Miért hiszik azt hogy hisznek istenben a primitív bálvány imádók, akár itteni válaszolók? A legbálványimádóbb vallásra gondolok a katolikusra!
Nem hagy nyugodni a tény most egy ilyen itteni választól:
" Jesszus,mi volna ha nem idèznètek a
bibliabol?Belehalnàtok?Sajàt szòkincsel nem
rendelkeztek?Mar kezdem unni!Akarhogy is
teszitek a szent nèpet,akkor is szekta vagytok!
Ahany jehova tanut ismerek az mind beteg az
agyàra!A sajat csaladjatol elfordul,nem szereti
az unokait! Ennyire hogy lehet az ember
agyat àtmosni?? Rànèzèsre megmondom h ki a
j.tanu mert olyan mint vmi narkòs! NEM
SZÉGYELLITEK MAGATOK? NEM?? PEDIG"
Jó tudom hogy nem lehetünk egyformák és hogy nem egy ilyen alja, álszent ember van, de meg lehet nézni ennek a válasznak az előzményeit:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4..
Szerintem tök normális hangnemben válaszoltak.
Pont egy ilyen ember veti meg a másikat? Aki képes lenne lecupákolni a pápa ujjáról a gyűrűt még csókolgatja egy (akár pedofil) hamis, hatalalom nélküli emberi lény kezét? Vagy csókolgatni egy mária szobrot? Egy "jézus" szobronak imádkozni?
Meg ki tudja még mit csinálnak fúj…
Na ez kéremszépen a ciki ezen felűl gusztustalan.
Ez már ütközik a 10 parancsolattal. Nem is jehovában hanem szobrokban , emberekben hisznek.
Erre nagyon jó példa egy számítógépes játékból kivett dialógus ami annyira vissza adja a képet erről a hamis vallásról hogy mosolyt kanyarít az arcomra. :)
Egy gyilkos elmegy a paphoz gyónni.
-áldj meg atyám vétkeztem!
-raktál adományt a dobozba?
-igen
-akkor feloldozást nyertél fiam, következő
Vissza térve a kérdéshez. Ha papot is lehet atyámnak (mert ugye isten neve nektek atyám, vagy úr) szólítnai meg ilyen high tech felodozojó van nem nagyobb lény mint maga az ember fia? Ha már kezzél fogható… Bele sem merek gondolni mit tud a pápa.
Mielőtt elítélnének a Jehova tanúit miattam és egy ember alapján itélnétek el ezt az sokkal igazibb vallást, megkell mondjam nem vagyok tanú! De még csak érdeklődő sem.
Sőt reformátusnak kereszteltek, de már nem tartozok egyik vallási felekezet sem. Hozzá teszem utóbbi sem igazibb vallás, még a görög sem.
Én hiszek egy istenben jehovában, (már pedig ez a neve! Mármint ahogy kitudom ejteni :) )olvasgatom a bibliát és tanulok. De amit én eddig tanultam benne az annyira az ellentkezője amit a hamis vallások tanítanak!
Hogy vélkedtek erről?
Senkit nem ocsáróltam! Max egy vallást állítottam szembe a bibliában olvasottakkal ami nem felel meg a tanításoknak. Senki nem tehet róla hogy a rossz lett bele nevelve.
Nem vagyok tanú mondtam már. Egy tanú nem így viselkedik. Bölcsebb az én nálam. Csak az igaz istenben hiszek.
Aki látta a mell gibson féle passiót és hallota az eredeti nyelvet, ott is ez halatszik jahve. Már pedig ők is teljesen eredeti szöveget használtak. Tudom ez egy film erre nem lehet alapozni.
A bibliában is elhangizik isten neve.
A legviccesebb a református bibliában fordított úr szó. Úr bárki lehet sőt! Doktor úr…stb stb.
Ami nektek jól van fordítva az pont csak az igazságot fordítja EL.
Nem amiatt az ominózus válasz miatt "ítélem el" hanem a bálvány imádat miatt. Az hogy primitíven támadják a Jehova tanút a legidegesítőbb. Ok nélkűl és pont a vak támad.
Van különbség könyv és szobor között.
A könyvben nem hinni kell hanem a benne leírtaknak hinni. A biblia utmutatás nem pedig külön imádásra való bálvány.
Azt mondjátok undorító amit írok. Valóban nagyrésze az. Viszont írásom eme része tükörként szolgált. De a benne össze gyűlő fény nem volt elég vak szemeknek. Mert tényleg mást én nem tettem. Csupán megmuttam mit tesztek!
Jelentsd, itteni szabályt nem szegtem,gondolat menetem nem tetszett. De az attól még a gyk szabályáinak helyes.
