A nazarénusok miben különböznek a katolikusoktól és a Jehova Tanúitól?
Ez is egy olyanfajta szekta, amiből nem tudsz kilépni, lelkileg zsarolnak? Esetleg a pénz is szerepet játszik a tagságban?
Mivel próbálnátok lebeszélni, hogy ne szimpatizáljak velük?
Én csak a másodikra tudom a választ:
Ingyen sör!
Csatlakozom az előttem szólókhoz.
Bár magam Jehova tanúja vagyok, de azt nem hallottam, hogy a katolikusok zsarolnának avval, hogy nem lehet elhagyni azt a vallást.
a nazarénusokat nem igazán ismerem, de után nézek.
Annyit tudok, hogy aki nazarenusi fogadalmat tesz annak végig be kell tartania a fogadalmát a halála napjáig.
Jehova tanúinál nem dominál a pénz.
Itt szigorúan Jézus magas erkölcsi szabályai szerint kell élni, pénzel nem lehet a teremtőt megvenni.
Itt nincs tized, nincs pénz gyűjtés.
adomány elrendezés van, mindenki akkor és annyit adakozik amikor és amennyit tud, és a szíve indítja.
Ha pedig nem tetszik elmehetsz, sőt csak úgy senki nem keresztelkedhet meg.A biblia alap tanításának megértése után szabadon eldöntheted, hogy akarod-e a teremtőt szolgálnod, vagy sem, és nem is kell megkeresztelkedned.
A keresztelkedés a fogadalom, tehát meggondolhatod.
De utána sem fognak kerékbe törni.
Zsömle/lány
ma 13:28
"Jehova tanúinál nem dominál a pénz.
Itt szigorúan Jézus magas erkölcsi szabályai szerint kell élni, pénzel nem lehet a teremtőt megvenni."
Köhömm.. Williams testvérpár..
Szia.
Hiába köhögsz.
A sportolók az "igazhitű Jehova tanúi-hoz"tartoznak, ami nem összekeverendő azokkal akikről Én beszélek.
Ők leragadtak 1935.-nél.Ők oda teszik az "igaz hitű" jelzőt, mi nem.Ők felállnak a himnusznál, mi nem
Zsömle/lány
ma 17:21
ja! tagadd csak le őket, hátha valaki beveszi.
Érdekes minden médiában a Watchtower Society-vel hozzák őket kapcsolatba, és ezt a társulat sem cáfolta sehol. Mellesleg az Igazhitű JT gyülekezet szinte csak Romániában van jelen. Hol olvastad, hogy Williamsék más tanúkhoz járnak?
Nem olvastam tudom.
Itt Magyar országon is vannak ilyen tanúk, már találkoztam velük, és volt alkalmam beszélgetni is velük.
Persze ők nem világméretekben vannak jelen, csak elvétve 1-2 országban.
És sok mindent tesznek amit a biblia szerint nem lehetne, mint pl- amit írtam, hogy ők "része a világnak" ellentétben Jézus mondásával, hogy az igaz keresztények nem vesznek részt a világ politikai ügyeiben, valamint nem hódolnak országoknak.Bár törvény tisztelőek, addig míg Isten törvényébe nem ütközik.
Zsömle/lány
Bocsánat még annyit, hogy 1935-ben is így hívták az őrtorony társulatot, de innen ők nem mentek tovább.kiszakadtak, de ezt a nevet megtartották,ezzel kapcsolatban pedig van egy honlap, ami ír erről, de az nem a mi társulatunk hon lapja.
A mi honlapunk a jw.org
az övéké, pedig Jehova tanúi
valami forrást mutass már az állításaidhoz, én pl arról sem hallottam soha, hogy a Watchtower társulatot Rutherford alatt Igazhitű Jehova Tanúinak hívták volna (mint azt állítod, 1935-ben).
és akkor ha már linkelsz forrást, csapd hozzá azt is ahol a Williams nővérek kijelentik, hogy nem a Watchtower féle JT-hoz járnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!