Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tudnátok nekem mesélni a Hit...

Tudnátok nekem mesélni a Hit Gyülekezete KÖZÖSSÉGÉRŐL?

Figyelt kérdés
Nem a teológiai részre vagyok kíváncsi, hanem az oda járó emberekre. Köszi

2014. aug. 13. 12:16
1 2 3 4 5
 21/45 A kérdező kommentje:
Nem tervezek ellatogatni a hitgyulibe. Egyreszt nem Magyarorszagon elek, masreszt nekem nem tetszik a stilus, valamint a kep, amit latok. Beleneztem tv-s kozvetitesbe, nem jon be egyaltalan. Tok weird. En a katolikus misehez ragaszkodom :-) En is aktiv imaeletet elek, sot, tulkepp gondolkodas helyett Istennel beszelgetek.
2014. aug. 16. 01:09
 22/45 A kérdező kommentje:
Az elozo kommentemhez: nyilvanvaloan a kep, amely a fejembeb kialakul a hitgyulirol, egyaltalan nem biztos, h fedi a valodagot, ezert is tettem fol itt ezt a kerdest. Senkit nem szeretnek megbantani.
2014. aug. 16. 01:11
 23/45 anonim ***** válasza:
73%

A templomi adakozás mindig is önkéntes volt.Soha nem kötelező,mint ahogy hinni sem kötelező. Hisz aki hinni akar.Ábrahám 4ezer évvel ezelőtt élt,és már ő is fizetett tizedet Melkisedeknek.Önként.

Aki a hit ellen támad nagyon rosszul teszi.Sok embert kihúzott az már a csávából.Pl.: meggyógyított is.

A hitetlenek előszeretettel gúnyolják a hitbenjárót ha az elbukik. Azért teszik,mert nem tudják Jézus nagyon is jól tudta: vannak olyan terhei az embernek amiket nem képes elhurcolni

Kinevetés helyett inkább gondolkozzál,s jól jársz,mert nem itéltetsz,ha nem itélkezel.

2014. aug. 17. 22:00
 24/45 Kútásó ***** válasza:
76%
Az újszövetségi keresztény vezetők nem szedtek tizedet, még maga Jézus sem.
2014. aug. 18. 20:39
 25/45 kzs ***** válasza:
46%

@ Kútásó (#24)

Már megbocsáss, de nem ez volt a kérdés.

A kérdés a HGY közösségére vonatkozott.

--------------

De ha már a tizednél tartunk, Bibliai vonatkozását az Ószövetség könyveiben számos helyen megtalálod.

A Példabeszédek 3/9-10-ben a jövedelem zsengéje (9. Ige) a tizedet szimbolizálja, és ennek megadása anyagi áldással jár (10. Ige).

A Malakiás 3/8-10 úgy beszél róla, mint az Úr számára kedves próbatételről, hogy EZZEL próbáljuk meg az Urat.

Az egész Bibliában sehol máshol nem szerepel az Úrnak megpróbálása, kizárólag itt a Malakiás könyvében, és csakis a tizedfizetéssel kapcsolatban.

És a többi Igerészben (Malakiás 3/10-11-12) anyagi áldásokat, bővölködést ígér Isten abban az esetben, ha tizedet viszünk be az Ő házába, és ezzel próbáljuk meg Őt.

De ezt megelőzően olvasd csak a 8.Igét!

Így szól: "Avagy az ember csalhatja-é az Istent? ti mégis csaltatok engem. És azt mondjátok: Mivel csalunk téged? A tizeddel és az áldozni valóval."

Vagyis a tized megvonása az Úr szemében csalásnak számít.

Az Újszövetségben Jézus azt mondja, hogy nem eltörölni jött a törvényt és a prófétákat, hanem hogy megerősítse azokat (lásd: Máté 5/17). Innentől kezdve a Malakiás 3/8-12 és a Példabeszédek 3/9-10 meg van erősítve.

Jézus megerősítése itt a Máté 5/17-ben elég bizonyíték arra vonatkozóan, hogy az ószövetségi tizedfizetés jogosan folytatódhat tovább a mai gyakorlatban is.

Ez az egyik.

