Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik kereszténynek mondott...

Melyik kereszténynek mondott vallást tartod a leg kártékonyabbnak?

Figyelt kérdés

Tudom,hogy most az ateistak jönnek és azt mondják majd,hogy mindegyiket de nem ezt szeretném tudni. Hanem azt,ha például választás elé állítanának melyik lenne az a "keresztény" vallás amelyet semmi esetre sem választanád?

Melyik vallás az amelyik nem csak a saját személyedet de a családi életedet is próbálja irányítani,befolyásolni és kontrol alatt tartani?

Jó magam a történelmi egyházak közül talán a Katolikus vallást kerülnén el,vagy az Unitáriust de lehet,hogy az utóbbit,habár nem vagyok benne biztos. A többi újkeletű keresztény vallások közül a Mormon és a Jehova Tanúi közt ingadozik a mutató,de több mint valószínű,hogy a Jehova Tanúit kerülném el mert az Őrtorony által kiszabott törvények hatékonnyabban avatkoznak bele egy ember életébe mint bármelyik másik vallás.

Nos kíváncsian várom mindenki válaszát,esetleg tapasztalatát.

Köszönöm!

2014. aug. 7. 07:48
1 2 3
 21/29 megfelelő ***** válasza:

Vannak katolikus ismerőseim és barátaim, akik megtértek, sőt újjászületett apácákat is ismerek.

De a lényeg a számolással kapcsolatban:

Te 8 millió JT-írsz, én meg több milliárd emberről beszélek, akiket a katolikus egyház félrevitt és visz a kárhozatban, mindazzal, amit te a tanúknak tulajdonítasz.

Semmivel nem tartom rosszabbnak a Tanúk tévtanításait, mint a katolikusokét, akik elhitetik az emberekkel, hogyha megkereszteltek valamikor, akkor minden oké.

2014. aug. 7. 14:45
 22/29 anonim ***** válasza:
KZltus egy troll, nem KZitus csak szólok.
2014. aug. 7. 20:16
 23/29 anonim ***** válasza:
0%

Parázs vita alakult ki itt a semmiről. :-) Kedves kérdező! Érdekes, a kérdés jelentősége rendkívül nagynak tűnik, hiszen mégiscsak érintené (ha ugyan érintené!) az isteni igazságokat. De hát pontosan ebben van a hiba, ugyanis még SENKI sem érvelt eddig Isten Szavával. Vajon miért égetik itt a legtöbben a saját gyertyájukat, Isten igazsága helyett?

Pedig ha korrektek és őszinték vagyunk, a kérdést nagyon egyszerű lenne eldönteni kizárólag a Bibliát használva is. Ha így tennénk, még csak személyeskedni sem kéne, sőt egymás felekezetét sem kéne saját kútfőből szidalmazni, befeketíteni! Mert így ez valóban megosztja az embereket, ebben szerintem is igaza van Péternek. Péter bölcs ember, és ha nem is értünk vele mindenben egyet, becsülni kéne a tudását, mely nem csekély. Péter persze más alapokon, más megoldást ajánlott, mint amit én itt írtam, ő másképpen látja.

Először Pétert idézném: "Ezek az emberek különböző felekezetekbe járnak. Isten nem a tanítások, hitvallások alapján ítéli meg az embereket, hanem az alapján, hogy mi van a szívükben."

A tanításoknak és annak, ami a szívekbe kerül, nem kellene együtt járnia? Pontosabban nem a tanításokból következik az, hogy mi van a szívekben? Hogyan képzeled, hogy Isten ezt különválasztja és kizárólag a szívünket (tehát, hogy mennyire vagyunk őszinték a saját hitünkben) értékeli? A következő még jobban megvilágítja a kérdést:

"Fújhatja valaki a legtisztább igazat is, ha a szívében nincs valódi szeretet"

Ez szerintem fordítva is igaz, sokakban van "valódi szeretet" valami, vagy valaki iránt, de fújhatják, ha az nem az igaz Isten iránti szeretet! Márpedig a hamis tanokban hívők és akik ezen hamis tanok alapján cselekszenek - bármennyire is valódi szeretettel és őszintén teszik -, nem kerülhetnek közel az igaz Istenhez, amíg nem hozzák az imádatukat összhangba Isten akaratával. Hogy lehet Istennek is elfogadható módon, az igaz Istent hamis tanokkal imádni ...?

