Tudnátok nekem mesélni a Hit Gyülekezete KÖZÖSSÉGÉRŐL?
Kedves Kérdező!
Ha a mesékre vagy kíváncsi, akkor valóban jó helyet választottál, itt ugyanis bármiről meggyőződhetsz, csak az igazságról nem. Kívülállóktól, "csalódott" exhitesektől csupán szubjektív véleményeket, majd' negyvenéves sztereotípiákat olvashatsz, vagy azt, hogy mennyire fáj, és mekkorát csalódtak Istenben és emberekben, noha ők maguk mindent jól csináltak, és mégis..., meg hogy nem akadt egy sem, aki velük együtt nyalogatták volna a sebeiket..., aki pedig hites, azt hamar hiteltelennek minősítik, úgyhogy a magam részéről passzolok. De örök igazság, hogy a puding próbája az evés, nem pedig az elbeszélő költemény, a tájleírás, különösen nem a lejárató propaganda.
Én csak a saját szemszögemből írtam le, nem szándékosan "járatom" le a Hit Gyülekezetét, amúgy sem kell lejárató propaganda, mindenkinek megvan a véleménye.
Miden egyházról kialakul egy általános kép, ez a gyülekezetről is megvan, de az igaz hogy sokszor tévesek. pl a szektázás, vagy a pénzlenyúlás.
@ Asperrimus (13-as válaszoló)
Pontosan erről van szó, annak ellenére hogy csak 43%-ban tűnik hasznosnak a válasza. Pedig totálisan, 100%-ban hasznos.
Magam részéről annyit fűznék hozzá, hogy a Hit Gyülekezetébe is emberek járnak, ami miatt különbözőek a tagok. Vannak akiket egy életre megérintett a szellemi újjászületés a Krisztusban, mások sokkal lazábban értelmezik és viszonyulnak ehhez.
-------------
#1-es
Nézd, én 2001 óta vagyok ott, de még nem volt elég. Nem mondom, hogy nem találkoztam ott furcsa emberekkel, de nem nagyon érdekel.
Vannak barátaim, de alapvetően nem ezért járok oda. Hanem Isten miatt: kellenek a dicséretek, kellenek az imák, kell az Igehallgatás.
Ennyi.
@ kérdező
Ami a szcientológiát és a Hit Gyülit illeti:
- a szcientológia nem egyház: nem hirdeti Isten Igéjét és keresztény életvitellel sem foglalkozik.
Teljesen más elvek vezérlik.
Többen az adakozás végett vélnek hasonlóságot felfedezni a kettő között, és bizony nem egy olyan "okoska" van, aki a francnak se érti meg, hogy a Hit Gyülekezetében sem az adakozás, sem a tizedfizetés nem kötelező.
Ők szerintem ezt a fórumot bulvárlapnak fogják fel, vadásszák a szenzációkat, kizárólag hallomásokra építenek, gyönyörűen vigyáznak más emberek pénztárcáira, miközben eszükbe sem jut összehasonlítani mondjuk a Katolikus Egyház pénzügyeit a Hit Gyüli pénzügyeivel...
Nem akarok személyeskedni, de bizony jónéhány ilyen emberke volt már a válaszadók sorában:
- teológiailag teljesen műveletlenek de hülyeségeket azt aztán tonnaszámra gyártanak.
Ezek billentyűzetéről lett a "szekta", "pénzlehúzás", "agymosás" és más ehhez hasonló szánalmas hozzászólás.
@ Előbbi
Na, én meg pont az ellenkezőjét tapasztaltam.
Nagyon sokan napi rendszerességgel olvassák a Bibliát, és rendszeres, aktív imaéletet élnek.
Hol és ki tesz tönkre lelkileg kit??
Meg milyen hátbaszúrás??
(ja, és a válaszodra ment a lefelé mutató piros nyíl. Ugye nem haragszol?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!