Kérdező, te nem álltál kétszer sorban, amikor az észt osztották. Miért nem mész ki inkább valami vízpartra, lazulni egy kicsit. Ne gyötörd magad ilyen mélységes mély teológiai kérdéseken, Nem vagy JT -azok bölcsebbek- jaj, de gyenge... A katolikus vallás meg nem bálványimádó, erről tegyél le.
"A legviccesebb a református bibliában fordított úr szó. "
Háháhá szétröhögtem magam, oly vicces.
Jak5,11 Boldognak mondjuk azokat, akik hűségesen kitartanak. Hallottatok Jób türelméről, és tudjátok az Úr célját is, hiszen az Úr igen irgalmas és könyörületes.
A κύριος szó áll itt (is)küriosz, ami görögül: Úr
Na, menj már játszani, pihenni.
Neked kellene vakácizózni. :)
Abban a fordításban mindenhol az úr szó áll. Komolyan nem vagyok tanú. Azt hittem ez látszik.
Akik egy embert,szobrot,jelképet imádnak isten helyett az úgy tudom bálványizmus. Képzeld pont tegnap néztem este a náci kolaboránsokat ahol horvátországról volt szó és a római katólikus válás vezetőiről. Ezek a náci nézettek írtották az ortodox vallás követőit és segítették a püspökök,papok bújtatni a horvát nácikat. Sőt a legfőbb horvát náci vezető temetésén a pap megáldta és helyeselte amit tett. Vagy ott a keresztes háború. Ezek mind mind szabályba ütköző cselekedetek, nem? Ölni már az.
Sok katona felveszi a háborúban a kereszt jelképet a dögcédula mellé. De ennyire erővel akár egy horogkeresztet is felvehetne ha őlni megy mert az is csak egy jelkép,bálvány. De jézus nem is kereszten halt meg hanem egy oszlopon feszítették ki ,szóval még rossz bálvány is.
"Egyébként tényleg nevetséges, hogy emberek magánhangzókon veszekdnek és amiatt gyűlölik egymást."
Emlékeztek Madáchra? Ő már régen megírta ezt...
Homousion (egylényegű) és Homoiusion (hasonló lényegű).
Az áriánus eretnekek szerint Jézus hasonló (homoiusion) Istenhez, míg az egyház szerint Isten és Jézus egylényegű (homousion). Madách Imre ironikus példája Az ember tragédiája VII. (Konstantinápoly, Ádám-Tankréd) színében lezajló szópárbaj visszaidézése.
A kérdező által felvetett és hasonló vallásvitákról óhatatlanul ez jut eszembe...
Hihetetlen, hogy még ma is ilyesmiken lovagolnak! :-(
Nincs nagyobb problémájuk, vagy csak ezzel akarják elfelejteni őket?
"Képzeld pont tegnap néztem este a náci kolaboránsokat"
- hát, ha mazohista vagyol, nézegess ilyeneket :) A jelenleg 1 milliárd katóóóólikus meg nagy ívben tesz a fejedre.Ha az alól kimászol, nézzél szép tájakat, vagy Assisi Szent Ferencről olvassál a Fiorettiből,és boldogabb leszel
Én azt mondom te pedig gondolkoz épésszel és ha már hiszel valamiben a biblai tanításait kövesd és ismerd fel az igazságot és ne bálványokat imádj ! :) Ha nem zavar nem nézem meg a youtube-os linkend.
Azt linkeld mikor kiderűl hogy meg hal egy hamis hétköznapi ember és tömegegek ezrei hisztériáznak érte… :) Jaj de ne azt amikor az a koreia diktátor hal meg! :D Mondjuk különbséget nem tudok tenni.
De ha tennének a fejemre te sem osztanál engem. Úgy gondolod védened kell. Ha üres beszéd lenne és semmi reációt nem látnál benne nem rám hagynád? :)
"Úgy gondolod védened kell. Ha üres beszéd lenne és semmi reációt nem látnál benne nem rám hagynád?"
TÉGED akartalak védeni, te állat - zavaros, ízléstelenül összeturmixolt gondolkodásodból kimozdítani. De ha nem, akkor nem. Nem zavar, hogy nem nézted meg a filmrészletet. Meguntam, a továbbiakban az sem zavarna, ha most azonnal kinyiffannál, kit érdekel. Törlöm a kérdést.
Akkor panasszal kell éljek a fogyasztó védelem felé. :)
De előtte válszolj egy kérdésemre! Mire jó egy pápa?
Ott a keresztes háború. Muszoliní diktatúráját nem állította meg. Így a zsidóírtást sem akadályozta, ellenezte. Semmit jót nem tesz még is csodálják? Bálvány vagy hamis próféta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!