Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Igaz, hogy a vallásosok a...

Igaz, hogy a vallásosok a mennybe kerülnek?

Figyelt kérdés
Beszélgettem egy idős bácsival. Természettudományokról, de meglepőttem, mert semmit se tudott vagy csak alig. Mindenre aszonta hogy Isten teremtette a világot, meg minden azért van így. Én montam neki, hogy itt olvastam, hogy az hogy van valójában és ő nem jót tudja, de a végén aszonta ő vallásos legalább a menybe jut, míg a szkeptikusok, akik nem hisznek csak a szemüknek a tudod hova és hogy mi a szkeptikusok nem hisznek semmibe csak amit látnak, ez a bajunk. Az élet egy próbatétel, nem lehet látni Istent, senki lássa őt, de érezni kell a szívvel, legbelűlről . Te se látod a szelet, de tudod hogy van mert érzed a bőrödön, de ha nem lenne bőröd, aszt se hinnéd el ? Atomot se láttál, mégis tudod, hogy van atombomba (meg ilyesmi, most nem sorolom)
2014. máj. 25. 13:49
 1/9 anonim válasza:
10%

Ez nem éppen így van. Ez a téma ennél bonyolultabb.

A vallás ad egy képet, hogyan élj, és mi vár rád ha vége a mostani utadnak eme földön.

Nem, mindenki önmagát bírálja el, a saját listája szerint.

Nincs se menny - se pokol. Abban értelemben ahogy azt általánosságban ismerik az emberek.

Mindannyian istenek vagyunk.

2014. máj. 25. 14:04
 2/9 anonim válasza:

tudod hova jutnak a vallásosok??

akkor egy kis kiigazítás.

a sok vallásos nénike meg ember megy a templomba vasárnap délelőtt, de amikről beszélnek köze nincs a valláshoz, sokkal inkább van benne irigység, gúny, megvetés, kapzsiság, dögöljön meg a szomszéd tehene, mert az enyém is megdöglött, és ez hagyján hogy menet közben erről beszélgetnek, beülnek a templomba, és ott is ez megy meg hazafelé és az beszélik hogy segítse meg őket az Isten hogy megnyerjék a telitalálatot, vagy az unokájuk gazdag legyen, vagy ne kelljen nekik többet dolgozni.

ezek ugye mind olyan szép vallásos eszmék, amitől a mennybe kerül az ember?

inkább mennek a pokolba mint a mennybe!

2014. máj. 25. 14:08
 3/9 anonim ***** válasza:
31%
Nem.
2014. máj. 25. 14:13
 4/9 anonim ***** válasza:
69%

Vallás, és az Isten hit nem ugyanaz.

Van pokol, és van menny is, bár sokan tagadják.

Elhiszem azt amit még nem látok, Hogy meglássam azt amit elhiszek.. (ének)

Van egy módja annak, hogy bebizonyítsam hogy van Isten.

Próbáld meg 100 oldalban összefoglalni, miért is nincs. ezt már sok tudos megtette, és sokan arra a következtetésre jutottak, hogy igen is van, és létezik.

Kik kerülhetnek a mennyben? Ezt csak az Isten tudja. Az biztos, hogy nem minden vallásos, és nem minden hitettlen jut a pokolra. Akkor hogy is van ez? Tetteink szerint fog ítélni. Sőt nem is Isten, hanem mi magunkat ítéljük el. Mert lepereg elöttünk az összes esemény, és meglátjuk azt amit tettünk a szeretett szemszögéből.

Akkor megint felmerül a kérdés, cselekedetek, vagy a hit számít az üdvözülés szempontjából? Sok vallás foglalkozik ezzel a kérdéssel.

Jó keresgélés a google-n. Mert ott több választ kapsz hozzáértő személyektől.

2014. máj. 25. 15:50
 5/9 anonim ***** válasza:
9%
2014. máj. 25. 16:04
 6/9 anonim ***** válasza:
Az egy dolog hogy itt te mit olvasol, tele van minden hülye emberekkel... De az meg egy másik, hogy a bácsi is elég szűk látókörű volt. Én hiszem, hogy az élet kialakult nagyon hosszú idő alatt evolúcióval, de nem véletlenül. Hiszem, hogy Isten akarta így.
2014. máj. 26. 00:46
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem a vallásosok kerülnek a mennybe ,hanem akik Jézus Krisztust választják.És vele szeretnének lenni.A Szentlélekkel pedig könnyebbé tehetjük a terheinket...mert Jézus bennünk fog lakozni.
2014. máj. 26. 12:39
 8/9 anonim ***** válasza:

A vallásosság nagyon tág fogalom. Sok vallás más Istenről beszél.

Az idős bácsinak sem biztos, hogy megvan a jegye a mennybe, ha csak annyi hite van, hogy Istennek léteznie kell.

A mennybe csak megtérés, és az igazságban való hit által lehet bejutni. Az igazság az evangélium, hogy Krisztus e világra jött, felvitte a testében a bűneinket a fára, hogy mi meghaljunk a bűnnek és az Ő feltámadásába vetett hit által az igazságnak éljünk.

2014. máj. 26. 19:56
 9/9 anonim ***** válasza:

A Biblia Jézusról világosan megmondja, hogy Isten feltámasztotta a halálból és ő felment az égbe. Azt is közli, hogy mások is felvitetnek oda. A halála előtti éjszakán ezt mondta Jézus a hű apostolainak: Az én Atyámnak házában sok lakóhely van; ha pedig nem volna, megmondtam volna néktek. Elmegyek, hogy helyet készítsek néktek. És ha majd elmegyek és helyet készítek néktek, ismét eljövök és magamhoz veszlek titeket, hogy a hol én vagyok, ti is ott legyetek (János 14:13, Károli).

De vajon minden jó ember az égbe jut?

János, aki Jézust alámerítette, szintén jó ember volt. Jézus mégis így nyilatkozott róla: Az egek királyságában a legkisebb is nagyobb őnála (Máté 11:11). Miért? Azért, mert Alámerítő János nem jut az égbe. Jézus földönléte idején, ami több mint 4000 évvel Ádám és Éva lázadása után volt, ezt mondta: Senki sem ment föl az mennybe, csak aki alászállt a mennyből: az Emberfia (János 3:13, Katolikus fordítás).

A Bibliából kiderül, se János se az őelőtte élt emberek nem mennek fel az égbe. De akkor felmerül a kérdés kik mennek az égbe?

. A Jelenések 14:1, 3 ezt mondja: És láttam, és íme, a Bárány [Jézus Krisztus] áll [ az égi] Sion hegyén és vele száznegyvennégyezren . . . akiket a földről vásároltak [vagy vettek] meg. Figyeld meg, hogy csak 144 000 személy volt látható a Bárány Jézus Krisztus mellett az égi Sion hegyén (Zsidók 12:22). A Biblia kinyilatkoztatása szerint tehát nem minden jó ember jut az égbe, hanem csupán 144 000 kipróbált és hűséges keresztény kerül oda, hogy majd Krisztussal uralkodjék.

2014. máj. 28. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!