Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves, Jehova Tanui, válaszol...

Kedves, Jehova Tanui, válaszolnátok egy kérdésemre?

Figyelt kérdés
A Biblia szerint meglett teremtve az értelmes ember,aztán már civilizált emberekként éltek tovább,én is ebben hiszek,vagyis a Bibliának hiszek.De a tudomány pedig azt mondja hogy előbb majomemberek éltek barlangban és igy fejlődtek tovább évezredeken keresztül,ezt mondja a tudomány,amire kézzelfogható bizonyiték is van.Ennek ellenére én mégis inkább a Bibliának hiszek jobban.Azért kérdezem ezt pont Jehova Tanuitól,mert Ti kutatjátok a leg hitelesebben az igazságot.Szóval az a kérdésem ,hogy hogyan fér össze a tudomány és a Ti hitetek ebben a témában?

2013. dec. 18. 16:55
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
42%

1. Általános tévhit, hogy az ember a majomból fejlődött ki. Ilyet a tudomány nem állít.

2. Ha a bizonyítékok ellenére sem hiszel az evolúcióban, akkor miért hiszel pl. a gravitáció létezésében? (amiről egyébként kevesebb információn van, mint az evolúcióról)

3. Szerinted a Jehova Tanúi kutatják a leghitelesebben az igazságot? Ajvé...

2013. dec. 18. 17:15
 2/18 anonim ***** válasza:
87%
Sehogy nem fér meg egy logikátlan, középkorban élő emberek megvezetésére és kontrollálására kitalált mesetörténet a mai világ tudományával. Pontról pontra megcáfolják a tények. Más kérdés, hogy sokan még mindig a középkor emberéhez hasonló műveltséggel és kritikai gondolkodás teljes hiányával bírnak, plusz erőt ad neki, ha már a mindennapi életük béna. Higgy amit szeretnél, és ami boldoggá tesz, de akkor ne próbálj meg kutakodni vagy értelmet keresni benne, mert csúnya vége lesz.
2013. dec. 18. 17:16
 3/18 anonim ***** válasza:
38%

"1. Általános tévhit, hogy az ember a majomból fejlődött ki. Ilyet a tudomány nem állít. "

Nem azért nem hisznek benne, mert a majomból alakult ki vagy nem abból alakult ki. Abban nem hisznek, hogy az ember valaha volt ősember, előtte meg cickányszerű lényecske. Az ősember pedig miért ne lehetne majomnak nevezhető? Ez csak a biológusokat zavarja, akik szerint a gorrila és a csimpánz sem majom....

Ezt nem kötekedésnek írtam. Csak nekik tök mindegy, hogy majom vagy kecske. Szerintük csak ember. Persze helyes ha kijavítod, de soha nem fogod megérteni őket, ha azt gondolod, hogy a majommal van a bajuk.

2013. dec. 18. 17:20
 4/18 anonim ***** válasza:
0%

Egyébként meg millió évek múlva miért ne lehetne a majomból ember vagy egy nagy mutáció miatt?

Már annyira lehetetlennek tűnik?

Van ami korlátozza a változást?

Persze az hülye kérdés, hogy miért nem lesz a majomból ember és miért nem látjuk ma a változást...

2013. dec. 18. 17:24
 5/18 anonim ***** válasza:
92%

"Abban nem hisznek, hogy az ember valaha volt ősember"

Értem. Ehhez nincs mit hozzáfűznöm.

"Az ősember pedig miért ne lehetne majomnak nevezhető?"

Ezt egy biológustól kérdezd meg, de ne csodálkozz azon ha kinevet.

"soha nem fogod megérteni őket, ha azt gondolod, hogy a majommal van a bajuk"

Azzal van a bajuk, hogy a tudomány megcáfolta a Bibliai teremtéstörténetet és most zabosak.

2013. dec. 18. 17:40
 6/18 anonim ***** válasza:
19%
A jehova tanúi sose fognak értelmes választ adni, mert agyilag súlyosan az elfogadható határ alatt vannak.
2013. dec. 18. 17:45
 7/18 anonim ***** válasza:
91%

Biológus vagyok

Tegyük már rendbe ezt az evolúció dolgot:

Az evolúció elmélete soha nem állított semmi olyasmit, hogy valamilyen ma élő élőlényből valamilyen másik ma élő élőlény fejlődött ki. Az evolúciós fán valamikor volt egy közös ősünk a majommal. Senki nem tudja hogy az az élőlény hogy nézett ki, mit csinált ilyesmi.

2013. dec. 18. 17:51
 8/18 anonim válasza:
0%

A biblia nem feltétlenül azt írja hogy így történt és pont.

Ezek a történetek amik benne vannak (az ó szövetségben) a leírt eseményekről szólnak sokkal inkább az üzenete a lényeg az amit megértesz belőle. Pl:Ádám jelentése ember

Éva:Anya

2013. dec. 18. 18:06
 9/18 anonim ***** válasza:
89%

"Pl:Ádám jelentése ember

Éva:Anya"

Ha Éva az anya, miért ő "született" később? Ha a teremtéstörténet allegórikus és Éva az "anya" megtestesítője, Istennek őt kellett volna először teremtenie, nem pedig Ádámot.

A Biblia úgy írták meg, hogy így történt és pont, hiába prbólják ma már belemagyarázni, hogy csak szimbólikus. Ez csak mentegetőzés.

2013. dec. 18. 18:15
 10/18 A kérdező kommentje:
hát ezekből nem lettem okosabb,én azt szeretném ha egy Jehova Tanuja válaszolna,mert nekik mindenre van értelmes magyarázatuk,amit a Biblia is alátámaszt
2013. dec. 18. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!