Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A nazarénusok miben különbözne...

A nazarénusok miben különböznek a katolikusoktól és a Jehova Tanúitól?

Figyelt kérdés

Ez is egy olyanfajta szekta, amiből nem tudsz kilépni, lelkileg zsarolnak? Esetleg a pénz is szerepet játszik a tagságban?

Mivel próbálnátok lebeszélni, hogy ne szimpatizáljak velük?

2012. szept. 11. 22:43
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
88%

Én csak a másodikra tudom a választ:

Ingyen sör!

2012. szept. 12. 01:04
 2/21 Mulder614 ***** válasza:
43%
Ki mondta hogy Jehova Tanúinál zsarolnak, és nem hagynak kilépni? El vagy tévedve barátom.
2012. szept. 12. 08:11
 3/21 Hazardteam ***** válasza:
33%
Beteg..
2012. szept. 12. 12:54
 4/21 anonim ***** válasza:
48%

Csatlakozom az előttem szólókhoz.

Bár magam Jehova tanúja vagyok, de azt nem hallottam, hogy a katolikusok zsarolnának avval, hogy nem lehet elhagyni azt a vallást.

a nazarénusokat nem igazán ismerem, de után nézek.

Annyit tudok, hogy aki nazarenusi fogadalmat tesz annak végig be kell tartania a fogadalmát a halála napjáig.

Jehova tanúinál nem dominál a pénz.

Itt szigorúan Jézus magas erkölcsi szabályai szerint kell élni, pénzel nem lehet a teremtőt megvenni.

Itt nincs tized, nincs pénz gyűjtés.

adomány elrendezés van, mindenki akkor és annyit adakozik amikor és amennyit tud, és a szíve indítja.

Ha pedig nem tetszik elmehetsz, sőt csak úgy senki nem keresztelkedhet meg.A biblia alap tanításának megértése után szabadon eldöntheted, hogy akarod-e a teremtőt szolgálnod, vagy sem, és nem is kell megkeresztelkedned.

A keresztelkedés a fogadalom, tehát meggondolhatod.

De utána sem fognak kerékbe törni.

Zsömle/lány

2012. szept. 12. 13:28
 5/21 anonim ***** válasza:
59%

ma 13:28

"Jehova tanúinál nem dominál a pénz.

Itt szigorúan Jézus magas erkölcsi szabályai szerint kell élni, pénzel nem lehet a teremtőt megvenni."

Köhömm.. Williams testvérpár..

[link]

2012. szept. 12. 16:41
 6/21 anonim ***** válasza:
35%

Szia.

Hiába köhögsz.

A sportolók az "igazhitű Jehova tanúi-hoz"tartoznak, ami nem összekeverendő azokkal akikről Én beszélek.

Ők leragadtak 1935.-nél.Ők oda teszik az "igaz hitű" jelzőt, mi nem.Ők felállnak a himnusznál, mi nem

Zsömle/lány

2012. szept. 12. 17:21
 7/21 anonim ***** válasza:
79%

ma 17:21

ja! tagadd csak le őket, hátha valaki beveszi.

Érdekes minden médiában a Watchtower Society-vel hozzák őket kapcsolatba, és ezt a társulat sem cáfolta sehol. Mellesleg az Igazhitű JT gyülekezet szinte csak Romániában van jelen. Hol olvastad, hogy Williamsék más tanúkhoz járnak?

2012. szept. 12. 17:39
 8/21 anonim ***** válasza:
26%

Nem olvastam tudom.

Itt Magyar országon is vannak ilyen tanúk, már találkoztam velük, és volt alkalmam beszélgetni is velük.

Persze ők nem világméretekben vannak jelen, csak elvétve 1-2 országban.

És sok mindent tesznek amit a biblia szerint nem lehetne, mint pl- amit írtam, hogy ők "része a világnak" ellentétben Jézus mondásával, hogy az igaz keresztények nem vesznek részt a világ politikai ügyeiben, valamint nem hódolnak országoknak.Bár törvény tisztelőek, addig míg Isten törvényébe nem ütközik.

Zsömle/lány

2012. szept. 12. 18:06
 9/21 anonim ***** válasza:

Bocsánat még annyit, hogy 1935-ben is így hívták az őrtorony társulatot, de innen ők nem mentek tovább.kiszakadtak, de ezt a nevet megtartották,ezzel kapcsolatban pedig van egy honlap, ami ír erről, de az nem a mi társulatunk hon lapja.

A mi honlapunk a jw.org

az övéké, pedig Jehova tanúi

2012. szept. 12. 18:11
 10/21 anonim ***** válasza:
78%

valami forrást mutass már az állításaidhoz, én pl arról sem hallottam soha, hogy a Watchtower társulatot Rutherford alatt Igazhitű Jehova Tanúinak hívták volna (mint azt állítod, 1935-ben).

és akkor ha már linkelsz forrást, csapd hozzá azt is ahol a Williams nővérek kijelentik, hogy nem a Watchtower féle JT-hoz járnak.

2012. szept. 12. 18:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!