Ha egy keresztény a munkaidejében magáncélból internetezik, azzal lopást követ el?
Igen. Ha mész templomba, ne feledd el meggyónni. "Uram vetkeztem! Munkaidőben interneteztem." Talán nem kerülsz pokolra.
Saját magadba vetett hit erőt ad!
Kedvedves kérdező! El ne hitesd már itt bárkivel is, hogy te még soha életedben nem loptál meg senkit, főleg, ha ezzel a mércével mérsz magadnak, mint a kérdésedben. Nincs ember, aki 8 órát úgy végig tud dolgozni, hogy ne beszéljen néhány percet a kolégájával teljesen függetlenül a munkától. Tehát minden jehova tanuja, ha megkérdi a munkatársától: hogy vagy? és meghalgatja a választ, ezzel meglopja a főnökét, mert az nem azért fizet, hogy ők beszélgessenek, meg egymás hogy léte felöl érdeklődjenek, stb. hanem hogy dolgozzanak. De ha csak meg álsz a munkával egy pillanatra is kedves jehova tanuja, hogy kinyújtóztasd a derekad, már is lopsz, mert addig se dolgozol. De az ablakon sem nézhetsz ki, milyen az idő, mert ezért sem fizet a főnököd. A munkaidőd minden egyes másodpercében csak is a munkádat végezheted, mert különben lopsz. Nem tudom, most már érted-e a kérdésed embertelen voltát, vagy továbra is fentartod hogy így kell viselkedni, és mered-e azt hazudni, te így végzed a munkádat?
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!