Nazarénus vallású ismerősöm kislányának szeretnék gyöngyből készíteni egy pillangós hajcsatot, de elgondolkodtam hogy ez engedélyezett-e náluk? Nem akarom megbántani őket.
2013. máj. 12. 18:12
1/8 anonim válasza:
Személyesen nem ismerek nazarénusokat, csak olvastam róluk. Az ilyen csatt túl hivalkodó lenne, ékszert, bizsut hordani tilos. A kislányok is sötét, diísztelen, hosszú ruhát viselnek, fejük kis tüll kendővel hátra van kötve.
2013. máj. 12. 18:23
2/8 anonim válasza:
A legegyszerűbb ha megkérdezed az ismerősödet.
2013. máj. 12. 19:02
3/8 A kérdező kommentje:
Meglepetés lenne, nem akarom őt megkérdezni.
2013. máj. 12. 21:05
4/8 anonim válasza:
Nyugodtan készíthetsz neki hajcsatot, a (kis)lányok - ellentétben a korábbi TÉVES hozzászólással - viselnek csatot. A kérdés az, hogy az anyuka mennyire konzervatív, ettől tenném függővé, hogy milyen díszes csattal lepjem meg a kislányát. Egy szoliddal semmi gond nincs és kedves a saját kezűleg készített ajándék.
kiegészítés: az öltözködésük egyáltalán nem korlátozódik sötét ruhákra,a lényeg a szolidság,egyszerűség. Persze vannak különösen konzervatív családok a hívők körében, ahol ez jellemző, DE általánosságban véve nem szokás a gyerekeket feketében járatni. A fiatalabb családokban kifejezetten csinosan öltöztetik fel a gyermeküket.
2013. máj. 13. 21:24
5/8 anonim válasza:
Elnézést a rossz hozzászólásért. A könyv, amit olvastam, még a 80-as években jelent meg. Azóta sok minden változott. A mai világnak nem felel meg a puritán szigor. Általában vidéki gyülekezetekről szólt a könyv. Egyszer láttam csak nazarénusokat, az is a 80-as években volt. Nálunk a városban már nem élnek.
2013. máj. 14. 17:59
6/8 anonim válasza:
Így már érthető, hogy miért volt az a gondolata, véleménye. részemről nem történt semmi, csak kijavitottam az észrevételeit. Magyarországon csak párezres a hívők száma, talán épp emiatt nem lehet velünk mindenhol találkozni... de nagyobb városokban, pl Szeged,Baja,Budapest,Hódmezővásárhely,Dunavecse, stb..
ezeken helyeken lehet velük jobban összefutni,mert itt "nagyobb" létszámmal vagyunk. Megkérdezhetem, hogy honnan irt? kiváncsivá tett, hogy melyik városban volt még gyülekezet, melyre emlékeznek.. köszönöm válaszát előre is!
2013. máj. 15. 21:27
7/8 anonim válasza:
Miskolcon a II. világháború előtti években működött gyülekezet, imaházzal. Az Alföldről hozták be a hitet. Ez elenyészett. Én Szigety Jenő könyvét olvastam és nagyon tetszenek ezek a puritán hívők. Miskolcon egyszer láttam egy ilyen családot. Hosszú szoknyás, csipke főkötős hölgyeket.
2013. máj. 16. 20:39
8/8 anonim válasza:
A nazarénusok is hordanak csatokat. van pár nazarénus osztálytársam, és nem olyanok mint sokan mondják. Nem földigérő szoknya+ kendő az öltözékük, hanem sima farmer, néha térdig érő szoknya, és nem is húznak kendőt. Az egyiknek rövid haja van. Annyiban különböznek, hogy nem jönnek buliba, nem beszélnek sosem csúnyán...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!