Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívők, mentek a mennybe vagy nem?

Hívők, mentek a mennybe vagy nem?

Figyelt kérdés

Pont azon gondolkoztam hogy senki sem fog a mennybe menni,mert ki az az ember aki be bírná tartani a tízparancsolatot?Most nem akarom részletezni....de,

1.Ne ölj!-Már csak azzal,hogy levegőt veszel sok-sok kis élőlényt ölsz meg.

2.Ne hazudj!-Ki az aki még nem hazudott?

stb...Szóval Istenetek a Pokolba küld?

2014. jún. 19. 00:20
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
52%

Szia!

Mindenki a pokolba kerül, mert a héber Bibliában a pokol a halottak nyugvóhelyét - a sírt - jelenti.

A "ne ölj" parancsolat az [emberi] élet jogtalan elvételét tiltja, de nem zárja ki például a halálbüntetést. Olyan a 10 parancsolatban, hogy "Ne hazudj" nincs. Olyan van, hogy "Ne tégy hamis tanúbizonyságot a te felebarátod ellen", (II.Móz 20:16). De ez a parancsolat pedig a másik ember jó hírét védi, és nem alkalmazható egzakt módon. Például a bábáknak kiment a parancs, hogy öljék meg a héber gyermekeket, de nem tették meg, és a védelmükben nem mondtak igazat, - úgyis mondhatjuk, hazudtak - mégis istenfélőknek nevezi őket a Biblia (II.Móz 1:15-20).

Másrészt: A Biblia azt tanítja, hogy az ember hit által jut üdvösségre, nem pedig cselekedetek által. Ez természetesen nem mellőzi a törvény megtartását, viszont ahhoz megadja Isten a szükséges erőt, hogy az ember Istennek tetsző életet tudjon élni.

2014. jún. 19. 00:36
 2/21 anonim ***** válasza:

Azt minek hangsúlyozni, hogy nem cselekedet által, ha egyszer az által?

Aki hisz, cselekszik. Mert a hit bizalom és nem hiszékenység.

De ha teszem azt mostantól én vagyok Jézus, mert megszáll, ahogy páran látják, akkor sem fogok rosszat tenni. Persze az ember gyenge, de a szájjal imádás egy kalap ...

2014. jún. 19. 01:42
 3/21 anonim ***** válasza:
0%

Azért kell hangsúlyozni, mert vannak olyanok, akik nem hisznek, de cselekedetek által akarják kiérdemelni az üdvösséget, míg mások hisznek ugyan, de elhanyagolják a cselekedeteket.

A hitnek és a cselekedeteknek összhangban kell lenniük.

2014. jún. 19. 02:05
 4/21 anonim ***** válasza:
Már leírták. Hit által lehet üdvözülni, nem cselekedetek által. A törvényt egyedül Jézus tudta maradéktalanul betölteni, senki más nem fogja tudni.
2014. jún. 19. 02:21
 5/21 anonim ***** válasza:
37%

Szia!

Igen a mennybe megyünk Jézus ígérete szerint: "Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higyjetek Istenben, és higyjetek én bennem. Az én Atyámnak házában sok lakóhely van; ha pedig nem volna, megmondtam volna néktek. Elmegyek, hogy helyet készítsek néktek. És ha majd elmegyek és helyet készítek néktek, ismét eljövök és magamhoz veszlek titeket; hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek." (Jn 14,1-3).

A gazdag ifjú is be bírta tartani a Tízparancsolatot, ez mégis kevés volt ahhoz, hogy a mennybe kerüljön: "hozzá futván egy ember és letérdelve előtte, kérdezi őt: Jó Mester, mit cselekedjem, hogy az örökéletet elnyerhessem?

Jézus pedig mondta neki: Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó, csak egy, az Isten. A parancsolatokat tudod: Ne paráználkodjál; ne ölj; ne lopj; hamis tanubizonyságot ne tégy, kárt ne tégy; tiszteljed atyádat és anyádat. Az pedig felelvén, mondta neki: Mester, mindezeket megtartottam ifjúságomtól fogva. Jézus pedig rátekintvén, megkedvelte őt, és mondta neki: Egy fogyatkozásod van; eredj el, add el minden vagyonodat, és add a szegényeknek, és kincsed lesz mennyben; és jer, kövess engem, felvévén a keresztet. Az pedig elszomorodva e beszéden, elment búsan; mert sok jószága volt. Jézus pedig körültekintvén, mondta tanítványainak: Mily nehezen mennek be az Isten országába, akiknek gazdagságuk van!" (Mk 10,17-23)

Jézus világosan fogalmazott: "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis én általam." (Jn 14,6) "Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hisz ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." (Jn 3,16)

Istenünk senkit nem küld a pokolba, mert Ő "azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön és az igazság ismeretére eljusson." (1Tim 2,4).

Üdv. Péter

2014. jún. 19. 02:26
 6/21 anonim ***** válasza:
51%

"A törvényt egyedül Jézus tudta maradéktalanul betölteni, senki más nem fogja tudni."

Azért ez nem teljesen így van, mert ha a hívő ember felhagy a bűnös életével, és akarata egyesül Isten akaratával, akkor az élete hátralévő részében élhet olyan életet mint Jézus, így a törvényt ő is betöltheti.

2014. jún. 19. 02:37
 7/21 anonim ***** válasza:
65%

"Hit által lehet üdvözülni, nem cselekedetek által."

Tehát lehetsz gyilkos, csaló, stb, csak hinned kell, és minden megbocsáttatik, örök jutalom a mennyben.

Aki pedig a legjobban, és szinte bűntelenül él, de nem hívő, annak pedig örök szenvedés a jussa.

Tudom, végletek, sok mindenkire nem igaz, de a rendszer tökéletlenségét sokan élvezni fogják, pont a végletek.

A vallás logikájához és igazságosságához nincs fogható.

2014. jún. 19. 07:34
 8/21 anonim ***** válasza:

Azért mondja,hogy hit által mert ha van Istenbe való hited akkor nem lehetsz hazug se gyilkos se tolvaj se parázna.

Aki azt mondja,hogy hisz Istenbe de gonoszat rosszat cselekszi az hazudik. Egy igaz hívő nem tesz olyant amivel szégyenkeznie kelljen Isten előtt.

Ezért írja a Biblia,hogy hit által üdvözűl és nem cselekedetek által,hogy senki ne kérkedjék cselekedeteivel.

2014. jún. 19. 08:43
 9/21 megfelelő ***** válasza:

A Ne ölj! Lo Tircáh! Azt jelenti, hogy. Ne gyilkolj!

A másik parancsolat meg: Ne tanúskodj hamisan. Vagyis ne légy hazug tanú egy ügyben.

2014. jún. 19. 09:22
 10/21 megfelelő ***** válasza:

A Ne paráználkodj, meg, hogy: Ne légy házasságtörő!

A paráználkodás is tiltva volt, de nem a Tízparancsolatban.

2014. jún. 19. 09:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!