Miért hiszik azt hogy hisznek istenben a primitív bálvány imádók, akár itteni válaszolók? A legbálványimádóbb vallásra gondolok a katolikusra!
Nem hagy nyugodni a tény most egy ilyen itteni választól:
" Jesszus,mi volna ha nem idèznètek a
bibliabol?Belehalnàtok?Sajàt szòkincsel nem
rendelkeztek?Mar kezdem unni!Akarhogy is
teszitek a szent nèpet,akkor is szekta vagytok!
Ahany jehova tanut ismerek az mind beteg az
agyàra!A sajat csaladjatol elfordul,nem szereti
az unokait! Ennyire hogy lehet az ember
agyat àtmosni?? Rànèzèsre megmondom h ki a
j.tanu mert olyan mint vmi narkòs! NEM
SZÉGYELLITEK MAGATOK? NEM?? PEDIG"
Jó tudom hogy nem lehetünk egyformák és hogy nem egy ilyen alja, álszent ember van, de meg lehet nézni ennek a válasznak az előzményeit:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4..
Szerintem tök normális hangnemben válaszoltak.
Pont egy ilyen ember veti meg a másikat? Aki képes lenne lecupákolni a pápa ujjáról a gyűrűt még csókolgatja egy (akár pedofil) hamis, hatalalom nélküli emberi lény kezét? Vagy csókolgatni egy mária szobrot? Egy "jézus" szobronak imádkozni?
Meg ki tudja még mit csinálnak fúj…
Na ez kéremszépen a ciki ezen felűl gusztustalan.
Ez már ütközik a 10 parancsolattal. Nem is jehovában hanem szobrokban , emberekben hisznek.
Erre nagyon jó példa egy számítógépes játékból kivett dialógus ami annyira vissza adja a képet erről a hamis vallásról hogy mosolyt kanyarít az arcomra. :)
Egy gyilkos elmegy a paphoz gyónni.
-áldj meg atyám vétkeztem!
-raktál adományt a dobozba?
-igen
-akkor feloldozást nyertél fiam, következő
Vissza térve a kérdéshez. Ha papot is lehet atyámnak (mert ugye isten neve nektek atyám, vagy úr) szólítnai meg ilyen high tech felodozojó van nem nagyobb lény mint maga az ember fia? Ha már kezzél fogható… Bele sem merek gondolni mit tud a pápa.
Mielőtt elítélnének a Jehova tanúit miattam és egy ember alapján itélnétek el ezt az sokkal igazibb vallást, megkell mondjam nem vagyok tanú! De még csak érdeklődő sem.
Sőt reformátusnak kereszteltek, de már nem tartozok egyik vallási felekezet sem. Hozzá teszem utóbbi sem igazibb vallás, még a görög sem.
Én hiszek egy istenben jehovában, (már pedig ez a neve! Mármint ahogy kitudom ejteni :) )olvasgatom a bibliát és tanulok. De amit én eddig tanultam benne az annyira az ellentkezője amit a hamis vallások tanítanak!
Hogy vélkedtek erről?
"A könyvben nem hinni kell hanem a benne leírtaknak hinni. A biblia utmutatás nem pedig külön imádásra való bálvány."
Mit hiszel a benne leírtakról és hogyan mutat utat?
Ennek a kérdésnek nincs sok értelme. Olyan témákat feszeget, amiket már vagy százszor leírtak itt is, meg ha a kérdező venné a fáradtságot és utánanézne a dolgokat, akkor kapna választ is rájuk. Így innentől kezdve a kérdés nem más, mint provokáció és ócsárolás.
Egyébként meg senkinek semmi köze ahhoz, hogy bálványimádó vagyok-e vagy sem és hogy hiszek Istenben.
"kérdés nem más, mint provokáció és ócsárolás. "
Like :)
Melyik egyház tagja tette fel a kérdést? Akkor mert akkor nem hoznak békességet!
Amelyik egyház tagja ócsárolja a másikat, abban az egyházban nincs szeretett. De ennek nemsokára vége. Meg fog alakulni, az egy egyház. Minden hívőt egy egyházba fog tartozni. Akkor is majd ócsárólja egyik a másikat?
Ha rám gondolsz, egyik egyházhoz sem tartozok. :)
Én úgy gondolom nem is feltétlen muszáj egyházi felekezetbe tartozni ahhoz hogy elérjük istent. Főleg meg nem olyanba amely bálványokat részesít előnyben. Csak arra kell megmutassák a követendő utat. Bár sok egyház saját útja elferdített valóság kövekkel van kirakva. Ha valaki megkapja az izgazság könyvét az már bőven elég ahhoz hogy isten szeretetére találjon a biblia utmutatásával. Ha elkakad vagy nem ért valamit akkor jönne jól a megértéshez való segítség. Na de nem "raktál adományt a dobozba" módjára! Nem ocsároltam senkit. Nem kell nagy észjárás ahhoz hogy valaki kinyílvántsa melyik vallás kötödik legjobban jehovához és fiához.
A katalólikus vallás pont annyira helytelen és hamis mint a mormonizmus. Aki ezt a biblia kiolvasása után nem jön rá vagy nem akar az vak!
Nem kell egy egész egyháznak mögötted állni ahhoz hogy isten melletted legyen! De ha már isten melletted van akkor senki nem lehet ellened. :) Az hogy szeretnéd tovább adni valakienek ezt az isten adta lehetőséget abban sem állíthat meg senki. Mindenki megteheti csak ne bálványimádott elferdített valóságban tegye ezt.
Aki teheti,gondolja menjen el egy királyság terembe majd lássa mennyira végtelen szeretet és össze tartás van! :) Én már voltam ott mintahogyan a vatikánban is. Különbség az volt a kettő között hogy még az egyikben szeretet láttam a másikban boros árat és ideges tömegeket és bálványokat. Annyira nagy a sor hogy az emberek kint a fal mellett állnak. Idegesek mikor jutnak be. Mikor pár szem csepp eső leestet megjelentek az afroamerikaik akik esernyőket árultak a tömegben 3 euróért. Majd jöttek a csendőrök akik gumi botokkal futkostak az árusok után. :) Vicces volt. Ammenyit a jegyért fizettem hogy bejussak a nagy ideges ember haddba, nem érte meg. Nem is vágyok vissza csak velencébe. Ott is bementem egy misére egy gyalog híd előtti teplomba ahol sok volt a csicsa viszont annál kevesebb ember volt. Sajnálatos módon mondjuk úgy kipihentem az utazás fáradalmait ledőltve a fejem az előttem lévő fába. :)
Na de mind1 a lényeg nem a vallásod,egyház hanem hogy szeresd az isten úgy ahogyan a bibliába le van írva!
szeresd az isten úgy ahogyan a bibliába le van írva!
És hogy van leírva véleményed szerint?
"Ne csinálj magadnak faragott képet, és
semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az
égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a
melyek a vizekben a föld alatt vannak."
De nézd itt biztos választ találsz magadnak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!