Muszlim nők hordhatnak hamsa karkötőt?
Allah szeme ékszert nem lehet viselni, mert Allah nem ábrázolható emberi jellemzőkkel. Hamsa-t nem tilos, mivel az Fatima kezét ábrázolja, de van, aki szerint csak Allah védheti meg a muszlimokat, ezért ilyen amuletteket nem szabadna hordani. Én ismerek muszlim nőket, akik hordják, mint karkötő.
Mindegy, milyen anyagból van. Az arany és a selyem viselése csak férfiaknak tiltott.
Fatima keze mint ékszer muszlimokon? Jaj. Meg Allah szeme? A`udhu billaah, persze, van, aki szerint meg "Evil eye". El kéne dönteni, hogy milyen szörnyű neveket találnak még ki a nem muszlimok vagy qa turistacsalogató helyek.
Szörnyű és szinte elképzelhetetlen lenne számomra mint muszlim viselet. Viszont sajnos én is láttam már tunéziai muszlimokon, de ők ott akkor nem tudták, hogy ezt nem lehet. Ott ősi hagymányszerű majdnemhogy pogány maradvány volt a nagyon idős nénik nyakában, de elmagyarázták, hogy kicsi koruktól rajtuk van, nem veszik le, de nem is tulajdonítanak igazából jelentést neki.
1- tiltott az Istenábrázolás és emberábrázolás is az iszlámban.
2- Allah szeme???? Ilyen hitvány műanyag vagy üvegszemnek vélik Allah swt szemét? Szégyen, aki muszlimként ezt ki meri jelenteni.
3- ez már bálványimádásnak minősül. Egy védő kéz mondjuk ezüstből? Mit ér a védelme, ha egy egyszerű kalapácsütéssel meg tudnám semmisíteni? ... Mi a hatalma? Semmi. Nulla. ... ez kábé annyi ér, mint az aranyborjú.
Egy szó mint száz: Muszlim NE HORDJON ILYET ÉS KÉSZ. Mert az illető vagy tudatlan v ostoba vagy nemtörődöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!