Olvastam, hogy a Református Presbiteriánus Egyháznak van gyülekezete Pesten. Milyenek az alkalmak? Mennyi ember szokott összegyűlni az alkalmakon?
Úgy tudom vannak élő közvetítések is, mert Szlovákiai tagjuk is van, vannak oda járó ismerőseim, nem harapnak, bátran élőben is felkeresheted őket. Nem jártam ott, de 30 személyt saccolok egy átlagos alkalomra az elbeszélések alapján. Az alkalmakról annyit mondhatok, hogy igeszerűek igyekszenek lenni. Istentiszteletkor van kötött liturgia, bibliaórákkor lazább.
Minden bizonnyal értékőrző-konzervatív felekezet, a Magyar Református egyháztól annak a liberális irányultsága miatt voltak kénytelenek külön útra lépni.
Trinity Hymnal-ról most hallok először, keresésre azt kaptam, hogy a OPC használja, az OPC alapításában John Gresham Machennek volt oroszlán része, az ő könyvét "Keresztyénség és liberalizmus" magyar fordításban ez a református presbiteriánus egyház adta ki (számomra egy kedvenc könyv).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!