A reformátusok elítélik a homoszexuálisokat?
#10: (#9 vagyok)
Ezekszerint nyitott kapukat döngetünk. A polgári házasságot a keresztények nagy része már amúgy sem veszi komolyan, mert a válás keresztény szemmel ugyanolyan lehetetlenség egy házasságban, mint a homoszexualitás.
Így hát nekem (keresztényként) semmi kifogásom nem lenne az ellen, hogy a melegek polgári házasságot kössenek, mert az már úgyis rég nem házasság. Eléggé zavar, hogy ugyanazt a szót használják rá, de ezt a vitát sajnos úgy ötven éve vesztettük el…
Akkor maradjunk annyiban, hogy a keresztények ne akarják a melegeket megváltoztatni vagy hátrányban részesíteni (sajnos sokan megpróbálják), a melegek viszont ne akarják az egyházi törvényeket befolyásolni, vagy a társadalmat a vallás ellen hergelni (sajnos ezt is sokan megpróbálják). Próbálja meg mindkét közösség kiszűrni magából ezeket az intoleráns, agresszív tagokat, és akkor békében megférünk majd egymás mellett.
A Biblia egyértelműen kimondja, hogy a homoszexualitás bűn.
A Református Hit a Biblián alapul, tehát Aki komolyan veszi, az a homoszexualitást is bűnnek tartja.
Tehát tömören: a Református hitelvek alapján a homoszexualitás bűn, nem betegség.
Ezen néhány (erősen kétes hitelességű) genetikai kutatás nem változtat.
Az elfogadással kapcsolatban valamit látni kell:
A Bibliai értelemben vett szeretet (amit minden ember felé gyakorolnunk kell) nem akarja, hogy a másik elkárhozzon.
Ezért van az, hogy Őt elfogadjuk, de a bűneit nem.
Nem akarunk senkit elpusztítani, hanem megtéríteni.
Más kérdés, hogy az adott illető ezt megérti-e? Sokszor nem. De ezt már csak sajnálni tudjuk. Mi nem fogunk a hitünkön változtatni, csak, ha valaki a Szentírás alapján győz meg minket.
Amúgy nincs bajom a vallásos emberekkel.
Az ő dolguk miben hisznek,de az szerintem elég nagy butaságra vall,ha valaki szó szerint egy könyv szerint akarja élni az életét,amit más emberek írtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!