Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tisztelt Jehova Tanúi lenne...

Tisztelt Jehova Tanúi lenne két kérdésem hozzátok, válaszolnátok?

Figyelt kérdés

Mivel nem szeretném két külön kérdésbe ki írni a kérdéseimet,úgy gondoltam,hogy megpróbálom egy kérdésben megfogalmazni a kettőt ha nem gond.

1) Kérlek mondjátok el nekem,hogy az Őrtorony miért változtatta meg az UVF bibliában a "kegyelem" szót "ki nem érdemelt kedvesség-re"?

Azt meg értem,hogy ha olyan szót változtat meg ami mondjuk úgy,hogy "ódivatu" és a könnyebb megértés kedvéért át írják,de a kegyelem szót ma is használjuk a minden napjainkban. Tehát a "kegyelem" az minden magyar ajku ember számára érthető és egyáltalán nem egy idegen szó.

Szóval akkor miért zavarta az Őrtorony fantáziáját ez a szép kiejtésű szavunk?

2) "Senki sem szolgálhat két úrnak. Mert vagy az egyiket gyűlöli és a másikat szereti; vagy az egyikhez ragaszkodik és a másikat megveti. Nem szolgálhattok Istennek és a Mammonnak."(Mt.6:24)

Itt arról lenne szó,hogy a Jehova Tanúi kit is szolgálnak valójában? mert...

" És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus ÚR az Atya Isten dicsőségére. "(Fil.2:11)

Szóval Jézus Krisztus ÚR,Őt szolgálni kell.

Csak azt szeretném tudni,hogy mi az Őrtorony "ranglétrája";

1)SZERVEZET?

2)JÉZUS KRISZTUS?

vagy;

1)JÉZUS KRISZTUS?

2)SZERVEZET?

"Ti engem így hívtok: Mester, és URAM . És jól mondjátok, mert az VAGYOK."(Ján.13:13)

Érdekes, igaz? :)

"VAGYOK A KI VAGYOK. És monda: Így szólj az Izráel fiaihoz: A VAGYOK küldött engem ti hozzátok."(2Moz.3:14)

Na szóval akkor,hogy is állunk a ranglétrával?

Úgye két Urat nem lehet szolgálni,ezt tiltja a Biblia,viszont nektek Jehova Tanúinak választanotok kell a szervezet és Jézus között.

Hogy álltok ezzel a kérdéssel?

Köszönöm a válaszokat!

2014. júl. 18. 23:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Nem az irodalmi szépség csupán az értékmérő, sőt elsősorban nem ez az értékmérő a Biblia pontos megismerésében és megértésében!

1.

Ha képesek volnánk tökéletesen eleget tenni Isten minden követelményének, akkor kiérdemelt kedvesség lenne a részéről megadni nekünk a megígért áldásokat. De Jehova Isten és Jézus Krisztus olyan kedvességet tanúsít irántunk, amelyet nem érdemeltünk ki. A J. H. Thayer-féle A Greek-English Lexicon of the New Testament című könyv megmagyarázza a Pál apostol által használt kifejezés jelentését, amely leírja Istennek ezt a tulajdonságát: „A [kha΄is] szó olyan kedvesség fogalmát foglalja magában, amely olyasmit adományoz valakinek, amire az illető nem szolgált rá.” Egyetlen tettünk sem érdemli meg Isten áldását. Ez ki nem érdemelt kedvesség az ő részéről, ahogy Pál mondja. Ha őszintén megteszel minden tőled telhetőt, hogy eleget tegyél az Isten iránti kötelezettségeidnek, légy boldog, hogy megtetted. Jehova nem kíván tőled többet.

2014. júl. 20. 20:49
 12/14 anonim ***** válasza:

2.

"" És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus ÚR az Atya Isten dicsőségére. "(Fil.2:11)

Szóval Jézus Krisztus ÚR,Őt szolgálni kell."

Most itt csak KIRAGADTÁL, észrevetted? Gyakori hiba ez azoknál, akik valamely bibliai tanításunkat kritizálják!

Szóval: Jézust elsősorban KÖVETNI kellene, hiszen világos példát hagyott és ezt is hagyta meg nekünk, vagyis hogy "legyünk az Ő követői". Jehovát, Jézus Atyját kell "szolgálni", ahogy Jézus is tette, ebben is példát adott mindenkinek, neked is, nekünk is. :-)

Igen, minden nyelv vallja, hogy Jézus Úr, de JEHOVA DICSŐSÉGÉRE!!!

(Róma 15:5-6) "A kitartást és vigasztalást nyújtó Isten pedig adja meg nektek, hogy legyen ugyanolyan a gondolkodásmódotok, mint amilyen Krisztus Jézusé volt, 6 hogy egy akarattal, egy szájjal dicsőítsétek Jézus Krisztusnak, a mi Urunknak Istenét és Atyját."

(János 13:13) "Ti »Tanítónak« és »Úrnak« szólítotok engem, és helyesen mondjátok, mert az vagyok."

Ugye tudod, hogy az eredeti görögben nem voltak kis/nagybetű megkülönböztetések? Akkor ugyan miért teszed? Önkényesen hangsúlyozol egy szót, melynek a te tanodhoz köze sincs.

A 2Mózes 3:14-ben (Károli) a „VAGYOK” kifejezés Istenre címként utal, és jelzi, hogy már valóban létezett és megteszi azt, amit ígért. Erről a szövegről a Mózes öt könyve és a Haftárák című könyvben (30. old.) (a héber szöveget a magyar fordítással és a kommentárral együtt kiadta dr. Hertz J. H. Budapest, 1984, második kiadás) ezt olvassuk: „Ez azt jelenti az izraelitáknak, akik rabszolgaságban voltak: ’Noha Ő még nem fejtette ki hatalmát érettetek, de meg fogja ezt tenni: Ő örök és biztosan meg fog váltani benneteket.’ A legtöbb mai magyarázó Rásit követi [egy francia Biblia- és Talmud magyarázó a 2Mózes 3:14 fordításánál]: ’leszek, aki leszek.’”

Látod? Még csak nem is a legelterjedtebb fordítás a "vagyok aki vagyok"!

A többi pedig alaptalan butaság ...

2014. júl. 20. 21:11
 13/14 anonim ***** válasza:

Kedves kérdezö...ezt írod

-----------

V2) Ha nem tévedek a második kérdésemnél se vagytok őszinték.

A gyülekezetetekben kinek a nevében gyűltök össze?

Az a ti uratok.

-------

Ha tényleg meg akarod tudni mi az igazság, csakis úgy tudod meg ha saját füleddel meghallod, saját szemeddel meglátod...elmégy megnézni hogyan is vannak a dolgok valamelyik gyülekezeti összejöveteleinkre..... addig igazán hiába minden.

Vidd a saját Bibliádat magaddal, ha valamit nem értesz kérd meg hogy mutassák meg neked a TE Bibliádban... De csak akkor ha tényleg az igazság érdekel :)

2014. júl. 21. 07:37
 14/14 anonim ***** válasza:
"Ha tudni akarod, hogy ki uralkodik feletted, vizsgáld meg, hogy ki az, akit nem kritizálhatsz."
2014. aug. 20. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!