Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik kereszténynek mondott...

Melyik kereszténynek mondott vallást tartod a leg kártékonyabbnak?

Figyelt kérdés

Tudom,hogy most az ateistak jönnek és azt mondják majd,hogy mindegyiket de nem ezt szeretném tudni. Hanem azt,ha például választás elé állítanának melyik lenne az a "keresztény" vallás amelyet semmi esetre sem választanád?

Melyik vallás az amelyik nem csak a saját személyedet de a családi életedet is próbálja irányítani,befolyásolni és kontrol alatt tartani?

Jó magam a történelmi egyházak közül talán a Katolikus vallást kerülnén el,vagy az Unitáriust de lehet,hogy az utóbbit,habár nem vagyok benne biztos. A többi újkeletű keresztény vallások közül a Mormon és a Jehova Tanúi közt ingadozik a mutató,de több mint valószínű,hogy a Jehova Tanúit kerülném el mert az Őrtorony által kiszabott törvények hatékonnyabban avatkoznak bele egy ember életébe mint bármelyik másik vallás.

Nos kíváncsian várom mindenki válaszát,esetleg tapasztalatát.

Köszönöm!

2014. aug. 7. 07:48
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

Kedves megfelelő!

Mondom,hogy a legtöbb érveléseddel teljes mértékben egyetértek és tudom,hogy a katolikus egyház egyház bűnös. Nem a hívek hanem maga a rendszer a szervezet. De gondolj bele,hogy milyen távlatokról beszélünk,hisz szinte kétezer év áll a katolikus egyház mögött.

Sokmindent tett Isten nevében de ez már nem csak kizárólag az egyház bűne mert a királyoké is.

A Sátán felhasználta jobban mondva ki használta az egyházat, a pápák szabad kezet kaptak olyannyira,hogy végül megfordult az egész rendszer és már ők irányítottak és mindezt Isten nevében tették. Ma ha megfigyeled ugyan az folyik a Jehova Tanúi közrejátszásával.

Nincsenek kardok,nincsenek katonák,nincsenek pápák.

De viszont vannak mosolyok,vannak folyóiratok,vannak "szántó földi munkások"és van a W.T.B.S.

És ma van internet,van média és van sebeség.

Gondolj bele,melyik a hatékonyabb,az erőszak vagy a béke árnyékában történő csalás.

És ne feledkezzünk meg az időről sem,100 év alatt 8millió elő tanú és szinte ugyan annyi szimpatizáns.

Számolj kedves megfelelő. :)

Nézz utána,hogy hány katolikusból lesz Jehova tanúja és hány Jehova tanúból katolikus.

Én megértem,hogy haragszol a katolikus egyházra de most ne a múltat támadd hanem nézz egy kicsit a jövőbe is,és ne csak nézz hanem "láss" is. :)

Kérlek ne haragudj,hogy ellent írtam de gondolkozz el azon amit írtam. :)

2014. aug. 7. 10:53
 12/29 anonim ***** válasza:
29%
Az, aki megtér és elkezdi olvasni a Bibliát, az nagyon hamar kiszáll a katolikus egyházból. De ugyanez vonatkozik a jehovistákra is, egyetlen egy írást sem olvastam megtért tanúktól, akik benn maradtak volna. Aki megismeri Krisztust, az elhagyja a bűn fészkét. A sátán hitető, de Isten az erősebb!!!!!!
2014. aug. 7. 11:00
 13/29 anonim ***** válasza:
54%

Szia!

Egyiket sem. Minden felekezetben találhatók őszinte Istent kereső emberek.

Én magát ezt a kérdést tartom a legkártékonyabbnak, mert ez semmi másra nem jó, mint megosztásra, gyűlöletkeltésre, szeretetlenségre.

Üdv. Péter

2014. aug. 7. 11:28
 14/29 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló igen egyet értek! :)

És köszönöm!

2014. aug. 7. 11:34
 15/29 anonim ***** válasza:
21%

A katolikus, ortodox, református, unitárius, luteránus, anglikán és evangélikus egyházakkal mára már semmi probléma nincsen, elfogadják a tudományt, az evolúciót, nyitottak a társadalmi változásokra, a világ fejlődésére. A világnézetük konzervatív, ez természetes, hiszen követik Isten tanításait, de nem gondolják, hogy attól lesznek igaz keresztények, hogy nem hisznek a tudományos eredményekben, hogy a világ több milliárd éves, hogy évmilliókkal ezelőtt dinoszauruszok éltek stb.