"Sok megosztó és gyűlöletkeltő vita folyik itt az üdvösség feltételeiről - melyik felekezet mit gondol erről - csak épp a lényegről nem esik szó: szeretem-e Istent és szeretem-e a felebarátaimat."

Ha tényleg nagyon szeretem Istent, akkor mindent megteszek, hogy megismerjem az igazságait és az Ő akaratát, mivel ezt várja el a szolgáitól, márpedig ezekre a dolgokra minden vallás mást választ ad.

Ezen kívül persze a megmentés (üdvösség) feltétele az is, hogy cselekedjük-e Isten akaratát. (Máté 7:21–23)

DE ettől, ami itt folyik, az így tényleg "megosztó és gyűlöletkeltő vita", ahogy mondtam már, ebben teljesen igazat adok Péternek, még ha a megoldásokban nem is feltétlen értünk egyet.

.......

Kedves kérdező, az irány jó volt, amerre elindultál, csak a módszerrel van a baj, amit már említettem. A Biblia igazságai szóba sem kerültek, helyette ELFOGULT szubjektív véleményekkel tüzelitek egymást!

Egy Jehova Tanúja.

2014. aug. 8. 20:16
 24/29 anonim ***** válasza:
0%

"Nincsenek kardok,nincsenek katonák,nincsenek pápák.

De viszont vannak mosolyok,vannak folyóiratok,vannak "szántó földi munkások"és van a W.T.B.S.

És ma van internet,van média és van sebeség.

Gondolj bele,melyik a hatékonyabb,az erőszak vagy a béke árnyékában történő csalás."

Erre még válaszolnák, mert ez rólunk szól, és tán ezen látszik eddig a leginkább, mennyire félrevezeted magad a Biblia fényében vizsgálva a dolgot.

Elítélitek a katolikusokat az erőszakos történelmük (és JELENÜK) miatt, de elítélitek Jehova Tanúit is, akik pedig mint nemzetközi egységes csoport, szeretetben és békében élve éppen az ellenkezője amazoknak.

Ez azért már nagy ellentmondás. Annál is inkább, mivel Jézus világossá tette, hogy mi fogja jellemezni az Ő követőit. Jézus ezt mondta: „Arról fogja tudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretet van köztetek” (Ján 13:35). Ez a szeretet nem ismer faji, társadalmi és nemzeti határokat, és igazi testvériségben egyesíti az embereket. Ez a szeretet olyan erős, hogy feltűnő módon megkülönbözteti őket a többi embertől. Ki szereti annyira a más országokban élő keresztény testvéreit, hogy háború esetén megtagadja a fegyverfogást, nehogy megölje őket? A korai keresztények ezt tették. És ezt teszik Jehova Tanúi is, de a magukat kereszténynek tartók nagy többsége nem.

Jézus alapvetően az ok okozat törvényére hivatkozott, amikor arról beszélt, hogy a gyümölcseikről ismerik majd meg azokat, akik az Ő követői. Isten szemszögéből nézve egy vallás elfogadhatósága nem csak egy tényezőn alapul. Ahhoz, hogy egy vallás elfogadható legyen számára, tanításaiban és tevékenységeiben alkalmazkodnia kell Isten írott Igazság-Szavához, a Bibliához (Zsoltárok 119:160; János 17:17). Az Isten által helyeselt imádat gyümölcseinek igazodniuk kell Jehova Isten irányadó mértékeihez.

Hegyi Beszédében Jézus Krisztus jelezte, hogy lesznek majd olyan próféták, akik hamisan állítják, hogy Istent képviselik. Jézus ezt mondta: „Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, a kik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belől ragadozó farkasok. Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Vajjon a tövisről szednek-é szőlőt, vagy a bojtorjánról fügét? Ekképen minden jó fa jó gyümölcsöt terem; a romlott fa pedig rossz gyümölcsöt terem. Nem teremhet jó fa rossz gyümölcsöt; romlott fa sem teremhet jó gyümölcsöt. Minden fa, a mely nem terem jó gyümölcsöt, kivágattatik és tűzre vettetik. Azért az ő gyümölcseikről ismeritek meg őket” (Máté 7:15–20)

