Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vannak itt olyanok akik...

Vannak itt olyanok akik vallást váltottak?

Figyelt kérdés

Tehát, hogy x vallású volt de áttért y vallásra.

Milyenről, milyenre váltottatok, és mért?

2014. aug. 5. 16:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
62%

Szia!

Nagyjából 15 éves koromig felekezeten kívüli keresztény voltam. Aztán ahogy egyre jobban megismertem a történelmet rájöttem, hogy az események nem egyeztethetőek össze a Bibliában leírt megbocsátó Istennel. Ezalatt azt értem, hogy ha Isten tényleg a szívén viseli az emberiség sorsát, akkor nem lettek volna vallásháborúk, rabszolgaság, népirtások (spanyol konkvisztádorok, örmény népirtás, holokauszt illetve ugyanitt megemlíthetőek a vallásháborúk). Mindig is vonzott a germán mitológia. A kiábrándulásom után beleástam magam a mítoszaikba, és ott megoldást kaptam a kérdésekre, amikre nem találtam választ a (elfogadható) kereszténységbe. Úgyhogy nagyjából 6 éve az északi isteneket tisztelem.

2014. aug. 17. 18:35
 12/17 anonim ***** válasza:
52%
Értem kedves utolsó! Tehát a roppant meggyőző érvelésed szerint, ha van egy kés, amit egyesek rossz dologra, pl. testi sértésre, vagy gyilkosságra használnak, akkor annak nem lehet tervezője, aki valamikor elkészítette azt. Ühüm, érthető.
2014. aug. 17. 19:41
 13/17 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, egyébként én nem pontoztam le senkit, valszeg egymást pontoztátok le.
2014. aug. 18. 12:02
 14/17 anonim ***** válasza:
57%

Csecsemőként katolikusnak kereszteltek, bár gőzöm sincs, miért. Otthon semmiféle vallásos dolgot nem kaptam.

Az iskolai bibliaórán ment az agymosás, amit hol elhittem, hol nem. Végül nem.

12 éves korom óta wicca vagyok.

2014. aug. 26. 10:46
 15/17 anonim ***** válasza:
görög katolikusnak lettem keresztelve, se sose vonzott igazán a kereszténység, most a keleti vallások iránt érdeklődőm, például buddhizmus és hinduizmus, bár ezek nem teljesen vallások, inkább filozófia és életmód. De egyik vallással sincs bajom, mindenki abban hisz amiben szeretne, és úgy imádkozik ahogy kedve tartja :)
2014. dec. 9. 21:53
 16/17 Földesi Éva ***** válasza:

Érdekes.... azt hittem a vallást váltók között nagyobb azoknak a száma, akik BEFOGADÓ EMBERI közösséget találnak egy másik vallásban.

Olvasom valaki muszlim lett a Korán tanulmányozása során, ez tisztán vallásváltás.

Azért tartom érdekesnek, mert így vagyok én is - egyelőre közösség nélkül. Nekem nagyon fontos lenne az emberi közösség...de sajnos nem találtam. :(

Ez viszont arra késztet, hogy az igazságot keressem továbbra is - elfogadva mások keresését.

Nekem olyan, mintha a közösség tükre lenne a vallásnak, a katolikust ezért is hagytam el.... egyedülálló, nem fiatal nő voltam, és "szép" kiközösítéseket tapasztaltam. (római és görög kat. közösségekben is, ez utóbbi még keserűbb volt, mert nagyon keresik az ortodox "gyökereiket" és akinek az ükanyja is az volt, az elitebb stb. (?) ...)

Most TISZTÁN a Bibliát próbálom olvasni, megérteni.

Nekem segítettek a tanúk (Jehova), de nem tartozom közéjük, nem bírnám ki, hogy anyám szülinapján benn üljek a szobámban, mondván: Isten rossz szemmel nézi, ha adok neki puszit, vagy egy csokit és köszöntöm.....ez k.o. számomra.

Persze, akinek az egész családja tanú az -gondolom- könnyebb helyzetben van.

Megint itt az EMBERI KÖZÖSSÉG fogalma "bekúszva" a vallás kérdéskörbe....

2015. jan. 17. 10:24
 17/17 anonim ***** válasza:

kamaszkorba katholikus vallast vettem fel onszantambol szuleim ateistak voltak.

Par eve egy szabad kereszteny kozosseghez kapcsoldtam a kozosseg ereje az ami megfogott a hitem mar megvolt most pedig csaladot talaltam magamnak.(kulfoldon elek)

2015. jan. 17. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!