Jehova Tanúi vajon nem az Antikrisztus uralmát építik ki?
Keresztény testvéreim véleményére vagyok kíváncsi, tehát nem Jehova Tanúira.
Az Írás azt mondja, aki tagadja a megtestesült Fiút, a testben való feltámadást, az az antikrisztus szelleme, a hitető.
A leglényegesebb ponton mondanak ellent a Bibliának:
Jézus Istensége, hogy hozzá kell imádkoznunk, hogy Mária szűzen foganva a Szent Szellemtől Jézust szülte meg, nem csak az embert, de az Istent is, aki öröktől fogva van.
Tagadják, hogy Jézus kereszten halt meg.
Tagadják, hogy valóságos testben feltámadt.
Tagadják, hogy Jézus valóságos testben támadt fel.
Tagadják, hogy valóságos testben, minden szem számára láthatóan fog megjelenni.
Ehelyett azt vallják, hogy Jézus teremtmény, angyal csupán. Abaddónnal, a pusztítóval azonosítják Őt. Azt vallják, ez az Abaddón-jézus az ő láthatatlanul megjelent Uruk, ennek a földi királysága tart most. Ők eme alvilági gonosz angyal szolgáinak vallják magukat. A mi Urunkat, Istenünket gyalázzák, azt állítva róla, hogy akit mi Istenként imádunk az a Sátán. Gyűlölnek bennünket, és legszívesebben eltörölnének a föld színéről, de legalábbis kínozni, gyötörni szeretnének bennünket, Abbadón sáskáinak képzelve magukat. Azt állítják, Istennek két fia volt, két teremtménye, az egyik Sátán, a másik Jézus, ilymódon őket testvéreknek állítják be.
Vajon nem gonosz szellem van emögött? A Bibliát ennyire elferdíteni, a tévtanokat ennyire védelmezni, urunkat ennyire gyalázni, minket ennyire gyűlölni?
Vajon nem az a szándék van emögött, hogy előkészíthessék a terepet az Antikrisztusnak, amikor egy ember majd megjelenik, evilág szülötte, azt állítva magáról, hogy ő Isten, hogy meggyengítsék a mennyben lévő és testben eljövő Jézusba vetett hitet?
Vajon nem kiváló táptalaj ez az eljövendő Törvénytiprónak, aki mindenek fölé emeli magát? Akit a mi Urunk Jézus lehelletével elpusztít majd?
Ti mit gondoltok erről, testvéreim? Vajon nem ez a céljuk? Vajon tudatos-e a gonoszságuk, vagy megtévesztettségből teszik? A belső vezetők, a legfelső kör vajon mennyire szándékos ebben, ha csakugyan úgy van, ahogy gondolom?
Vidiripi
Tudod mit 24%! Legyen neked a hited szerint.
De én továbra is azt mondom hogy: "...minden szem meglátja..."
Nos, ha már senki nem válaszol újabb dolgokat az eredeti kérdésemre, egy kicsit visszatérnék jehova Tanúinak leggonoszabb hazugságára, Krisztus feltámadásának tagadására:
#34 írta:
"De mi történt akkor Jézus hústestével? Nem üresen találták-e sírját a tanítványok? De igen. Üresen találták, mert Isten eltávolította Jézus testét onnan. De milyen célból? Hogy beteljesedjen az Írás szava, amely a Bibliában van (Zsoltárok 16:10; Cselekedetek 2:31). Jehova úgy látta jónak, hogy megszüntesse Jézus testét, mint ahogy korábban Mózes testét is (5Mózes 34:5, 6). Ezenkívül ha Jézus teste a sírban maradt volna, a tanítványai nem tudták volna felfogni, hogy feltámadt a halálból, mert akkor nem értették teljesen a szellemi dolgokat.
Nem tudom észrevettétek-e, hogy minden alá van támasztva bibliai érvekkel, és minden eseményre van bibliai példa!"
