Ezt már annyiszor kiveséztük!
Miért nem olvasod már végre el az egész fejezetet?
Rómabeliekhez írt levél 6. rész
3. Avagy nem tudjátok-é, hogy a kik megkeresztelkedtünk Krisztus Jézusba, az ő halálába keresztelkedtünk meg?
4. Eltemettettünk azért ő vele együtt a keresztség által a halálba: hogy miképen feltámasztatott Krisztus a halálból az Atyának dicsősége által, azonképen mi is új életben járjunk.
6. Tudván azt, hogy a mi ó emberünk ő vele megfeszíttetett, hogy megerőtelenüljön a bűnnek teste, hogy ezután ne szolgáljunk a bűnnek:
7. Mert a ki meghalt, felszabadult a bűn alól.
8. Hogyha pedig meghaltunk Krisztussal, hiszszük, hogy élünk is ő vele.
stb. Légyszíves olvasd el a fejezetet, nem a fizikai halálról ír, hanem a megtérésről, újjászületésről.
Még annyit Sándor:
Mintha a halál lenne a megváltó és nem Jézus, a Krisztus. Nagyon hamis tanítás egy rosszul értelmezett és kiragadott bibliai rész által.
Nem is tudom ....
Miért is mondta Jézus ,Én vagyok a feltámadás ,és az Élet.
Ha valaki hisz Énbennem ,ha meghal is él.
Pontosabban:
Monda néki Jézus: Feltámad a te testvéred.
24
Monda néki Mártha: Tudom, hogy feltámad a feltámadáskor az utolsó napon.
25
Monda néki Jézus: Én vagyok a feltámadás és az élet: aki hisz én bennem, ha meghal is, él;
26
És aki csak él és hisz én bennem, soha meg nem hal. Hiszed-é ezt?
27
Monda néki: Igen Uram, én hiszem, hogy te vagy a Krisztus, az Istennek Fia, aki e világra jövendő vala.
Még itt nem tudták az emberek ,hogy nem egy feltámadás lesz hanem kettő.Először feltámadnak azok a kik Krisztusban hunytak el ,majd ezer év mulva,a halál és a pokol kiadja a halottakak megítélés céljábol.
Ez után jön majd a tüzes tó,az örökkön örökké szenvedés ,Isten nélkül.
Na de a kérdésre a válasz ,mégha olyan sok embernek nem is tetszik ,és ez teológiai vitais,de a halál után a Krisztus hívők,vagyis az igazk,egyböl Kristushoz kerülnek,és várják a testetöltést.
Szia 14-es 15-os.
Szerinted en mit irtam,le vagy ragadva annal amit olvasol.Jezusrol pedig irtam ,olvasd ujra es ertelmezd.
Meg annyit,eloszor tenyleg meg kell terni,vagyis feltamadni a halott cselekedetekbol,ami Jezus valtsaga altal lehetseges.
Csak a kerdes nem ez volt.
Itt Jezus arrol beszel amikor mar a felkentek vele lesznek,csak ok lesznek vele;a 144000.
Sanyikám!144000,Izrael törzseiből?
Krisztus feltámadása óta valószínű megvan már a létszám.
"Ez teológiai fejtegetésnek kiváló, de sem forrás, sem
alátámasztás."
Ha neked nem alátámasztás a kérdező által kiírt ige és a szövegkörnyezete, akkor csak okoskodni akarsz:
Fil 1:22 De ha e testben való életem munkámat gyümölcsözteti...
Pál itt nem azt állítja magáról, hogy ő a teste. És a 24. versben is megkülönbözteti Pál az "én"-jét a testétől:
Fil 1:24 De e testben megmaradnom szükségesebb ti értetek.
A 23. versben pedig az "én"-jéről beszél, hogy ha elköltözik akkor Krisztussal lesz.
Nagyon nehéz ezt félremagyarázni, hacsak valakinek már beoltották a gondolkodásába a sok kisegyházi hazugságot. Pál a Filippi 1:22-24 verseiben nem a távoli jövőről beszél, hogy majd egyszer Krisztussal szeretne lenni, hanem ezt a két lehetőséget latolgatja, hogy vagy a gyüekezettel marad a gyarapodásukra, vagy elköltözik és Krisztussal lesz.
A János 17:24 szerint Krisztus akarata volt az, hogy a tanítványai ne a seolban várják a feltámadást, hanem Krisztussal legyenek a mennyben.
De ha valakinek ennyire rosszak az alapok, hogy a saját maga felépítését sem képes felismerni a bibliából, az nagyon félrevezetett ember lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!