A másik pedig, hogy az Egyháznak Isten Igéjét kell hirdetnie még akkor is, ha bizonyos részeket nehezen emészt meg az ember.

Az Egyház nem teheti meg, hogy bizonyos témákat - amiket a tagok szeretnek hallgatni: ilyen pl. a dicséret, vagy a halottak feltámadása - kiemel, más témákat - amiket úgymond "nem szeretünk hallgatni" - eltussol.

Ilyen nincs. Az Egyház nem kezelheti önhatalmúan, képmutatóan Isten Igéjét.

Ugyanakkor a HGY tisztában van afelől, hogy a tizedfizetés csak nagy hittel teljesíthető. Különböző hitű tagok járnak oda, és minthogy a tizedfizetés teljessége csak a bővölködéshez köthető - az üdvösségnek, megigazulásnak pedig nem feltétele - emiatt nem kötelező.

Mindig a hívőre van bízva, hogy teljesíti-e, vagy sem.

Remélem, eléggé kielégítő választ adtam.

Üdv: kzs

2014. aug. 18. 22:25
 26/45 A kérdező kommentje:
Oh, engem nem kifejezetten az adomanyozas mibenlete erdekel. Egyszeruen csak a kozosseg felol erdeklodtem, ahogyan arra a kedves KZS nevu felhasznalo is ramutatott. Ahogyan mar emlitettem, ami aggaszt, az az, hogy tobb helyutt szajkozzak, hogy a HGy tulkepp egy szekta, es van egy fiatal baratom, aki ismerkedik a kozosseggel - miatta aggodalmaskodtam.
2014. aug. 19. 01:02
 27/45 Kútásó ***** válasza:
39%

"Ugyanakkor a HGY tisztában van afelől, hogy a tizedfizetés csak nagy hittel teljesíthető."

Nem kell hozzá nagy hit, meg kell érteni hogy a mai világban mindent a pénz működtet.

Hit ahhoz kell, hogy egy vakon született szemét megnyisd.

Azzal, hogy szekta azzal meg ne törödj, mert a Római Katolikus Egyház is egy szekta, csak az egy nagy szekta.

2014. aug. 19. 05:16
 28/45 Kútásó ***** válasza:
38%

Valóban az ószövteségben számos Ige foglalkozik a tized törvényével. Az ószövetségi áldozatokkal kapcsolatos törvény volt, amelynek teljesítése (mint a többi törvénynek is) áldást, a nem teljesítése átkot vont maga után.

A tizeddel kapcsolatos törvényt az újzsövetségi szentek már nem gyakorolták. Kb 3. századi vatikáni zsinat vezette ben újra. A Lévitákat a katolikus klérus helyettesítete.

Az egyházban vagy a szektákban a tizedfizetés olyan, mint amikor Jézustól be akarták szedni a templomadót. Kivették a hal szájából a pénzt és lerótták ezt a kötelességüket azért, hogy meg ne botránkoztassák a két drahmaszedőket és az akkori vallásos világot.

Jézus mondta:

'A fiak szabadok"

Adakozni pedig mindig jó, főként az Úr munkájára és persze a szegényekről sem szabadna megfelejtkeznünk.

2014. aug. 19. 05:39
 29/45 anonim ***** válasza:
47%

Nagyon felesleges dolog bármely hitközösségről itélkezni. Annál az egyszerű oknál fogva: tökéletes,teljesen hibátlan gyülekezet nincsen.

Adakozásról: A prédikáció végén szokták mondani(gondolom minden templomban): "Az adakozásról ne feledkezzetek meg,tudván: a jókedvű adakozót szereti,megáldja,áldja is meg a Felséges Isten."

Ami pedig a kívülállókat illeti: kivánatos lenne,hogy a kívülállók a saját dolgaikkal foglalkozzanak,mivel annyit se tudnak,hogy az egyházaknak különféle szolgáltatásaik is vannak (tanitás,iskolák fenntartása és...) ami pénzbe kerül.

2014. aug. 19. 08:54
 30/45 anonim válasza:
71%

Egy tiszta hely.

Én is oda járok

2014. aug. 30. 19:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!