Nem, éppenhogy nem vettük észre. Pontosan azt vettük észre, amit eddig is minden alkalommal, hazugságaitokat olvasva: különböző Bibliai igeverseket összeollóztok, és itt-ott beletoldjátok a magatok/Őrtorony hazugságait, hogy végül úgy tűnjön, mintha a Biblia a ti hazugságaitokat igazolná.
Íme a betoldás:
"mert Isten eltávolította Jézus testét onnan... Jehova úgy látta jónak, hogy megszüntesse Jézus testét"
Ezt sehol sem olvasod a Bibliában. Sehol sem olvasod, hogy Isten eltávolította onnan és megszüntette Jézus testét. Hol olvashatsz ilyeneket?
Az Őrtoronyban, annak hazugságai között.
Az eredeti - betoldás nélküli - szövegből az derül ki világosan, hogy testben keresztre feszítve Jézus valóságosan elszenvedte a fizikai halált. Harmadnap a sírt üresen találták, és ahogy előre megjövendölte, feltámadt a halálból a teste. Ezért nem találta meg senki a testet. Mármint a holttestet. A hús-vér testet viszont igen, ahogy Lukács evangéliuma végén olvashatjuk, íme.
Luk.24:36-43
"Miközben ezekről beszélgettek, maga Jézus állt meg közöttük, és így köszöntötte őket. "Békesség nektek!" Azok megrettentek, és félelmükben azt hitték, hogy valami szellemet látnak. Ő azonban így szólt hozzájuk: "Miért rémültetek meg, és miért támad kétség a szívetekben? Nézzétek meg a kezemet és a lábamat, hogy valóban én vagyok. Tapintsatok meg, és lássatok. Mert a szellemnek nincs húsa és csontja, de amint látjátok, nekem van." És ezeket modnva, megmutatta nekik a kezét és a lábát. Mikor pedig még mindig nem mertek hinni örömükben, és csak csodálkoztak, megkérdezte tőlük: "Van-e itt valami ennivalótok?" Erre adtak neki egy darab sült halat. Elvette és szemük láttára megette."
Az idézett bibliai szöveg önmagáért beszél. Ha minden hazug kommentár, betoldás nélkül olvassuk, teljesen egyértelmű tesz önmagát:
Jézus világossá tette a tanítványai számára, hogy Ő nem szellem, hogy valóságos, hús-vér testben támadt fel. Ennek igazolására mutatta meg a sebeit, mindegyik tanítvány megtapinthatta, és még halat is evett. Valóságos teste volt.
A képlet egyszerű: kereszthalál + sír + testi feltámadás + üres sír + Jézus valóságos testben megjelenik = az igazi evangélium hirdetése.
Ezen egyszerű képlet figyelembevételével nyilvánvaló, kikerülhetetlen a következtetés, azért vált üressé a sír, mert Jézus feltámadt, ahogyan megjövendölte, hogy harmadnapra feltámad. Amint Jónás volt három napig a cet gyomrában és végül kijött onnan, úgy fog Ő is a Föld gyomrában lenni, a halál állapotában, de harmadnapra feltámad. És amikor azt mondta, "romboljátok le ezt a templomot és én három nap alatt felépítem azt", János világossá teszi, hogy testének templomáról beszélt.
Az olvasott szövegből világosan kiderül a valóságos, testben történő feltámadás.
Minden más magyarázat csak hiábavaló okoskodás, erőlködés, erőltetett belemagyarázás. Ha figyelembe vesszük a Sola Scriptura (Egyedül a Szentírás) elvét, nyilvánvaló, hogy az Őrtorony hazugsága nélkül, annak betoldása nélkül hazug okoskodásod nem állja meg a helyét. Nem tüntette el Isten a testet, ilyet nem ír a Biblia, és az eredeti szöegből éppen ennek az ellenkezője derül ki.
Ha a Sola Scriptura elvének kiterjesztett változatát vesszük figyelembe, miszerint elfogadhatók a magyarázatok, egyházatyák tanításai is, amennyiben a Szentírásnak alárendelik magukat, akkor, ha összevetjük az eredeti szöveg mondanivalóját azzal, amit az Őrtorony tanít, a következőt tapasztalhatjuk:
Isten az Igéjén keresztül a valóságos testi feltámadásról tesz bizonyságot. Ezt az eredeti mondanivalót megértve és hittel elfogadva, ennek fényében vizsgálva azt tapasztaljuk, hogy az Őrtorony ennek pontosan az ellnkezőjét tanítja, de ezt csak egy betoldással tudja elérni, vagyis megpróbál erőlködni rajta.
