Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Elképzelhető, hogy Jézus...

Elképzelhető, hogy Jézus cigány származású volt?

Figyelt kérdés
2014. júl. 21. 10:12
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

" Bár ő nem Isten, de hatalmas dolgokra képes, főleg a napjainkban. Hiszen Ő maga mondta: „Nekem adatott minden hatalom az égben és a földön...."Máté 28,19 "

Valóban. De ezt is mondta:

"Én és az Atya egy vagyunk." (János ev. 10, 30)

Hogy-hogy nem isten akkor? Vagy ez a Ti bibliátokban nem így van?

2014. júl. 22. 10:57
 22/28 Kései Sirató ***** válasza:

Isten, hogyne lenne Isten.

Éppen ebben áll a megváltáés lényege, hogy emberré lett , hogy meghaljon értünk. Emberi formája előtt az Atyával egyenlő Isten volt, feltámadása után szintén.

János evangéliuma 1. fejezet.

2014. júl. 22. 11:35
 23/28 A kérdező kommentje:
Szóval akkor nem lehet tudni biztosan, de valószínűleg nem.
2014. júl. 22. 12:18
 24/28 anonim ***** válasza:
11%

Néhány hete olvastam egy vitát egy amerikai fórumon, ahol négerek azt firtatták, hogy Jézus fehér volt e? Ez ugye ott elég fontos, mert sok a keresztény fekete, de a faji nézeteltérések is jelentősek.

Sajnos nem találom a linket, bár amúgy is angolul volt, amit én is csak silabizáltam, de annyit megértettem, hogy Jézus zsidósága az őskeresztények számára volt fontos, akik maguk zsidók voltak és a Messiás személye csak zsidó emberhez volt köthető.

Az Újszövetségből ellenben hoztak példát, hogy Jézus ember volta a domináns, mindegy, hogy mi volt, mert egyszerre volt néger, fehér, ír, zsidó és cigány is, természetesen.

Vagyis igen, az is.

2014. júl. 22. 20:34
 25/28 anonim ***** válasza:
Elképzelni mindent lehet.:)
2014. júl. 23. 00:35
 26/28 anonim ***** válasza:
jézus busman volt.
2014. júl. 23. 06:09
 27/28 anonim ***** válasza:

Az Lenin volt.

Bús man, vagyis szomorú ember.

:)

2014. júl. 23. 06:27
 28/28 anonim ***** válasza:
2014. júl. 31. 20:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!