Tehát akkor nézzük: a katolikus egyházat nyilvánvaló, hogy a hamis tanításai vitték félre, és ezért irgalmatlanul rossz gyümölcsei voltak, vannak! Jehova Tanúi gyümölcsei éppen ellenkezőek, mert szeretet van köztük és békében élnek egymással és másokkal szerte a lakott földön, de ők is Sátántól vannak szerinted. Ez logikus gondolkozás szerintetek?? Nem hinném! Ez az érvelés nagyon hasonlít a farizeusok vádaskodásához:

Miután Jézus meggyógyított egy démontól megszállt férfit, aki vak volt és nem tudott beszélni, a farizeusok ezzel vádolták: „Ez nem űzi ki a démonokat másként, csak Belzebub [Sátán] által, a démonok uralkodója által.” Elismerték, hogy a démonok kiűzéséhez emberfölötti hatalom szükséges. Azonban Jézus hatalmát Sátánnak tulajdonították. Ez a vád nemcsak hamis volt, hanem logikátlan is. Jézus a válaszával rámutatott, hogy hibásan gondolkodnak: „Minden királyság, amely meghasonlott önmagával, pusztává lesz, és egyetlen város vagy ház sem áll meg, amely meghasonlott önmagával. Ugyanígy, ha Sátán űzi ki Sátánt, meghasonlott önmagával; hogyan áll meg hát a királysága?” (Máté 12:22–26). Jézus lényegében ezt mondta: „Ha Sátán ügynöke lennék, és tönkretenném, amit Sátán létrehozott, akkor Sátán a saját érdekei ellen dolgozna, és csakhamar elbukna.” Hogyan is cáfolhatták volna meg ezt a meggyőző érvelést?

:-)

2014. aug. 8. 21:41
 25/29 anonim ***** válasza:
49%

Ebből az egész litániából főleg ez ütötte meg a szememet:

"Ha tényleg nagyon szeretem Istent, akkor mindent megteszek, hogy megismerjem az igazságait és az Ő akaratát, mivel ezt várja el a szolgáitól..."

Úgy, szóval Istennek szolgákra van szüksége?

Márpedig én Petőfivel vallom, hogy "A magyarok Istenére esküszünk, hogy rabok tovább nem leszünk!"

Sem istené, sem pedig egy rakás ember által összeállított, ellentmondásoktól hemzsegő könyvé. Állítólag Isten megadta nekem a szabad akaratot, engedtessék meg, hogy éljek is vele, és azt higgyek, ami nekem tetszik!

2014. aug. 9. 07:04
 26/29 anonim ***** válasza:
32%

Meg van engedve kedves Julianna, most még meg van engedve, hogy úgy gondolkozz és élj, ahogy akarsz!

De ki az a "magyarok istene"? Ha már esküsztök rá, illene pontosan definiálni, nem? Mert különben az eskünek nem sok értelme van ... :-)

2014. aug. 9. 13:21
 27/29 anonim ***** válasza:
45%

Fölösleges belekötni egy-egy szavamba.

Nagyon jól érted te, Katy, hogy miről beszélek. Hogy ez az isten a magyaroké vagy mindenkié, egyremegy. A szolgaságon van a hangsúly, nem a nemzetiségen. Ha pedig ezt nem tudod felfogni... :-(

2014. aug. 9. 14:24
 28/29 anonim ***** válasza:
0%

Tévedsz kedves Julianna! Az ESKÜN van a hangsúly. Kinek és miért mondjátok? A 'szolgaság' fogalma nagyon relatív. Senki sem teljesen szabad, mint ember, mivel senki sem egy független hatalmi központ. És attól, hogy állítólag "szabad" országban élünk, még nagyon sok becsületes embernek ROSSZ! És ez így van mindenhol az egész világon.

A Biblia éppen ezért nem is a nemzeti függetlenségi törekvéseket dicsőíti, hanem a szellemi szabadságot, mely az isteni igazság megismerésétől várható. Mert hiába élsz te egy relatíve "szabad" országban, ha hazugságokban hiszel, az negatív módon fog megmutatkozni a cselekedeteiden is, és végső soron közel sem enged Istenhez, akinek az akaratának a cselekvése volna a megmentés egyik feltétele. És ez sokkal nagyobb rabság és tragédia, mint bármilyen másik fizikai rabszolgaság (amit ezzel nem pártolok, és nem becsülöm le annak kínját, még mielőtt valaki félremagyarázná).

2014. aug. 9. 15:03
 29/29 anonim ***** válasza:
0%
Ja, egyébként nem Katy vagyok, hanem mondjuk Vankó.
2014. aug. 9. 15:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!