Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha egy keresztény a munkaidejé...

Ha egy keresztény a munkaidejében magáncélból internetezik, azzal lopást követ el?

Figyelt kérdés
Jézus azt mondta, dolgozzunk keményen, mintha Istennek dolgoznánk. ha a munkaadó megadja, amit ígért, mi mégis magáncélra használjuk fel az időnket, amiért fizet, az nem lopás? kérlek NE MÁSOLJATOK BE SEMMIT! köszi.
2010. jan. 8. 08:37
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
egyészt, másrészt olyan cselekedet, amit pl szodoma és gomora lakói müveltek, és amiért tűz és kén pusztította el őket.
2010. jan. 9. 10:44
 12/24 A kérdező kommentje:
tehát ha ti alkalmaztok egy takarítónőt, és azt mondjátok, hogy csinálja meg ezt meg ezt, és ha kész van, majd attok neki más munkát. amikor hazaértek, és látjátok, hogy internetezik a ti gépeteken, a ti előfizetéseteken, a tiáltalatok kifizetett órabér alatt, az nem zavarna benneteket? ugyanis, ha jól tudom, órabérben dolgoznak az emberek, a munkaszerződésetekben is szerepel órabér. tehát teljesen mindegy, hogy végeztetek-e vagy sem, nem a ti időtök az, hanem azé, aki megvette tőlletek. azt persze kipróbálhatjátok, hogy az itt leírt indokokat és érveléseket, amik arra vonatkoznak, hogy nem lopás, a főnökeitek elé tárjátok. kiváncsi vagyok, mit szólna hozzá!
2010. jan. 9. 11:05
 13/24 A kérdező kommentje:
ha már itt tartunk: van e különbség lopás és lopás között Isten szemszögéből: egy gémkapcsot lopok el a munkahelyemről, vagy egy monitort? vajon Isten értékhatár alapján ítél el? 20 000ft alatt nem bűn?
2010. jan. 9. 11:07
 14/24 anonim ***** válasza:
És az a keresztény, aki nem adja meg pénzbeli tartozását, de közben folyton csak papol?
2010. jan. 9. 15:49
 15/24 anonim ***** válasza:

A lopás az lopás, ez tény. De munkakapcsolat függő, hogy ki kinek mit és mennyit enged meg. Egy takarítónőnek semmi köze a te számítógépedhez azon kívül, hogy letakarítja a képernyőjét. Viszont akinek nap, mint nap használnia kell az internetet, az munkaidőben nem nézheti meg a leveleit, vagy egy vonat/repülőgép indulást? A Közalkalmazottak és szerintem egyéb irodai alkalmazottak nem órabérben vannak, hanem bruttó bérben.

Egyébként mindenki lelkiismerete szerint cselekedjen.

2010. jan. 9. 18:58
 16/24 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Az első parancsolat így szol: szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes erődből, teljes elmédből! Had kérdezzem meg tőled: te nem szoktad meglopni Istent? De a kérdésed elől se térnék ki. Az a takarítónő, aki a lakásomat takaríthatja úgy, hogy én nem vagyok otthon, meglehetősen élvezi a bizalmam. Nagy valószínűséggel meg vagyok a munkájával elégedve, hiszen másképp már régen kirúgtam volna, akkor is ha egyébként nem netezik. Az én tapasztalatom inkább az, a munkaadók nem fizetik meg a munkásaikat tisztességesen, tehát ők lopják meg a munkásokat, de ez természetesen egy keresztyént sem jogosít fel arra, hogy ne végezze el a munkáját tisztességesen, a legjobb lelkiismerete szerint. De kizárt dolognak tartom, hogy te kedves kérdező minden nap a munkaidőd minden percét mindig csak és kizárólag munkával töltsd, nincs ember aki erre képes volna, te sem!
2010. jan. 9. 20:27
 17/24 anonim ***** válasza:
ez főnök és beosztott viszonyától is függ ám!!
2010. jan. 9. 21:05
 18/24 A kérdező kommentje:
miért, van olyan főnök, aki attól az alkalmazottjától elnézi a lopást, akivel jóban van?
2010. márc. 16. 13:00
 19/24 anonim ***** válasza:
Mindenki annyit tölt a gép előtt, amennyit ő jónak tart. Többször olvastam már itt olyan hozzászólást, hogy mi van, mi nem dolgozunk, hogy mindig ide irogatunk? De kedves válaszadó, aki ilyet írsz. Te sem vagy különb, hiszen minden kérdésnél ott vagy, és rágalmazol.
2010. márc. 16. 17:53
 20/24 anonim ***** válasza:

Ebben a formában a kérdésed embertelen. A törvény betűjét szembefordítod azzal, akiért megíratott. Nagyon nem mindegy, hogy csak egy pillanatra fel lép, vagy egész nap szórakozik. Az sem mindegy, egyébként a munkáját elvégzi-e vagy annak rovására teszi. És egy emberséges főnök ezek tükrében teszi szóvá, huny szemet, esetleg még jóindulattal meg is engedi. De te most olyan vagy, mint azok a farizeusok, akik megszólták Jézust, hogy szombat napon kalászt tép.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. márc. 16. 17:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!