Elképzelhető, hogy Jézus cigány származású volt?
" Bár ő nem Isten, de hatalmas dolgokra képes, főleg a napjainkban. Hiszen Ő maga mondta: „Nekem adatott minden hatalom az égben és a földön...."Máté 28,19 "
Valóban. De ezt is mondta:
"Én és az Atya egy vagyunk." (János ev. 10, 30)
Hogy-hogy nem isten akkor? Vagy ez a Ti bibliátokban nem így van?
Isten, hogyne lenne Isten.
Éppen ebben áll a megváltáés lényege, hogy emberré lett , hogy meghaljon értünk. Emberi formája előtt az Atyával egyenlő Isten volt, feltámadása után szintén.
János evangéliuma 1. fejezet.
Néhány hete olvastam egy vitát egy amerikai fórumon, ahol négerek azt firtatták, hogy Jézus fehér volt e? Ez ugye ott elég fontos, mert sok a keresztény fekete, de a faji nézeteltérések is jelentősek.
Sajnos nem találom a linket, bár amúgy is angolul volt, amit én is csak silabizáltam, de annyit megértettem, hogy Jézus zsidósága az őskeresztények számára volt fontos, akik maguk zsidók voltak és a Messiás személye csak zsidó emberhez volt köthető.
Az Újszövetségből ellenben hoztak példát, hogy Jézus ember volta a domináns, mindegy, hogy mi volt, mert egyszerre volt néger, fehér, ír, zsidó és cigány is, természetesen.
Vagyis igen, az is.
Az Lenin volt.
Bús man, vagyis szomorú ember.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!