Mit gondoltok arról, amikor házról házra mennek kéregetni "Isten nevében"?
Elvileg létezik olyan,hogy betlehemezés,de ez echte magyar szokás.
Ilyenkor este körbehordozzák a betlehemet a beöltözött gyermekek,énekelnek,verset mondanak,a háziak megvendégelik őket.(nálunk pénzt nem szokás adni)
Nem az a gáz, hogy pizsiben nyitottál ajót, ez természetes....este volt, gyereked van, már aludtatok, vagy legalábbis akartatok. Hanem az a ciki, hogy kéregetnek, meg hogy gyerekek, meg hogy külföldi lévén elmagyaráznak egy minimális árat(?), hogy mennyit adjál...ez szerintem vagy átverés, vagy hasonlít a középkori búcsúcédulákra. Milyen dolog már, hogy elvileg Isten nevében kéregetnek? ez még mind elmenne, nem szégyen, ha szegény az egyház, és adományokat akar, de ne ilyen módon, ne gyerekekkel, és ne úgy, hogy minimális árat megszab. Szerintem ez enyhén förtelmes...ez már nem a vallás terjesztésére megy ki, hanem a legnagyobb összeg bezsebelésére.
Este, gyerekek, vallás miatt kérgetnek, hát persze, hogy senki nem fogja őket elküldeni melegebb éghajlatra...szerintem ez csupán egy jó marketingfogás volt. Magyarországon is be lehetne vezetni, hátha fellendülne a gazdaság, vagy talán tolószékes, járókeretes asszonykák gyűjtögethetnének az egyház, meg isten nevében a magyar kormány kasszájába...bocsánat az offért, magányvélemény volt mindez.
A srácok pásztornak voltak öltözve téged meg az aggaszt, hogy gáz-e hogy pizsamában nyitottál ajtót?
Figyelj, ha adtál nekik pénzt akkor szerintem őket se zavarja :DD
A kérdésre nincs válaszom, nem gondolok róluk semmit mert hozzám nem járnak ilyenek.
Ha jönnének is vagy
a, nem mennék ki csengethetnek másnap reggelig
b, kimegyek megkérdezem mi a helyzet majd egyszerűen közlöm, hogy nem tudok pénzt adni távozhatnak
c, azt mondom csak bankkártyám van és kérem mutassák meg hogy néz ki a pénz. Aztán azt mondom, hát jó jó esetleg rajzolok nekik, úgyis van ilyen színű ceruzám itthon.
Azt hiszem nem maradnának sokáig :D
Hát például a következő szavakal:
"Nem adok!"
:)
Amúgy nem tudom, merre élsz, de sok országban az egyházak nem kapnak állami támogatást meg hasonlókat (ellentétben Magyarországgal).
De a papok ott is, meg itthon is márkás kocsikkal szaladgálnak (püspökök limuzinokkal, stb.), ha jobban megfigyeled.
Értsd meg, nem olcsó manapság egy autó! Valahonan elő kell kaparniuk azt a pénzt ott is. ;)
Nem tudm menyit adtál, de legalább némi benzinre csak futja majd... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!