Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A reformátusok elítélik a...

A reformátusok elítélik a homoszexuálisokat?

Figyelt kérdés

2014. aug. 6. 11:54
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
15%
Nem vagyok református, de minden normális értékrenddel rendelkező ember elítéli ezt az undorító, provokatív a manapság "trendinek" beállított betegséget.
2014. aug. 6. 12:20
 2/15 A kérdező kommentje:
Szerintem a homoszexualitás egyáltalán nem betegség és nem kéne elítélni egy embert sem a szexuális beállítottsága miatt! Engem most kifejezetten az érdekel, hogy a református hitben hogy vélekednek erről.
2014. aug. 6. 13:15
 3/15 anonim ***** válasza:
85%
Mivel a reformátusok is hisznek a Biblia igazságában, ezért nem tartják természetesnek a homoszexuális kapcsolatot. Viszont keresztényként, keresztyénként szeretnünk kell a másik embert, legyen bármilyen. A másik elfogadása viszont nem egyenlő azzal, hogy elismerjük pl. a melegek házasságát és a gyermekvállalását..
2014. aug. 6. 13:20
 4/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! :) Azt nem értem, hogy miért nem tartja a Biblia elfogadottnak a homoszexualitást, miközben kimondja, hogy fogadjuk el embertársainkat. Ha pedig valakit elfogadunk, akkor azt miért nem lehet egész lényével és szokásaival együtt? (meleg házasság...)
2014. aug. 6. 14:07
 5/15 nagylzs ***** válasza:

A magukat reformátusnak vallók közül vannak akik elítélik és vannak akik nem. Van olyan magát reformátusnak valló ember is, aki homoszexuális. Van olyan is aki nem éli ki a hajlamait, és olyan is aki igen.

Aki ortodox református, az inkább elítéli mint nem.

2014. aug. 6. 15:33
 6/15 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, de én magára a vallásra gondoltam, hogy mit mondanak a reformátusoknak, hogy ez elítélendő vagy nem. Nem arra gondoltam, hogy külön az emberek szerint. Én is református vagyok, de nem gyakorlom a vallást, ezért érdekelt.
2014. aug. 6. 18:23
 7/15 anonim válasza:
67%
Nem a vallás dönti el hogy valaki elfogadja ezt a dolgot, én is lehetnék zsidó, református, katolikus, meg mittudomém, nem ítélek el senkit. A cigányokra nézek csak egy kicsit ferde szemmel, de alapból elsőre velük sem viselkedém mésként, de egy hiba után látni se akarom őket. Amúgy meleg vagyok és nem hiszek istenben, de tiszteletben tartom más hitét, de az jogaimba ne szóljanak már bele se őket se senki.
2014. aug. 6. 21:39
 8/15 anonim válasza:
Mobilról egész jó ;)
2014. aug. 6. 21:41
 9/15 anonim ***** válasza:

#4: A homoszexuálisokat az Egyház (és a helyesen hívő keresztények) elfogadják, mert az elfogadás és mindenki felé való nyitottság a kereszténység lényege.

DE

A házasság nem a homoszexuálisok tulajdonsága, amit el kellene fogadni. Épp ellenkezőleg: a házasságról az Egyháznak van egy képe, amit a Bibliára alapoz, és évezredek óta őriz. Ebben pedig férfi és nő életre szóló, kizárólagos kapcsolatáról van szó. A házasság sokkal inkább a kereszténységnek egy elfogadni való sajátossága, mint a homoszexuálisoknak.

A kérdés nem az, hogy az Egyház miért nem fogadja el a homoszexuálisok házasságát, hanem hogy a homoszexuálisok miért nem fogadják el az Egyház házasságról alkotott képét?

A dolgot főleg azért nem értem, mert mára szerencsére a homoszexuálisok is játszhatnak "házasságosdit", élhetnek együtt, sok országban (és előbb-utóbb nálunk is) házastársakkal megegyező jogokkal rendelkeznek. Csak azt nem házasságnak, hanem valami másnak hívják, egyszerűen azért, mert a házasság definíciója foglalt, és abba nem férnek bele.

Miért akarják a homoszexuálisok megváltoztatni a keresztény házasság fogalmát? Ez egyáltalán nem egy toleráns, liberális, európai viselkedés...

2014. aug. 7. 01:35
 10/15 anonim válasza:
Nem egyházi házasság kell nekünk melegeknk... Elég a polgári, vagy ha az is sérti az egyházat akkor hozzanak egy új félét aminek más a neve és ugyanolyan jogokat ad mint egy normális polgári. De az egyházi ceremónia megmarad a keresztényeknek :p nemtudom mit hisztizik mindenki ezen.
2014. aug. 7. 09:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!