Segítene valaki értelmezni?
"mi értelme pl. a sikernek, ha azt nem becsülettel értük el? vagyis, létezik-e olyan földi érték, amiért föladnánk becsületünket, emberségünket?" mostani nyelvezetre fordítva. legalábbis számomra ezt jelenti. költői kérdés: a válasz rá:
semmi,
nem
szerintem azokra mondja,akik bort isznak,és vizet prédikálnak..szóval ha valaki tudja mit kell tenni mindenkinek,el is mondja=tehát megnyeri őket,de közben ő ezt nem teszi meg,nem figyel saját cselekedeteire,nem érdekli az,hogy a saját lelkének is ugyanazt kéne tennie,mint amit ő mondott másoknak..
szerintem it azon van a hangsúly,hogy amikor valakinek könnyebb segíteni,könnyebb azt mondani,hagyd el a szerelmedet,ha az ő helyében te magad sem tudnád megtenni,miközben tudod,hogy ez a leghelyesebb út pl az alkoholizmus,vagy egy erőszakos kapcsolat befejeztéhez..
tehát ha segítünk mindíg bele kell képzelni magunkat a másik ember szituációjába,hogy tudjuk,mit tanácsolunk,vagy épp magunkat kell külső szemmel nézni,és legyőzni azokat az érzelmeket,amik hátráltatnak minket a megoldás megtételében..szerintem..
15:39 majdnem mindenben egyet értek,kivéve hogy a sátán lenne a világ ura..Tényleg nagyon lényeges,hogy az anyagiak semmit nem érnek,ha valaki gonosz,vagy rosszat tesz!
Amúgy:
A tetteinkért felelősséget kell vállalni,és ezt akkor se felejtsétek el,amikor ide írtok,mert isten ezt is látja,és nem tetszik neki,ha leszólják a másikat,legyen az bármilyen vallású!tisztességesnek kell lenni..
Sziasztok!
Ahhoz, hogy pontosan tudjuk értelmezni ezt a szöveget figyelembe kell venni a szövegkörnyezetet is amiben ez a két kérdés elhangzott. Jézus arról beszélt az ő tanítványainak, hogy neki Jeruzsálembe kell menni, és sokat szenvedni a vénektől és a főpapoktól és az írástudóktól, és megöletni, és harmadnapon feltámadni.
Ekkor Péter elkezdte feddni: Mentsen Isten, Uram! Nem eshetik ez meg te veled. Jézus így válaszolt Péternek: Távozz tőlem Sátán, bántásomra vagy nekem, mert nem gondolsz az Isten dolgaira, hanem az emberi dolgokra. Majd így folytatta: Ha valaki követni akar engem, tagadja meg magát és vegye fel az ő keresztjét.
Mert a ki meg akarja tartani az ő életét, elveszti azt, aki pedig elveszti az ő életét én érettem, megtalálja azt. Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de az ő lelkében kárt vall? Avagy micsoda váltságot adhat az ember az ő lelkéért? Mert az embernek Fia eljön az ő Atyjának dicsőségében, az ő angyalaival, és akkor megfizet mindenkinek az ő cselekedete szerint.
Úgy gondolom mindenki számára egyértelmű, hogy a cselekedeteink alapján mindannyian halálra vagyunk ítélve, ugyanis a legkisebb bűn is alkalmatlanná tesz bennünket az örök életre. A válasz a két kérdésre egyértelmű: ha az ember a lelkében kárt vall, nincs örök élete, vagyis hiába nyer meg mindent, elveszíti azt a halál által. Az ember az ő lelkéért NEM TUD váltságot adni, nincs önmegváltás. Egyetlen váltság van. Az amiről Jézus beszélt a tanítványainak ennek a beszélgetésnek az elején. A tanítványok nem értették, hogy Jézus Krisztus élete a váltság. Ezért tette fel ezeket az ébresztgető kérdéseket.
Üdv. Péter
Az első kérdésre a válasz emberi szempontból magától értetődő. Semmi haszna sincs abból az embernek, ha az egész világot megnyeri, miközben az életét, vagyis a lelkét elveszíti. A javak csak addig hasznosak, míg az ember él, és élvezni tudja őket. Jézus második kérdése így szólt: „Csakugyan, mit adna az ember cserébe a lelkéért?” Ez a kérdés Jézus hallgatóit Sátán állítására emlékeztethette, mely Jób napjaiban hangzott el: „Az ember mindenét odaadja a lelkéért” (Jób 2:4). Némelyekre – akik nem imádják Jehovát – Sátán szavai igazak lehetnek. Sokan bármit megtennének, bármilyen erkölcsi törvényt áthágnának, csakhogy életben maradjanak. A keresztények azonban másképp vélekednek.
Tudjuk, hogy Jézus nem azért jött a földre, hogy egészséget, gazdagságot és hosszú életet adjon nekünk ebben a világban. Azért jött, hogy megnyissa a lehetőséget az örök életre az új világban, és ennek az életnek a reménye az, amit mi nagyon nagyra értékelünk (Ján 3:16). Egy keresztény így értheti Jézus első kérdését: „Mi haszna van abból az embernek, ha az egész világot megnyeri, az örök élet reményét pedig elveszti?” A válasz: bizony semmi haszna nincs (1Ján 2:15–17). Hogy meg tudjuk válaszolni Jézus második kérdését, kérdezzük meg magunktól: „Mennyit vagyok hajlandó áldozni most azért, hogy biztossá tegyem a reménységemet az új világban való életre?” Az erre a kérdésre adott válaszunk – amit az életmódunk is bizonyít – feltárja, milyen erősen él ez a remény a szívünkben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!