Vannak itt olyanok akik vallást váltottak?
Tehát, hogy x vallású volt de áttért y vallásra.
Milyenről, milyenre váltottatok, és mért?
Mélyen református voltam, de ateista lettem. Kb ugyan az volt velem, mint Einsteinnel..12 éves koromig mélyen hittem, utána meg ahogyan egyre többet tudtam meg a világról, a hitem is egyre kisebb lett.
Teljesen ateistának nem mondanám magam, de a kereszténység istenét semmiképp sem fogadom el. Nem tudom elképzelni, hogy egy ekkora univerzum/létezés ura egy ilyen kicsinyes isten legyen. (Ezzel nem akartam megbántani senkit se, sajnálom, ha esetleg sikerült)
Szia!
Vallást nem váltottam, csak felekezetet. Reformátusnak kereszteltek csecsemőkorban, 12 évesen konfirmáltam, 15 évesen tértem meg egy ifjúsági táborban Tahiban. 18 évesen teológiára készültem, de végül a műszaki pályát választottam. Egyetemi éveim alatt ismerkedtem meg az adventistákkal, megfogott a mély Bibliaismeretük, szeretetük, türelmük. Itt találtam meg azt az igazságot, amit mindig is kerestem.
Üdv. Péter
Voltam: Keresztény - Karizmatikus
Lettem: Muszlim - Koranita
Minél jobban tanulmányoztam a Bibliát, annál inkább kezdtem azt érezni, hogy Jézus nem Isten, a Biblia nem hiteles, ...
Elkezdtem tanulmányozni az iszlámot, rátaláltam erre az ágára, és ebben megtaláltam azt, amit mindig is hiányoltam... Ezt igaznak tudom tartani.
Kicsi koromban katolikus voltam.
Most monoteista. (amihez a kerszténység áll a legközelebb -> hangsúlyzom, hogy nem szervezetek).
Szia!
Katolikus voltam, kérdéseim lettek - "szent titok" volt a válasz, vagy - "Isten útjai kifürkészhetetlenek".
Jehova Tanúja lettem és megtaláltam a legtöbbre a választ.
Jó kérdés!
Mindenkinek zöldet adtam aki válaszolt, hátha javít a statisztikán, bár egyedül valószínűleg kevés vagyok hozzá:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!