A probléma a kisegyházakkal van pl. Jehova Tanúi, Pünkösdisták, amik szembe mennek a racionális gondolkodással, az Amisok, akik úgy élnek, mint 200 éve és megfosztják a gyerekeiket a tanulás lehetőségétől a modern gyógyszerektől stb.

2014. aug. 7. 11:44
 16/29 A kérdező kommentje:

Bocsánat! :)

Közbe írt Péter és én késöbben küldtem el a kommentemet.

Péter ne haragudj de nem értek egyet veled.

A kérdés nem arról szól,hogy ki a leghűebb keresztény hanem a vallásról szól.

Öszintén mond meg,vagy írd le,hogy neked mindegy,hogy a felebarátod milyen úton jár?

Ez lenne Jézus tanítása?...szerínted?

Szeríntem nem! egyáltalán nem!

És gondolom a szíved mélyén te is így gondolkodol...

Köszönöm a válaszod!

2014. aug. 7. 11:44
 17/29 anonim ***** válasza:
44%
Péter csak a szombatját védi, neki az a szent. Meg a tanításaik. Más nem lényeg. Az őszinte Istenkereső ember Isten segítségével olvassa a Bibliát és nem kell emberi magyarázat neki, mert Isten megadja neki azt amire szüksége van. Aki emberek által kitalált dolgokban reménykedik, az még sötétségben jár. De Jézus Krisztus megnyithatja az ő szívüket is, ha hajlandóak rá és elhagyják az emberi okoskodást!
2014. aug. 7. 12:25
 18/29 anonim ***** válasza:
37%

Ki unatkozik annyira, hogy Katyék nevében írogasson? Mert ez sem az "eredeti" KZitus, hanem csak egy unatkozó hülyegyerek. Én sem szeretem a Tanúkat, de azért emberileg tiszteljük már meg annyira egymást, hogy nem irkálunk a nevükben..

Szerintem a Hit gyülekezete a legkártékonyabb.

2014. aug. 7. 12:48
 19/29 anonim ***** válasza:
38%

Sziasztok!

Az újszövetség az egyes emberekkel kötött szövetség. Ezek az emberek különböző felekezetekbe járnak. Isten nem a tanítások, hitvallások alapján ítéli meg az embereket, hanem az alapján, hogy mi van a szívükben. Fújhatja valaki a legtisztább igazat is, ha a szívében nincs valódi szeretet, alkalmatlan lesz egy örök életre.

Sok megosztó és gyűlöletkeltő vita folyik itt az üdvösség feltételeiről - melyik felekezet mit gondol erről - csak épp a lényegről nem esik szó: szeretem-e Istent és szeretem-e a felebarátaimat. Mert ez az üdvösség feltétele Jézus tanítása szerint.

Üdv. Péter

2014. aug. 7. 13:27
 20/29 A kérdező kommentje:

Rendfen van Péter,de te akkor miért lettél Adventista?

Sokszor olvastalak,hogy vitába kezdtél a Szentháromság érdekében.

Miért!?

Miért,ha annyira mindegy neked,hogy ki hova jár templomba?

Miért öltőd most magadra a szeretet "köpenyét"és elítélsz engem a kérdésem által,hogy megosztást okozok?

Miért végeztél teológiát Péter ha neked oly mindegy a vallás, miért térítesz meg másokat ha mindegy,hogy az ember milyen vallásban van?

Csak arra lennék kíváncsi,hogy kit akarsz védelmedbe venni.

Nem,én senkit nem ítéltem el hanem a vallásokat ítélem el,főleg azokat a vallásokat amelyek csalnak,hazudnak és emberek millióit vezetik tévútra.

Neked látom elég nagy a rajongói kóród.

Ez tetszik neked annyira? :)

Pedig ebben a témában,ennél a kérdésnél nincs igazad és biztos vagyok benne,hogy ott legbelül ezt te is tudod.

De hát ha neked ez a jó,akkor legyen hited szerint. :)

Üdv

2014. aug. 7. 14:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!