Az alábbi (feltevés) mennyiben lehet igaz elsősorban bibliai szempontból és "végső igazságként" (célként) felfogva?
Isten lényege és az ember lényege végső soron lényegükben azonos. Ez nem azt jelenti, hogy az ember itt és most Istennel azonos, hanem ezt: szellemi fejlődés során az ember elérheti azt a szintet, hogy "visszatér" Istenhez, az ember felismeri és megtapasztalja, hogy Isten lényege és az ember lényege lényegükben azonos.
Két szempontból érdekelne:
1) Ez mennyiben állja meg a helyét a Biblia szempontjából?
2) Van-e a Biblián (kereszténységen) kívül másik olyan tradíció, vallás, amely ezt elfogadja? Melyik az?
Nem úgy értettem, hogy a Buddhizmusban van személyes Isten, hanem hogy a megvilágosodás és a Biblia szerinti "visszatérni Istenhez" lényege ugyanaz.
"Minden más vallásban neked kell áldozatokat hoznod, itt pedig Isten hozott áldozatot érted, neked "csak" el kell fogadnod"
Na, ez az, amiért nem szeretem a kereszténységet. Azt mondja, hogy helyezd magad kényelembe, te csak imádkozz, és fogadd el a dolgokat. Pedig a valóság nagyon nem így működik. Vagy megküzdesz valamiért, vagy nem kapsz semmit. Az imádkozás nem jó semmire.
Egyébként meg nagyon nem értitek..Ti csak annyit láttok, hogy "Isten miért hasonlítana egy majomra", pedig nem ez a lényeg. A lélek és a szellem az, ami fontos. Hisz a Bibliában is ez van: Kezdetben Isten belehelyezte a lelkét a föld porába, így lett az ember. És nem, nem a por volt az, ami az embert emberré tetté, hanem a lélek..
"Az imádkozás nem jó semmire. "
Az imádkozás, ha átadod magad az érzésnek, nem olyan, mint a buddhizmusban a meditáció?
"Az imádkozás, ha átadod magad az érzésnek, nem olyan, mint a buddhizmusban a meditáció?"
Szerintem nem. A buddhista meditáció elsősorban az elme elcsendesítésére törekszik, míg az imádkozás egyfajta kapcsolatteremtés.
Imádkozás ugye az imádat kifejezése. Ha valamit imádunk, azt magunk elé helyezzük, tehát az egónkat is elcsendesítjük egyúttal, mivel az egó önző.
A buddhistáknál is az egó elcsendesítése a cél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!