Melyik kereszténynek mondott vallást tartod a leg kártékonyabbnak?
Tudom,hogy most az ateistak jönnek és azt mondják majd,hogy mindegyiket de nem ezt szeretném tudni. Hanem azt,ha például választás elé állítanának melyik lenne az a "keresztény" vallás amelyet semmi esetre sem választanád?
Melyik vallás az amelyik nem csak a saját személyedet de a családi életedet is próbálja irányítani,befolyásolni és kontrol alatt tartani?
Jó magam a történelmi egyházak közül talán a Katolikus vallást kerülnén el,vagy az Unitáriust de lehet,hogy az utóbbit,habár nem vagyok benne biztos. A többi újkeletű keresztény vallások közül a Mormon és a Jehova Tanúi közt ingadozik a mutató,de több mint valószínű,hogy a Jehova Tanúit kerülném el mert az Őrtorony által kiszabott törvények hatékonnyabban avatkoznak bele egy ember életébe mint bármelyik másik vallás.
Nos kíváncsian várom mindenki válaszát,esetleg tapasztalatát.
Köszönöm!
Kedves megfelelő!
Mondom,hogy a legtöbb érveléseddel teljes mértékben egyetértek és tudom,hogy a katolikus egyház egyház bűnös. Nem a hívek hanem maga a rendszer a szervezet. De gondolj bele,hogy milyen távlatokról beszélünk,hisz szinte kétezer év áll a katolikus egyház mögött.
Sokmindent tett Isten nevében de ez már nem csak kizárólag az egyház bűne mert a királyoké is.
A Sátán felhasználta jobban mondva ki használta az egyházat, a pápák szabad kezet kaptak olyannyira,hogy végül megfordult az egész rendszer és már ők irányítottak és mindezt Isten nevében tették. Ma ha megfigyeled ugyan az folyik a Jehova Tanúi közrejátszásával.
Nincsenek kardok,nincsenek katonák,nincsenek pápák.
De viszont vannak mosolyok,vannak folyóiratok,vannak "szántó földi munkások"és van a W.T.B.S.
És ma van internet,van média és van sebeség.
Gondolj bele,melyik a hatékonyabb,az erőszak vagy a béke árnyékában történő csalás.
És ne feledkezzünk meg az időről sem,100 év alatt 8millió elő tanú és szinte ugyan annyi szimpatizáns.
Számolj kedves megfelelő. :)
Nézz utána,hogy hány katolikusból lesz Jehova tanúja és hány Jehova tanúból katolikus.
Én megértem,hogy haragszol a katolikus egyházra de most ne a múltat támadd hanem nézz egy kicsit a jövőbe is,és ne csak nézz hanem "láss" is. :)
Kérlek ne haragudj,hogy ellent írtam de gondolkozz el azon amit írtam. :)
Szia!
Egyiket sem. Minden felekezetben találhatók őszinte Istent kereső emberek.
Én magát ezt a kérdést tartom a legkártékonyabbnak, mert ez semmi másra nem jó, mint megosztásra, gyűlöletkeltésre, szeretetlenségre.
Üdv. Péter
Utolsó válaszoló igen egyet értek! :)
És köszönöm!
A katolikus, ortodox, református, unitárius, luteránus, anglikán és evangélikus egyházakkal mára már semmi probléma nincsen, elfogadják a tudományt, az evolúciót, nyitottak a társadalmi változásokra, a világ fejlődésére. A világnézetük konzervatív, ez természetes, hiszen követik Isten tanításait, de nem gondolják, hogy attól lesznek igaz keresztények, hogy nem hisznek a tudományos eredményekben, hogy a világ több milliárd éves, hogy évmilliókkal ezelőtt dinoszauruszok éltek stb.
A probléma a kisegyházakkal van pl. Jehova Tanúi, Pünkösdisták, amik szembe mennek a racionális gondolkodással, az Amisok, akik úgy élnek, mint 200 éve és megfosztják a gyerekeiket a tanulás lehetőségétől a modern gyógyszerektől stb.
Bocsánat! :)
Közbe írt Péter és én késöbben küldtem el a kommentemet.
Péter ne haragudj de nem értek egyet veled.
A kérdés nem arról szól,hogy ki a leghűebb keresztény hanem a vallásról szól.
Öszintén mond meg,vagy írd le,hogy neked mindegy,hogy a felebarátod milyen úton jár?
Ez lenne Jézus tanítása?...szerínted?
Szeríntem nem! egyáltalán nem!
És gondolom a szíved mélyén te is így gondolkodol...
Köszönöm a válaszod!
Ki unatkozik annyira, hogy Katyék nevében írogasson? Mert ez sem az "eredeti" KZitus, hanem csak egy unatkozó hülyegyerek. Én sem szeretem a Tanúkat, de azért emberileg tiszteljük már meg annyira egymást, hogy nem irkálunk a nevükben..
Szerintem a Hit gyülekezete a legkártékonyabb.
Sziasztok!
Az újszövetség az egyes emberekkel kötött szövetség. Ezek az emberek különböző felekezetekbe járnak. Isten nem a tanítások, hitvallások alapján ítéli meg az embereket, hanem az alapján, hogy mi van a szívükben. Fújhatja valaki a legtisztább igazat is, ha a szívében nincs valódi szeretet, alkalmatlan lesz egy örök életre.
Sok megosztó és gyűlöletkeltő vita folyik itt az üdvösség feltételeiről - melyik felekezet mit gondol erről - csak épp a lényegről nem esik szó: szeretem-e Istent és szeretem-e a felebarátaimat. Mert ez az üdvösség feltétele Jézus tanítása szerint.
Üdv. Péter
Rendfen van Péter,de te akkor miért lettél Adventista?
Sokszor olvastalak,hogy vitába kezdtél a Szentháromság érdekében.
Miért!?
Miért,ha annyira mindegy neked,hogy ki hova jár templomba?
Miért öltőd most magadra a szeretet "köpenyét"és elítélsz engem a kérdésem által,hogy megosztást okozok?
Miért végeztél teológiát Péter ha neked oly mindegy a vallás, miért térítesz meg másokat ha mindegy,hogy az ember milyen vallásban van?
Csak arra lennék kíváncsi,hogy kit akarsz védelmedbe venni.
Nem,én senkit nem ítéltem el hanem a vallásokat ítélem el,főleg azokat a vallásokat amelyek csalnak,hazudnak és emberek millióit vezetik tévútra.
Neked látom elég nagy a rajongói kóród.
Ez tetszik neked annyira? :)
Pedig ebben a témában,ennél a kérdésnél nincs igazad és biztos vagyok benne,hogy ott legbelül ezt te is tudod.
De hát ha neked ez a jó,akkor legyen hited szerint. :)
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!