Megállapítható tehát, hogy az Őrtorony eme állítása betoldás a Biblia szövegéhez képest, az ebből fakadó következtetés pedig homlokegyenest mond ellent a Bibliának.
Tehát akkor az Őrtorony tanítása nincs alárendelve a Bibliának, megbukott a Sola Scriptura elvének kiterjesztett értelemben vett mérlegén is.
Következtetés: ez egy hazugság, tévtanítás.
A Biblia igazsága az, hogy Jézus valóságos testben támadt fel.
Ha esetleg gond lenne a hivatkozási forrás, legyen az újvilág fordítás szerint, Jehova Tanúi hivatalos honlapjáról, íme:
36 Még ezekről beszéltek, amikor ő maga állt ott közöttük. [[És ezt mondta nekik: „Béke legyen veletek!”]] 37 De mivel megrettentek és megrémültek,+ azt hitték, hogy szellemet látnak. 38 Így hát ezt mondta nekik: „Miért nyugtalankodtok, és miért támadnak kételyek szívetekben? 39 Nézzétek meg a kezemet és a lábamat, hogy én magam vagyok az; tapintsatok meg+, és lássátok, mert a szellemnek nincs húsa és csontja,+ mint ahogy látjátok, hogy nekem van.” 40 [[És amint ezt mondta, megmutatta nekik a kezét és a lábát.]] 41 De amikor az örömtől még mindig nem hittek+, és csak csodálkoztak, ő így szólt hozzájuk: „Van itt valami ennivalótok+?” 42 Odanyújtottak neki egy darab roston sült halat+, 43 ő pedig elvette, és szemük láttára evett+."
forrás:
Úgy tűnik, itt is helyesebben van fordítva a Károlihoz képest, aki a "szellem" helyett a "lélek" kifejezést használja. Én előzőleg a Magyar Bibliatársulat (Református) kiadását használtam, szintén a "szellem" szó szerepel, de megnézve a revideált Károlit, ott is a "szellem" kifejezés szerepel már a korábbi "lélek" helyett.
Hajlandó vagyok tehát felülvizsgálni hitem alapjait, azonban mind a református, mind a revideált károli, mind az úvf (saját honlapotokról származó) fordítása megegyezik abban, hogy Jézus pontosan azt a hiedelmet tagadja, hogy ő szellem lett volna. Világosan kijelenti, hogy ő nem szellem, hiszen van csontja és húsa.
Nyilvánvalóan kijelenti mindegyik fordítás, hogy az a test, amelyik elszenvedte a halált, kezein, lábain a szegek helyével és oldalán a lándzsaszúrás nyomával, az pontosan az a valóságos, hús-vér, fizikai test, amelyik feltámadt.
Minden más következtetés nincs benne a Bibliában, még az Új Világ Fordítás szerintiben sem. A test eltüntetésének gondolata és a szellemként való feltámadás gondolata tehát Biblián kívüli betoldás és az ebből fakadó okoskodás egy igei alapot nélkülöző dolog, valamint az ebből fakadó következtetés homlokegyenest ellenkezik bármelyik fordítás szerinti tanítással.
Ez tehát a Sola Scriptura elve alapján az Ú.V.F. fényében a vizsgálat eredménye az Őrtorony/és vagy Russel tanaival kapcsolatban: nem követi semelyik kanonizált írást, nem közelít hozzá alázattal, beletold, hozzátesz a test eltüntetésének, megsemmisítésének gondolatával, azért, hogy elvehessen belőle, amikor a test valóságos feltámadását tagadja.
Tévtanítás.
Ezen alábbi válaszokban reagáltam a kérdező tévedéseire és következetlenségeire:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__5..
46 és 47-es válaszok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!