Tisztelt Jehova Tanúi lenne két kérdésem hozzátok, válaszolnátok?
Mivel nem szeretném két külön kérdésbe ki írni a kérdéseimet,úgy gondoltam,hogy megpróbálom egy kérdésben megfogalmazni a kettőt ha nem gond.
1) Kérlek mondjátok el nekem,hogy az Őrtorony miért változtatta meg az UVF bibliában a "kegyelem" szót "ki nem érdemelt kedvesség-re"?
Azt meg értem,hogy ha olyan szót változtat meg ami mondjuk úgy,hogy "ódivatu" és a könnyebb megértés kedvéért át írják,de a kegyelem szót ma is használjuk a minden napjainkban. Tehát a "kegyelem" az minden magyar ajku ember számára érthető és egyáltalán nem egy idegen szó.
Szóval akkor miért zavarta az Őrtorony fantáziáját ez a szép kiejtésű szavunk?
2) "Senki sem szolgálhat két úrnak. Mert vagy az egyiket gyűlöli és a másikat szereti; vagy az egyikhez ragaszkodik és a másikat megveti. Nem szolgálhattok Istennek és a Mammonnak."(Mt.6:24)
Itt arról lenne szó,hogy a Jehova Tanúi kit is szolgálnak valójában? mert...
" És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus ÚR az Atya Isten dicsőségére. "(Fil.2:11)
Szóval Jézus Krisztus ÚR,Őt szolgálni kell.
Csak azt szeretném tudni,hogy mi az Őrtorony "ranglétrája";
1)SZERVEZET?
2)JÉZUS KRISZTUS?
vagy;
1)JÉZUS KRISZTUS?
2)SZERVEZET?
"Ti engem így hívtok: Mester, és URAM . És jól mondjátok, mert az VAGYOK."(Ján.13:13)
Érdekes, igaz? :)
"VAGYOK A KI VAGYOK. És monda: Így szólj az Izráel fiaihoz: A VAGYOK küldött engem ti hozzátok."(2Moz.3:14)
Na szóval akkor,hogy is állunk a ranglétrával?
Úgye két Urat nem lehet szolgálni,ezt tiltja a Biblia,viszont nektek Jehova Tanúinak választanotok kell a szervezet és Jézus között.
Hogy álltok ezzel a kérdéssel?
Köszönöm a válaszokat!
Kedves kérdező! Nem az irodalmi szépség csupán az értékmérő, sőt elsősorban nem ez az értékmérő a Biblia pontos megismerésében és megértésében!
1.
Ha képesek volnánk tökéletesen eleget tenni Isten minden követelményének, akkor kiérdemelt kedvesség lenne a részéről megadni nekünk a megígért áldásokat. De Jehova Isten és Jézus Krisztus olyan kedvességet tanúsít irántunk, amelyet nem érdemeltünk ki. A J. H. Thayer-féle A Greek-English Lexicon of the New Testament című könyv megmagyarázza a Pál apostol által használt kifejezés jelentését, amely leírja Istennek ezt a tulajdonságát: „A [kha΄is] szó olyan kedvesség fogalmát foglalja magában, amely olyasmit adományoz valakinek, amire az illető nem szolgált rá.” Egyetlen tettünk sem érdemli meg Isten áldását. Ez ki nem érdemelt kedvesség az ő részéről, ahogy Pál mondja. Ha őszintén megteszel minden tőled telhetőt, hogy eleget tegyél az Isten iránti kötelezettségeidnek, légy boldog, hogy megtetted. Jehova nem kíván tőled többet.
2.
"" És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus ÚR az Atya Isten dicsőségére. "(Fil.2:11)
Szóval Jézus Krisztus ÚR,Őt szolgálni kell."
Most itt csak KIRAGADTÁL, észrevetted? Gyakori hiba ez azoknál, akik valamely bibliai tanításunkat kritizálják!
Szóval: Jézust elsősorban KÖVETNI kellene, hiszen világos példát hagyott és ezt is hagyta meg nekünk, vagyis hogy "legyünk az Ő követői". Jehovát, Jézus Atyját kell "szolgálni", ahogy Jézus is tette, ebben is példát adott mindenkinek, neked is, nekünk is. :-)
Igen, minden nyelv vallja, hogy Jézus Úr, de JEHOVA DICSŐSÉGÉRE!!!
(Róma 15:5-6) "A kitartást és vigasztalást nyújtó Isten pedig adja meg nektek, hogy legyen ugyanolyan a gondolkodásmódotok, mint amilyen Krisztus Jézusé volt, 6 hogy egy akarattal, egy szájjal dicsőítsétek Jézus Krisztusnak, a mi Urunknak Istenét és Atyját."
(János 13:13) "Ti »Tanítónak« és »Úrnak« szólítotok engem, és helyesen mondjátok, mert az vagyok."
Ugye tudod, hogy az eredeti görögben nem voltak kis/nagybetű megkülönböztetések? Akkor ugyan miért teszed? Önkényesen hangsúlyozol egy szót, melynek a te tanodhoz köze sincs.
A 2Mózes 3:14-ben (Károli) a „VAGYOK” kifejezés Istenre címként utal, és jelzi, hogy már valóban létezett és megteszi azt, amit ígért. Erről a szövegről a Mózes öt könyve és a Haftárák című könyvben (30. old.) (a héber szöveget a magyar fordítással és a kommentárral együtt kiadta dr. Hertz J. H. Budapest, 1984, második kiadás) ezt olvassuk: „Ez azt jelenti az izraelitáknak, akik rabszolgaságban voltak: ’Noha Ő még nem fejtette ki hatalmát érettetek, de meg fogja ezt tenni: Ő örök és biztosan meg fog váltani benneteket.’ A legtöbb mai magyarázó Rásit követi [egy francia Biblia- és Talmud magyarázó a 2Mózes 3:14 fordításánál]: ’leszek, aki leszek.’”
Látod? Még csak nem is a legelterjedtebb fordítás a "vagyok aki vagyok"!
A többi pedig alaptalan butaság ...
Kedves kérdezö...ezt írod
-----------
V2) Ha nem tévedek a második kérdésemnél se vagytok őszinték.
A gyülekezetetekben kinek a nevében gyűltök össze?
Az a ti uratok.
-------
Ha tényleg meg akarod tudni mi az igazság, csakis úgy tudod meg ha saját füleddel meghallod, saját szemeddel meglátod...elmégy megnézni hogyan is vannak a dolgok valamelyik gyülekezeti összejöveteleinkre..... addig igazán hiába minden.
Vidd a saját Bibliádat magaddal, ha valamit nem értesz kérd meg hogy mutassák meg neked a TE Bibliádban... De csak akkor ha tényleg az igazság érdekel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!