Miért esznek a keresztények, papok, egyházi személyek húst, állati eredetű élelmiszert? A tízparancsolat betartásáról (állatok legyilkolása) ilyenkor megfeledkeznek?
IGENIS A HÚSEVÉS BŰN!
Én magam Buddhista vagyok, de az alap Keresztény tanokkal is tisztában vagyok.
Mi is áll a Tízparancsolatban? NE ÖLJ! Ez annyit jelent, hogy ne ölj. Semmit! Nincs odaírva lábjegyzetben, hogy "ó, állatot nyugodtan ölhetsz."
Másrészt, ettől a "jaj, akkor a növényt se szabad leölni" mondatokat hangoztató húszabálóktól egyenesen kiráz a hideg... Kedves utolsó. A növény is élőlény, az más kategória. Egy dologgal tisztában kellene, hogy legyél: a növény még akkor is él, amikor már a földből ki van véve/fel van szeletelve. Ezért csírázik ki a burgonya például. De a csirkecomb már nem növeszt csirkét, az már halott.
Az állatok ugyanolyan érző lények, mint mi. Ezért ha valaki állatot eszik, ugyanakkora bűn, mintha embertársát enné meg/ölné le. Aki pedig ezzel vitatkozik, az nekem ne mondja, hogy hithű jóságos keresztény... De a papokat sem értem, akik minden szépet és jót hírdetnek, azt, hogy szeressük egymást, egyebek... Amikor pedig vége a misének megy, és megeszi a halott, legyilkolt állatot. Senkit nem áll szándékomban bántani, de szerintem ennél nagyobb KÉPMUTATÁS nincs a földön.
De sebaj, a karma úgyis mindenkit megtanít a dolgok rendjére.
akkor ezek szerint se állatot se növényt ne együnk, akkor mit? :)
Szerintem az hogy a ne ölj dolgot így értelmezik mint ahogy többen is leírtátok nem jó, én tuti nem így értelmezem, mert igen is aki állatot eszik azt meg is kell ölni!
És az hogy mit hogyan értelmeznek, hát abból sok minden katyvasz lehet... (nem csak ezen a téren...) :(
"IGENIS A HÚSEVÉS BŰN!
Én magam Buddhista vagyok, de az alap Keresztény tanokkal is tisztában vagyok."
Te nagyon nem vagy tisztában a keresztény tanítással. Csak legalább ne hirdetnéd ezt magadról, megvezetve sok embert. Én se pofázok bele a buddhizmusba, mert kb. tudom, hogy van valami reinkarnáció és a megvilágosodás, de még nem jelenti azt, hogy ismerem.
Isten elrendelte a Bibliában az állatok fogyasztását, ezt mondta Noé fiainak az özönvíz után:
"Szaporodjatok, sokasodjatok és töltsétek be a földet! Féljen és rettegjen titeket a föld minden állata, az ég minden madara, és minden, ami mozog a földön; a tenger minden halát is kezetekbe adtam!Minden, ami mozog és él, eledelül szolgáljon nektek: mint a zöld növényzetet, íme, ezeket is mind odaadtam nektek, csak a húst a vérével ne egyétek." (Ter 9,3)
Az Újszövetségben ugyanez: Jézus maga is evett húst.
Elfogadom, hogy neked ez nem szimpatikus, de a kereszténység szerint nem bűn a húsfogyasztás.
Hűhaaaa, milyen tévtanítások vannak itt, Istenem kegyelmezz!!!!
1. hozzászóló az igazságot írta fogalmam sincs hogyhogy csak 43% (az enyémmel lett csak 51.. Mikor 100%ban van igaza!!
2. hozzászóló irasához megfelelő pontozást kapott, és igaza van, Bibliai szemmel nézve!!
3. szintén oké, de hogy a 4. Oooooh Istenem!!!!
Semmi rosszat nem írt!!!! Sőt a teljes és hibátlan igazságot írta le erre 35%?????
Leírta hogy ő vegán! Későbbi hozzászóló említette a Róma 13:4et, és igaza van! Van joga nem enni húst! Nincs joga viszont bíráni azt, aki nem eszik, és ezt nem is tette meg, sőt megértéssel elfogadta!! SŐT!!! Még mennyei étel-kérdésben is tiszta... Hiszen nem kell ennünk majd, nem lesz rá szükség!! Bár én reménykedem, hogy azért lehet enni attól függetlenül, hogy szükségtelen😍 de ez csak az én kis földhözragadt kívánságom😅😅
OOOOOH, ISTENEM KÉRLEK TÉGY OLYAN ALÁZATOSSÁ, MINT ŐT!!!!
A tízparancsolat-kérdésben is igaza van, és azért nem eszik húst, mert nem tudna megölni egy állatot!!! Hát én sem tudnék.... Ha éhenhalok akkor igen... De egy nyulat leszúrva is traumatikus élményeim lennének!!! Anyámat láttam csirkét pucolni, de csak egyszer mert nem bírtam ránézni se, nemhogy szagolni, látni, nézni!!!!
El sem tudom képzelni milyen alázatos ez a hozzászóló, és mennyire rendben van igeileg, igazán lehetne példa a keresztény tévtanítók között is!!!
6os annyiban téved csak hogy egészségesebb.... De csak a tudomány mai állása szerint, ami holnap megváltozik....
5, 6, 7, 8 szintén az igazságot írják!!! Én nem tudom hogy lehet ugyanarra az igazságra ennyire eltérő pontokat adni, de látszik, ki van tisztában az igével és ki nem🤦🤦🤦🤦🤦 félelmetes ennyi butaságot még olvasni is.....
Isten áldjon mindannyiótokat, és adjon nektek bölcs értelmet, hogy az Isten beszédét megértve élhessétek életetek🙏🙏🙋🙋🙋
Jó éjszakát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!